V míse smícháme všechny přísady na těsto, kterým obložíme stěny a dno dortové formy. Přísady na náplň dáme do mísy a umixujeme, vlijeme do formy vyložené těstem a pečeme v mírné troubě asi 1 hodinu dokud není povrch do zlatova.
S těstem se pracovalo skvěle a je i chutné.Určitě budu i nadále používat do jiných buchet s náplní :-) .Jen tvarohová náplň mi nepřijde moc tvarohová,ale spíš pudinková.Možná by bylo lepší dát jen jeden pudink a raději třeba 3 vejce,aby opravdu chuť tvarohu byla taková jaká by měla být.Ještě jsem si jí vylepšila o rozinky,přesto nám tahle buchta nechutnala :-(
Z původního receptu vypadlo, že tvarohu má být 750 g (3 kostky), proto píšu sem pro všechny sladkofily:-)
Martina Kalužová
|2. 10. 2010 14:52
Dělám již dlouhodobě a je to nejlepší tvarožník, který známe. Je ho opravdu hodně, krásně nadýchaný. Doporučuji po dopečení nechat ještě v horké troubě, zabráníte tím jeho propadnutí.
tereza s
|1. 10. 2009 21:24
tento recept znám a peču často,je nejoblíbenějším v naší rodině. Koláč je vláčný, vynikající rozleželý druhý den. Zdobím rozinkami a mandlemii a studený pokapu medem.Výborný!!!Dávám 1*
Ela Terka
|9. 7. 2009 12:55
Tvarožník jsem upekla,ale do tvarohové náplně jsem nedala žádný olej, ale šťávu z jednoho citrónu. Moc dobrý a lehký koláč.
Anonym
|15. 1. 2007 14:35
Včera jsem upekla a dnes už je po něm. Opravdu výborný. Kdo miluje tvaroh, tak doporučuji vyzkoušet.
DK
|10. 1. 2006 19:22
oproti lehkému tvarohovému koláči je u tohoto receptu vyšší nápln díky prášku do pečiva a více surovinám.
Luba
|10. 1. 2006 17:01
Tento recept jenomže rozpis na hrnky je už v téhle kuchařce pod názvem lehký tvarohový koláč, je moc dobrý, ale je to skoro stejné