• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarožník
Napište svůj komentář k receptu

Tvarožník

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 190
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citron
    • 1
      kg tvaroh
    • 250
      g cukr
    • 50
      g vanilkový cukr
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 30
      g máslo na vymazání formy
    • strouhanka na vysvypání formy

Postup přípravy receptu

1
Oddělíme vejce. K bílkům přidáme špetku soli a našleháme tuhý sníh. Citron omyjeme pod proudem horké vody a kůru jemně ostrouháme. Troubu rozpálíme na 180 °C.
2
Do velké mísy dáme tvaroh, přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a nastrouhanou kůru. Třeme tak dlouho, až získáme krásně hladký krém. Do tvarohového těsta přilijeme rum a metličkami šleháme, dokud hmota není úplně hladká, bez hrudek tvarohu.
3
Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Do tvarohového těsta opatrně vmícháme asi 2/3 sněhu, nakonec přidáme i zbylý sníh. Těsto nalijeme do připravené dortové formy a povrch pečlivě uhladíme.
4
Pečeme asi 60 minut. Je-li koláč hotov, poznáme podle toho, že povrch má krásně zlatavou barvu, a také pokud špejle zapíchnutá do středu zůstane po vytažení bez kousku těsta. Vyjmeme formu opatrně z trouby a necháme zhruba 20 minut prochladnout. Potom opatrně rozevřeme okraj formy a sejmeme ji. Když zjistíme, že okraje jsou světlé, překryjeme vršek tvarožníku alobalem a vložíme jej asi na 10 minut zpět do trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

Švestkový tvarožník dietní a přesto…

Tvarožník s drobenkou

Tvarožník s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veruňák 555 | 24. 11. 2020 17:04

    Dobrý den prosím vás na kolik stupňů ten tvarožník pečete? Ja ho pekla na tech 180 C ° a vršek se mi spálil :g.

  • Barča | 7. 1. 2016 21:37

    Pekla jsem s vodou a nechala vychladnout v otevřené troubě a stejně spadnul :-/ ale je vynikající!

  • Miluška | 22. 5. 2015 14:47

    Děkuji, povedl se. Ta voda je fajn 8-)

  • Michaela | 20. 1. 2015 13:33

    Obyčejně ? Je to tvarožník ! Dát tam něco jiného než tvaroh, považuji za trestný čin ! 8-) To si můžete upéct a nazdobit jiný dort, třeba cheesecake.

  • Zdenka | 28. 11. 2014 19:05

    Zkuste přidat čerstvé nebo mražené ostružiny.

  • Sonjaa | 25. 3. 2014 12:02

    Dělala jsem z půlky várky a přidala méně cukru a je výborný, přemýšlím, že přidám příště ovoce, myslíte, že to je dobrý nápad?

  • silvik T.
    silvik T. | 8. 3. 2014 16:16

    pekla jsem znova.Jen jsem musela ubrat stupně,protože bych to jinak měla spálené.

  • Josef Poupak | 9. 6. 2013 20:49

    No, bucek z domaci udirny to ale neni!!!!

  • Klára | 14. 5. 2013 14:27

    Dobrý den, také jsme zkoušeli upéct tvarožník podle tohoto receptu a měla bych dve výhrady, ubrala bych jeden pudink, protoze tam byl az moc citit a dala méně cukru. Jinak to bylo povedene.

  • Lenka | 12. 4. 2013 07:30

    Aby upečený tvarožník nespadl, je třeba dát při pečení do trouby nádobu s horkou vodou a po upečení nechat vychladnout v pootevřené troubě. :-)

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 2. 2013 21:34

    Moc dobrý.Dělala jsem z poloviční dávky a vůbec mi nesplaskl.

  • payuna | 24. 1. 2013 05:54

    zrovna jsem ho ochutnala u segry(ktera ho pekla) a musim rict, ze je vyyyborny <3 !!..recept si vubec nezaslouzi 2

  • moni | 19. 1. 2013 09:43

    ou oukej ego robert burian nesed doma pri kompe pod s nami von O:-) zij raz tu teraz slnko vieti rovnako na nas

  • Lukáš | 16. 10. 2012 18:30

    Není tam mouka. Proto splaskne.

  • lenca | 24. 7. 2012 20:06

    No, nezkousela jsem tento recept.., ale ja mam recept bez pudinku a s tvrdym tvarohem(ne z vanicky) hrudky zustanou a je fantasticky. Prijde ,mi, ze tento by byl zbytecne tezky!!Jen vejce, tvaroh, detska krupicka a maslo a fakt nema chybu!!! :-P

  • Šárka | 9. 7. 2012 18:08

    Ano,přesně to samé se stalo mě.

  • MArie | 17. 5. 2012 16:07

    Už se těším,až si ho udělám a celý ho sním :-) líbí se mi, že tam není žadný korpus

  • Eliška K. | 14. 5. 2012 15:43

    Tvarožník dělám velmi často, ale přidávám heru, mouku, kypřící prášek a nedávám pudinkový prášek. Jsem tedy zvědavá, jak to dopadne, až ho vytáhnu z trouby. Pro ty, kterým se nelíbí, že tvarožník vždy splaskne, nedivte se, dle mě je to běžné. Zkuste si ho eventuelěn upéct z polovičního množství a kdyžtak v měnší pečící formě.

  • Katerina195 | 11. 5. 2012 22:24

    vynikající!!!! <3 miluju to! ;-)

  • Pavel | 17. 3. 2012 08:40

    Best jídlo, jsem na tvarohu ujetý :-) Peču raději na plechu, je to sice placka, ale prasknutí nehrozí a chuť je stejná :-)

  • ajsa | 16. 3. 2012 19:22

    Nic horšího jsem nejedla,strašně sladké,také po vytažení z trouby splaskl,takže při ceně dnešních vajec je to jako kdybych je vyhodilla z okna :-( :-X

  • Pavla | 4. 3. 2012 18:45

    Vynikající, nadýchaný, bez chyby <3 <3 <3

  • tatsi | 1. 3. 2012 17:43

    mně taky :-\

  • Idi
    Idi | 17. 11. 2011 15:40

    Ačkoliv jsem postupovala podle receptu, tvarožník mi po vytažení z trouby splasknul. A to nejsem v pečení nováček :-( Ale jinak je moc dobrý. Doufám, že příště se mi to podaří lépe.

  • Lucifer | 11. 4. 2011 12:01

    Já používám na tvarohovec zásadně zelený tvaroh balený v kostkách a vždy se upeče, navíc tvarožník má být ve vnitř vlhký, to je na něm to nejvíc super, nedusí...:)

  • *Lucka* | 28. 3. 2011 18:45

    Skvělě! ;-)

  • muffii | 11. 3. 2011 10:09

    Uzasnej ;-) kdyby byl trochu do slana, tak chutna jak cheesecake:) ale fakt bomba, sice trochu narocnej na penezenku, ale vysledek stoji za to, snedl se behem dne :-)) :-P :-P

  • iva nemcova | 8. 6. 2008 16:34

    Delala jsem na plech,pridala jsem susene merunky,skvele! Davam 1.

  • Jana | 7. 3. 2008 17:57

    Je to moc dobrý koláček :-)

  • Martina Lukešová | 26. 11. 2007 08:28

    Tak jsem ho dělala znovu a je opravdu super.Je to rychlovka a nedá se na tom nic zkazit.Podlle p.Ireny jsem ho dala tentokrát také na plech a je to super.Radím dělat tak.

  • Irena Dlesková | 4. 11. 2007 20:21

    Tvarožník je výborný. Použila jsem tvaroh ve vaničce polotučný a dopadlo to dobře. Akorát místo do dortové formy jsem ho dala upéct na plech. Neměl chybu a hned byl pryč:-)

  • Blanka L. | 6. 4. 2007 08:15

    tvarožník jsem též pekla podle návodu, ale výsledek byl nic moc. Ač jsem ho pekla ještě déle než je psáno v receptu (75 min + 15 min přikryté alobalem) a přestože špejle zapíchnutá do středu byla úplně čistá, po vychladnuti a rozkrojení z něj vytekla žlutá voda. Ale je možný, že je to tvarohem.Použila jsem polotučný ve vaničce. Jinak těsto jsem lila do dortové formy o průměru 24 cm a výšce cca 7 cm. Forma se naplnila až po okraj a v troubě těsto vyrostlo ještě asi o 2 cm nad okraj....

  • Martina Lukešová | 28. 2. 2007 08:36

    Tvarožník jsem upekla,přesně podle návodu,jen jsem formu vysypala kokosem.Je výborný,zejména pro ty kdo nemají rádi tzv. ,,suché buchty".Dávám za 1.

  • Wendy | 9. 7. 2005 16:37

    Chtela bych se zeptat,jestli se to dá protřít třeba džemem a šlehačkou a polít čokoládou či pudinkem,nebo tak něco,aby to nevypadalo tak obyčejně. Co byste mi k tomu doporučila? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hnědý rum Máslo Strouhanka Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Caesar salát

Caesar salát

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

79
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
51
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…
48
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
46
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort
Tvarožník II.
Tvarožník II.
Tvarožník s drobenkou
Tvarožník s drobenkou
Tvarožník se zázvorem a malinami
Tvarožník se zázvorem a malinami
  • Recepty.cz
  • Tvarožník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact