• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Tvarožník
Napište svůj komentář k receptu

Tvarožník

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 189
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citron
    • 1
      kg tvaroh
    • 250
      g cukr
    • 50
      g vanilkový cukr
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 30
      g máslo na vymazání formy
    • strouhanka na vysvypání formy

Postup přípravy receptu

1
Oddělíme vejce. K bílkům přidáme špetku soli a našleháme tuhý sníh. Citron omyjeme pod proudem horké vody a kůru jemně ostrouháme. Troubu rozpálíme na 180 °C.
2
Do velké mísy dáme tvaroh, přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a nastrouhanou kůru. Třeme tak dlouho, až získáme krásně hladký krém. Do tvarohového těsta přilijeme rum a metličkami šleháme, dokud hmota není úplně hladká, bez hrudek tvarohu.
3
Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Do tvarohového těsta opatrně vmícháme asi 2/3 sněhu, nakonec přidáme i zbylý sníh. Těsto nalijeme do připravené dortové formy a povrch pečlivě uhladíme.
4
Pečeme asi 60 minut. Je-li koláč hotov, poznáme podle toho, že povrch má krásně zlatavou barvu, a také pokud špejle zapíchnutá do středu zůstane po vytažení bez kousku těsta. Vyjmeme formu opatrně z trouby a necháme zhruba 20 minut prochladnout. Potom opatrně rozevřeme okraj formy a sejmeme ji. Když zjistíme, že okraje jsou světlé, překryjeme vršek tvarožníku alobalem a vložíme jej asi na 10 minut zpět do trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

Švestkový tvarožník dietní a přesto…

Tvarožník s drobenkou

Tvarožník s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veruňák 555 | 24. 11. 2020 17:04

    Dobrý den prosím vás na kolik stupňů ten tvarožník pečete? Ja ho pekla na tech 180 C ° a vršek se mi spálil :g.

  • Barča | 7. 1. 2016 21:37

    Pekla jsem s vodou a nechala vychladnout v otevřené troubě a stejně spadnul :-/ ale je vynikající!

  • Miluška | 22. 5. 2015 14:47

    Děkuji, povedl se. Ta voda je fajn 8-)

  • Michaela | 20. 1. 2015 13:33

    Obyčejně ? Je to tvarožník ! Dát tam něco jiného než tvaroh, považuji za trestný čin ! 8-) To si můžete upéct a nazdobit jiný dort, třeba cheesecake.

  • Zdenka | 28. 11. 2014 19:05

    Zkuste přidat čerstvé nebo mražené ostružiny.

  • Sonjaa | 25. 3. 2014 12:02

    Dělala jsem z půlky várky a přidala méně cukru a je výborný, přemýšlím, že přidám příště ovoce, myslíte, že to je dobrý nápad?

  • silvik T.
    silvik T. | 8. 3. 2014 16:16

    pekla jsem znova.Jen jsem musela ubrat stupně,protože bych to jinak měla spálené.

  • Josef Poupak | 9. 6. 2013 20:49

    No, bucek z domaci udirny to ale neni!!!!

  • Klára | 14. 5. 2013 14:27

    Dobrý den, také jsme zkoušeli upéct tvarožník podle tohoto receptu a měla bych dve výhrady, ubrala bych jeden pudink, protoze tam byl az moc citit a dala méně cukru. Jinak to bylo povedene.

  • Lenka | 12. 4. 2013 07:30

    Aby upečený tvarožník nespadl, je třeba dát při pečení do trouby nádobu s horkou vodou a po upečení nechat vychladnout v pootevřené troubě. :-)

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 2. 2013 21:34

    Moc dobrý.Dělala jsem z poloviční dávky a vůbec mi nesplaskl.

  • payuna | 24. 1. 2013 05:54

    zrovna jsem ho ochutnala u segry(ktera ho pekla) a musim rict, ze je vyyyborny <3 !!..recept si vubec nezaslouzi 2

  • moni | 19. 1. 2013 09:43

    ou oukej ego robert burian nesed doma pri kompe pod s nami von O:-) zij raz tu teraz slnko vieti rovnako na nas

  • Lukáš | 16. 10. 2012 18:30

    Není tam mouka. Proto splaskne.

  • lenca | 24. 7. 2012 20:06

    No, nezkousela jsem tento recept.., ale ja mam recept bez pudinku a s tvrdym tvarohem(ne z vanicky) hrudky zustanou a je fantasticky. Prijde ,mi, ze tento by byl zbytecne tezky!!Jen vejce, tvaroh, detska krupicka a maslo a fakt nema chybu!!! :-P

  • Šárka | 9. 7. 2012 18:08

    Ano,přesně to samé se stalo mě.

  • MArie | 17. 5. 2012 16:07

    Už se těším,až si ho udělám a celý ho sním :-) líbí se mi, že tam není žadný korpus

  • Eliška K. | 14. 5. 2012 15:43

    Tvarožník dělám velmi často, ale přidávám heru, mouku, kypřící prášek a nedávám pudinkový prášek. Jsem tedy zvědavá, jak to dopadne, až ho vytáhnu z trouby. Pro ty, kterým se nelíbí, že tvarožník vždy splaskne, nedivte se, dle mě je to běžné. Zkuste si ho eventuelěn upéct z polovičního množství a kdyžtak v měnší pečící formě.

  • Katerina195 | 11. 5. 2012 22:24

    vynikající!!!! <3 miluju to! ;-)

  • Pavel | 17. 3. 2012 08:40

    Best jídlo, jsem na tvarohu ujetý :-) Peču raději na plechu, je to sice placka, ale prasknutí nehrozí a chuť je stejná :-)

  • ajsa | 16. 3. 2012 19:22

    Nic horšího jsem nejedla,strašně sladké,také po vytažení z trouby splaskl,takže při ceně dnešních vajec je to jako kdybych je vyhodilla z okna :-( :-X

  • Pavla | 4. 3. 2012 18:45

    Vynikající, nadýchaný, bez chyby <3 <3 <3

  • tatsi | 1. 3. 2012 17:43

    mně taky :-\

  • Idi
    Idi | 17. 11. 2011 15:40

    Ačkoliv jsem postupovala podle receptu, tvarožník mi po vytažení z trouby splasknul. A to nejsem v pečení nováček :-( Ale jinak je moc dobrý. Doufám, že příště se mi to podaří lépe.

  • Lucifer | 11. 4. 2011 12:01

    Já používám na tvarohovec zásadně zelený tvaroh balený v kostkách a vždy se upeče, navíc tvarožník má být ve vnitř vlhký, to je na něm to nejvíc super, nedusí...:)

  • *Lucka* | 28. 3. 2011 18:45

    Skvělě! ;-)

  • muffii | 11. 3. 2011 10:09

    Uzasnej ;-) kdyby byl trochu do slana, tak chutna jak cheesecake:) ale fakt bomba, sice trochu narocnej na penezenku, ale vysledek stoji za to, snedl se behem dne :-)) :-P :-P

  • iva nemcova | 8. 6. 2008 16:34

    Delala jsem na plech,pridala jsem susene merunky,skvele! Davam 1.

  • Jana | 7. 3. 2008 17:57

    Je to moc dobrý koláček :-)

  • Martina Lukešová | 26. 11. 2007 08:28

    Tak jsem ho dělala znovu a je opravdu super.Je to rychlovka a nedá se na tom nic zkazit.Podlle p.Ireny jsem ho dala tentokrát také na plech a je to super.Radím dělat tak.

  • Irena Dlesková | 4. 11. 2007 20:21

    Tvarožník je výborný. Použila jsem tvaroh ve vaničce polotučný a dopadlo to dobře. Akorát místo do dortové formy jsem ho dala upéct na plech. Neměl chybu a hned byl pryč:-)

  • Blanka L. | 6. 4. 2007 08:15

    tvarožník jsem též pekla podle návodu, ale výsledek byl nic moc. Ač jsem ho pekla ještě déle než je psáno v receptu (75 min + 15 min přikryté alobalem) a přestože špejle zapíchnutá do středu byla úplně čistá, po vychladnuti a rozkrojení z něj vytekla žlutá voda. Ale je možný, že je to tvarohem.Použila jsem polotučný ve vaničce. Jinak těsto jsem lila do dortové formy o průměru 24 cm a výšce cca 7 cm. Forma se naplnila až po okraj a v troubě těsto vyrostlo ještě asi o 2 cm nad okraj....

  • Martina Lukešová | 28. 2. 2007 08:36

    Tvarožník jsem upekla,přesně podle návodu,jen jsem formu vysypala kokosem.Je výborný,zejména pro ty kdo nemají rádi tzv. ,,suché buchty".Dávám za 1.

  • Wendy | 9. 7. 2005 16:37

    Chtela bych se zeptat,jestli se to dá protřít třeba džemem a šlehačkou a polít čokoládou či pudinkem,nebo tak něco,aby to nevypadalo tak obyčejně. Co byste mi k tomu doporučila? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hnědý rum Máslo Strouhanka Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

187
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
95
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
58
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
35
Treska se šťouchaným hráškem a kapustou
Treska se šťouchaným…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort
Tvarožník II.
Tvarožník II.
Tvarožník s drobenkou
Tvarožník s drobenkou
Tvarožník se zázvorem a malinami
Tvarožník se zázvorem a malinami
  • Recepty.cz
  • Tvarožník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact