• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tvarožník
Napište svůj komentář k receptu

Tvarožník

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 195
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citron
    • 1
      kg tvaroh
    • 250
      g cukr
    • 50
      g vanilkový cukr
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 30
      g máslo na vymazání formy
    • strouhanka na vysvypání formy

Postup přípravy receptu

1
Oddělíme vejce. K bílkům přidáme špetku soli a našleháme tuhý sníh. Citron omyjeme pod proudem horké vody a kůru jemně ostrouháme. Troubu rozpálíme na 180 °C.
2
Do velké mísy dáme tvaroh, přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a nastrouhanou kůru. Třeme tak dlouho, až získáme krásně hladký krém. Do tvarohového těsta přilijeme rum a metličkami šleháme, dokud hmota není úplně hladká, bez hrudek tvarohu.
3
Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Do tvarohového těsta opatrně vmícháme asi 2/3 sněhu, nakonec přidáme i zbylý sníh. Těsto nalijeme do připravené dortové formy a povrch pečlivě uhladíme.
4
Pečeme asi 60 minut. Je-li koláč hotov, poznáme podle toho, že povrch má krásně zlatavou barvu, a také pokud špejle zapíchnutá do středu zůstane po vytažení bez kousku těsta. Vyjmeme formu opatrně z trouby a necháme zhruba 20 minut prochladnout. Potom opatrně rozevřeme okraj formy a sejmeme ji. Když zjistíme, že okraje jsou světlé, překryjeme vršek tvarožníku alobalem a vložíme jej asi na 10 minut zpět do trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

Švestkový tvarožník dietní a přesto…

Tvarožník s drobenkou

Tvarožník s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veruňák 555 | 24. 11. 2020 17:04

    Dobrý den prosím vás na kolik stupňů ten tvarožník pečete? Ja ho pekla na tech 180 C ° a vršek se mi spálil :g.

  • Barča | 7. 1. 2016 21:37

    Pekla jsem s vodou a nechala vychladnout v otevřené troubě a stejně spadnul :-/ ale je vynikající!

  • Miluška | 22. 5. 2015 14:47

    Děkuji, povedl se. Ta voda je fajn 8-)

  • Michaela | 20. 1. 2015 13:33

    Obyčejně ? Je to tvarožník ! Dát tam něco jiného než tvaroh, považuji za trestný čin ! 8-) To si můžete upéct a nazdobit jiný dort, třeba cheesecake.

  • Zdenka | 28. 11. 2014 19:05

    Zkuste přidat čerstvé nebo mražené ostružiny.

  • Sonjaa | 25. 3. 2014 12:02

    Dělala jsem z půlky várky a přidala méně cukru a je výborný, přemýšlím, že přidám příště ovoce, myslíte, že to je dobrý nápad?

  • silvik T.
    silvik T. | 8. 3. 2014 16:16

    pekla jsem znova.Jen jsem musela ubrat stupně,protože bych to jinak měla spálené.

  • Josef Poupak | 9. 6. 2013 20:49

    No, bucek z domaci udirny to ale neni!!!!

  • Klára | 14. 5. 2013 14:27

    Dobrý den, také jsme zkoušeli upéct tvarožník podle tohoto receptu a měla bych dve výhrady, ubrala bych jeden pudink, protoze tam byl az moc citit a dala méně cukru. Jinak to bylo povedene.

  • Lenka | 12. 4. 2013 07:30

    Aby upečený tvarožník nespadl, je třeba dát při pečení do trouby nádobu s horkou vodou a po upečení nechat vychladnout v pootevřené troubě. :-)

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 2. 2013 21:34

    Moc dobrý.Dělala jsem z poloviční dávky a vůbec mi nesplaskl.

  • payuna | 24. 1. 2013 05:54

    zrovna jsem ho ochutnala u segry(ktera ho pekla) a musim rict, ze je vyyyborny <3 !!..recept si vubec nezaslouzi 2

  • moni | 19. 1. 2013 09:43

    ou oukej ego robert burian nesed doma pri kompe pod s nami von O:-) zij raz tu teraz slnko vieti rovnako na nas

  • Lukáš | 16. 10. 2012 18:30

    Není tam mouka. Proto splaskne.

  • lenca | 24. 7. 2012 20:06

    No, nezkousela jsem tento recept.., ale ja mam recept bez pudinku a s tvrdym tvarohem(ne z vanicky) hrudky zustanou a je fantasticky. Prijde ,mi, ze tento by byl zbytecne tezky!!Jen vejce, tvaroh, detska krupicka a maslo a fakt nema chybu!!! :-P

  • Šárka | 9. 7. 2012 18:08

    Ano,přesně to samé se stalo mě.

  • MArie | 17. 5. 2012 16:07

    Už se těším,až si ho udělám a celý ho sním :-) líbí se mi, že tam není žadný korpus

  • Eliška K. | 14. 5. 2012 15:43

    Tvarožník dělám velmi často, ale přidávám heru, mouku, kypřící prášek a nedávám pudinkový prášek. Jsem tedy zvědavá, jak to dopadne, až ho vytáhnu z trouby. Pro ty, kterým se nelíbí, že tvarožník vždy splaskne, nedivte se, dle mě je to běžné. Zkuste si ho eventuelěn upéct z polovičního množství a kdyžtak v měnší pečící formě.

  • Katerina195 | 11. 5. 2012 22:24

    vynikající!!!! <3 miluju to! ;-)

  • Pavel | 17. 3. 2012 08:40

    Best jídlo, jsem na tvarohu ujetý :-) Peču raději na plechu, je to sice placka, ale prasknutí nehrozí a chuť je stejná :-)

  • ajsa | 16. 3. 2012 19:22

    Nic horšího jsem nejedla,strašně sladké,také po vytažení z trouby splaskl,takže při ceně dnešních vajec je to jako kdybych je vyhodilla z okna :-( :-X

  • Pavla | 4. 3. 2012 18:45

    Vynikající, nadýchaný, bez chyby <3 <3 <3

  • tatsi | 1. 3. 2012 17:43

    mně taky :-\

  • Idi
    Idi | 17. 11. 2011 15:40

    Ačkoliv jsem postupovala podle receptu, tvarožník mi po vytažení z trouby splasknul. A to nejsem v pečení nováček :-( Ale jinak je moc dobrý. Doufám, že příště se mi to podaří lépe.

  • Lucifer | 11. 4. 2011 12:01

    Já používám na tvarohovec zásadně zelený tvaroh balený v kostkách a vždy se upeče, navíc tvarožník má být ve vnitř vlhký, to je na něm to nejvíc super, nedusí...:)

  • *Lucka* | 28. 3. 2011 18:45

    Skvělě! ;-)

  • muffii | 11. 3. 2011 10:09

    Uzasnej ;-) kdyby byl trochu do slana, tak chutna jak cheesecake:) ale fakt bomba, sice trochu narocnej na penezenku, ale vysledek stoji za to, snedl se behem dne :-)) :-P :-P

  • iva nemcova | 8. 6. 2008 16:34

    Delala jsem na plech,pridala jsem susene merunky,skvele! Davam 1.

  • Jana | 7. 3. 2008 17:57

    Je to moc dobrý koláček :-)

  • Martina Lukešová | 26. 11. 2007 08:28

    Tak jsem ho dělala znovu a je opravdu super.Je to rychlovka a nedá se na tom nic zkazit.Podlle p.Ireny jsem ho dala tentokrát také na plech a je to super.Radím dělat tak.

  • Irena Dlesková | 4. 11. 2007 20:21

    Tvarožník je výborný. Použila jsem tvaroh ve vaničce polotučný a dopadlo to dobře. Akorát místo do dortové formy jsem ho dala upéct na plech. Neměl chybu a hned byl pryč:-)

  • Blanka L. | 6. 4. 2007 08:15

    tvarožník jsem též pekla podle návodu, ale výsledek byl nic moc. Ač jsem ho pekla ještě déle než je psáno v receptu (75 min + 15 min přikryté alobalem) a přestože špejle zapíchnutá do středu byla úplně čistá, po vychladnuti a rozkrojení z něj vytekla žlutá voda. Ale je možný, že je to tvarohem.Použila jsem polotučný ve vaničce. Jinak těsto jsem lila do dortové formy o průměru 24 cm a výšce cca 7 cm. Forma se naplnila až po okraj a v troubě těsto vyrostlo ještě asi o 2 cm nad okraj....

  • Martina Lukešová | 28. 2. 2007 08:36

    Tvarožník jsem upekla,přesně podle návodu,jen jsem formu vysypala kokosem.Je výborný,zejména pro ty kdo nemají rádi tzv. ,,suché buchty".Dávám za 1.

  • Wendy | 9. 7. 2005 16:37

    Chtela bych se zeptat,jestli se to dá protřít třeba džemem a šlehačkou a polít čokoládou či pudinkem,nebo tak něco,aby to nevypadalo tak obyčejně. Co byste mi k tomu doporučila? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hnědý rum Máslo Strouhanka Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

81
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
81
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
64
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
56
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
44
Topinky se smaženicí
Topinky se smaženicí

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort
Tvarožník II.
Tvarožník II.
Tvarožník s drobenkou
Tvarožník s drobenkou
Tvarožník se zázvorem a malinami
Tvarožník se zázvorem a malinami
  • Recepty.cz
  • Tvarožník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact