• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tvarované motané perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarované motané perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarované motané perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • amonium
    • perníkové koření
    • badyán
    • fenykl
    • anýz
    • muškátový oříšek
    • 2
      ks nové koření
    • 2
      ks pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné pracovat jako s plastelínou dle vlastní fantazie. Tzn. vykrájíme různé tvary vykrajovátky (rybička, prasátko, zvoneček atd.). Potom vyválíme z těsta tenoučké válečky jako šňůrku a ozdobíme perníček tímto válečkem, který stočíme do vlnovek kolem dokola. Můžeme tvořit různé detaily na perníčcích. Tím odpadá bílé zdobení a perníček je i tak hezký. Hotové perníčky upečeme při 150 °C (musí se péct pomalu, aby těsto příliš nenaskočilo a tvary se nezdeformovaly). Až figurky částečně zchládnou potřeme rozšlehaným vejcem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníčky - čerti

Perníčky - čerti

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruš | 14. 12. 2006 18:35

    Motané perníčky jsem nedělala,ale ráno jsem připravovala těsto na - Štramberské uši.Recept je podobný,není tam tuk,ani mléko a těsto šlo zpracovat dobře..Tak jen pro zajímavost mrkněte :-)) Zítra budu uši péct.

  • Simča Sládková | 14. 12. 2006 15:45

    Jasně, Jaroslavo, také nemám představu kolik váží 2 lžíce medu - to mi připadá málo. Já mám v receptu údaj 130 g medu a to na 300 g mouky, takže tady bych na 500 g mouky čekala tak 220 g medu + tak 3 lžíce mléka na jeho rozpuštění. Já jen psala, že v perníku prostě nemusí být přímo TUK. A ať se nám perníky daří!!!!!

  • Jaroslava Oumarová | 14. 12. 2006 14:05

    Omlouvám se, chtěla jsem napsat Simčo...

  • Jaroslava Oumarová | 14. 12. 2006 12:13

    Tak v tom případě, Šárko, chybí v receptu mléko...Prostě cokoliv zvláčňujícího...Takhle, jak je ten recept napsaný, vznikne perníková suchá žmolenka, která zaboha nejde dát dokupy:-))))) Ještě mě napadlo pštrosí vejce:-))))))))))

  • Simča Sládková | 13. 12. 2006 23:13

    Milé kolegyně kuchařinky - dovolila bych se autorky zastat. Dělám už leta letoucí perníky podle receptu, který mne naučila prateta (letos má tato dáma 97 let a stále je každoročně peče!!!) a v receptu také není žádný tuk!!! Mám recept, který je na 300 g mouky a na toto množství je jako pojivo 1 vejce, 130 g medu a 2 lžíce mléka. A ŽÁDNÝ TUK!!!!Pokud by vás recept zajímal, mám ho tady: http://rodina.cz/scripts/journal/article.ASP?id=33178&from_fid=282&from_kid=6119

  • Jaroslava Oumarová | 13. 12. 2006 12:09

    :-))))))))) Neboj, jsem si jistá, že u Tebe bych ke "kárným opatřením" sahat nemusela:-))))))))

  • Šárka Tkáčová | 13. 12. 2006 11:53

    Jarko,před nedávnem jsem to psala,že počkám,až vyzkoušíš,přežiješ a povede se.....Byť je mi Tebe a zklamaných dětí líto, dlouho jsem se nad žádným komentářem tak nanařehtala,jak nad tím Tvým.Tak příště ať se povede něco lépe.Moje cukroví raději nezkoušej,nevydržím dlouho sedět.Tak pa:-))))))))))))

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 19:41

    Tak jsme upekli...Nakonec díky tomu, že jsem přidala ten tuk, se těsto dalo tvarovat celkem dobře. V troubě tvar nezměnilo ( pekli jsme opravdu zvolna ), po upečení jsou perníčky tvrdé. Děti mají dobré zuby, tak jsme ani toto příliš neřešili. Ty nejhezčí jsme nechali na výstavku a na pověšení na stromeček. Za tu mystifikaci s tukem a za zlost, jakou jsem měla včera, byste zasloužila... čtyřku, ale já tady nedávám horší známku než dvojku, takže tentokrát je to beze známky...A sednout a do konce hodiny se styďte! :-))))))))))

  • Alena Tarabová | 12. 12. 2006 10:11

    Těsto bylo tuhé, po odležení uvedeném v receptu se nedalo pořádně rozválet a vůbec perníčky nezměkly ani po 14 dnech. Cyběl mi tam tuk.Děti byly zklamané.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 07:18

    Nedalo mi to a zalovila jsem na netu. Manžel mi totiž připomněl, že podobné perníčky dělala nějaká paní v Receptáři P. Podlahy. Ta paní měla tento recept: 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 2 vejce, lžička sody, lžička perníkového koření, 2 lžíce medu a 50 g másla!! Zpracovávat alespoň půl hodiny, aby z něho šlo modelovat. Podotýkám, že jsem už včera neměla sílu toto těsto vyzkoušet, ale rozhodně vypadá zpracovatelněji už od pohledu ;o)

  • Jaroslava Oumarová | 11. 12. 2006 19:03

    Haňule, nevím jak Vám, ale já jsem to těsto absolutně nedala do kupy. Mohu Vás ujistit, že to rozhodně není moje první těsto. Jestli tohle dokážete dát dohromady, chtěla bych to vidět...Až po přidání cca 100 g rozehřátého tuku se těsto dalo zpracovat. Zítra z něho budeme s dětmi péct, tak mi držte pěsti, ať nepřijdou školní suroviny nazmar. Ještě dám vědět.

  • Ivana Hronková | 16. 11. 2006 18:50

    hned zítra ¨to zkusím vypadá to zajímavě a velmi jednoduše tak snad se to povede.

  • Daniela Hřebíčková | 9. 11. 2006 14:41

    Děkuju, sice peču klasické perníčky a zdobím bílou polevou, ale tento vyzkouším, aspoň si budou mít děti s čím hrát.

  • Haňule | 9. 11. 2006 13:48

    Paní Danielo,v receptu opravdu tuk nechybí.Je to pouze jiný recept než na klasické perníčky.

  • Daniela Hřebíčková | 9. 11. 2006 13:39

    Nechybí v receptu tuk?

  • Alena Tarabová | 6. 11. 2006 10:54

    Haňulko, už se na ně moc těším, budeme tvořit s děrmi v dětském domově.Dík za recept.

  • Haňule | 6. 11. 2006 10:11

    Perníčky se nechávají uležet alespoň 14 dnů, ale většinou bývají měkké hned po upečení (teda pokud je neuděláme moc tenké nebo je nepřepečeme)Jsou velice hezké na stromečku.

  • Jana | 5. 11. 2006 16:50

    Připojuji se k dotazu paní Aleny - ja kdlouho se nechávají rozležet? Nebo jsou určené spíše než na jídlo jen na dekoraci? Určitě by šly vázat na stromečeknebo přivazovat stužkou k dárečkům. Jinak se mi nápad moc a moc líbí, určitě vyzkouším.

  • Tereza Martínková | 5. 11. 2006 14:22

    Vypadají opravdu velmi lákavě, ukládám a určitě taky vyzkouším.

  • Alena Tarabová | 3. 11. 2006 19:37

    Tak to vypadá lákavě, určite zkusím, jak dlouho se nechávají rozležet?

  • Haňule | 3. 11. 2006 13:22

    Paní Simono,nemusíte se bát,že by se krucánky nepřilepily.Stačí potřít až hotový perníček.Moje maminka je dělává už několik let. :)

  • Simča Sládková | 3. 11. 2006 10:43

    Asi bych potřela vejcem nejprve vykrojený perníček a pak na tuto potřenou plochu dávala "krucánky", aby je vejce "přilepilo" :o))). a nakonec potřela ty krucánky, aby se také leskly...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Velikonoce Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Anýz Badyán Fenykl Hladká mouka Med Moučkový cukr Muškátový oříšek Nové koření Pepř mletý Perníkové koření Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

23
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
19
Dýňová tortila
Dýňová tortila
14
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
13
Císařská kýta
Císařská kýta
12
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

  • Recepty.cz
  • Tvarované motané perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact