• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarované motané perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarované motané perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarované motané perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • amonium
    • perníkové koření
    • badyán
    • fenykl
    • anýz
    • muškátový oříšek
    • 2
      ks nové koření
    • 2
      ks pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné pracovat jako s plastelínou dle vlastní fantazie. Tzn. vykrájíme různé tvary vykrajovátky (rybička, prasátko, zvoneček atd.). Potom vyválíme z těsta tenoučké válečky jako šňůrku a ozdobíme perníček tímto válečkem, který stočíme do vlnovek kolem dokola. Můžeme tvořit různé detaily na perníčcích. Tím odpadá bílé zdobení a perníček je i tak hezký. Hotové perníčky upečeme při 150 °C (musí se péct pomalu, aby těsto příliš nenaskočilo a tvary se nezdeformovaly). Až figurky částečně zchládnou potřeme rozšlehaným vejcem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Perníčky - čerti

Perníčky - čerti

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruš | 14. 12. 2006 18:35

    Motané perníčky jsem nedělala,ale ráno jsem připravovala těsto na - Štramberské uši.Recept je podobný,není tam tuk,ani mléko a těsto šlo zpracovat dobře..Tak jen pro zajímavost mrkněte :-)) Zítra budu uši péct.

  • Simča Sládková | 14. 12. 2006 15:45

    Jasně, Jaroslavo, také nemám představu kolik váží 2 lžíce medu - to mi připadá málo. Já mám v receptu údaj 130 g medu a to na 300 g mouky, takže tady bych na 500 g mouky čekala tak 220 g medu + tak 3 lžíce mléka na jeho rozpuštění. Já jen psala, že v perníku prostě nemusí být přímo TUK. A ať se nám perníky daří!!!!!

  • Jaroslava Oumarová | 14. 12. 2006 14:05

    Omlouvám se, chtěla jsem napsat Simčo...

  • Jaroslava Oumarová | 14. 12. 2006 12:13

    Tak v tom případě, Šárko, chybí v receptu mléko...Prostě cokoliv zvláčňujícího...Takhle, jak je ten recept napsaný, vznikne perníková suchá žmolenka, která zaboha nejde dát dokupy:-))))) Ještě mě napadlo pštrosí vejce:-))))))))))

  • Simča Sládková | 13. 12. 2006 23:13

    Milé kolegyně kuchařinky - dovolila bych se autorky zastat. Dělám už leta letoucí perníky podle receptu, který mne naučila prateta (letos má tato dáma 97 let a stále je každoročně peče!!!) a v receptu také není žádný tuk!!! Mám recept, který je na 300 g mouky a na toto množství je jako pojivo 1 vejce, 130 g medu a 2 lžíce mléka. A ŽÁDNÝ TUK!!!!Pokud by vás recept zajímal, mám ho tady: http://rodina.cz/scripts/journal/article.ASP?id=33178&from_fid=282&from_kid=6119

  • Jaroslava Oumarová | 13. 12. 2006 12:09

    :-))))))))) Neboj, jsem si jistá, že u Tebe bych ke "kárným opatřením" sahat nemusela:-))))))))

  • Šárka Tkáčová | 13. 12. 2006 11:53

    Jarko,před nedávnem jsem to psala,že počkám,až vyzkoušíš,přežiješ a povede se.....Byť je mi Tebe a zklamaných dětí líto, dlouho jsem se nad žádným komentářem tak nanařehtala,jak nad tím Tvým.Tak příště ať se povede něco lépe.Moje cukroví raději nezkoušej,nevydržím dlouho sedět.Tak pa:-))))))))))))

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 19:41

    Tak jsme upekli...Nakonec díky tomu, že jsem přidala ten tuk, se těsto dalo tvarovat celkem dobře. V troubě tvar nezměnilo ( pekli jsme opravdu zvolna ), po upečení jsou perníčky tvrdé. Děti mají dobré zuby, tak jsme ani toto příliš neřešili. Ty nejhezčí jsme nechali na výstavku a na pověšení na stromeček. Za tu mystifikaci s tukem a za zlost, jakou jsem měla včera, byste zasloužila... čtyřku, ale já tady nedávám horší známku než dvojku, takže tentokrát je to beze známky...A sednout a do konce hodiny se styďte! :-))))))))))

  • Alena Tarabová | 12. 12. 2006 10:11

    Těsto bylo tuhé, po odležení uvedeném v receptu se nedalo pořádně rozválet a vůbec perníčky nezměkly ani po 14 dnech. Cyběl mi tam tuk.Děti byly zklamané.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 07:18

    Nedalo mi to a zalovila jsem na netu. Manžel mi totiž připomněl, že podobné perníčky dělala nějaká paní v Receptáři P. Podlahy. Ta paní měla tento recept: 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 2 vejce, lžička sody, lžička perníkového koření, 2 lžíce medu a 50 g másla!! Zpracovávat alespoň půl hodiny, aby z něho šlo modelovat. Podotýkám, že jsem už včera neměla sílu toto těsto vyzkoušet, ale rozhodně vypadá zpracovatelněji už od pohledu ;o)

  • Jaroslava Oumarová | 11. 12. 2006 19:03

    Haňule, nevím jak Vám, ale já jsem to těsto absolutně nedala do kupy. Mohu Vás ujistit, že to rozhodně není moje první těsto. Jestli tohle dokážete dát dohromady, chtěla bych to vidět...Až po přidání cca 100 g rozehřátého tuku se těsto dalo zpracovat. Zítra z něho budeme s dětmi péct, tak mi držte pěsti, ať nepřijdou školní suroviny nazmar. Ještě dám vědět.

  • Ivana Hronková | 16. 11. 2006 18:50

    hned zítra ¨to zkusím vypadá to zajímavě a velmi jednoduše tak snad se to povede.

  • Daniela Hřebíčková | 9. 11. 2006 14:41

    Děkuju, sice peču klasické perníčky a zdobím bílou polevou, ale tento vyzkouším, aspoň si budou mít děti s čím hrát.

  • Haňule | 9. 11. 2006 13:48

    Paní Danielo,v receptu opravdu tuk nechybí.Je to pouze jiný recept než na klasické perníčky.

  • Daniela Hřebíčková | 9. 11. 2006 13:39

    Nechybí v receptu tuk?

  • Alena Tarabová | 6. 11. 2006 10:54

    Haňulko, už se na ně moc těším, budeme tvořit s děrmi v dětském domově.Dík za recept.

  • Haňule | 6. 11. 2006 10:11

    Perníčky se nechávají uležet alespoň 14 dnů, ale většinou bývají měkké hned po upečení (teda pokud je neuděláme moc tenké nebo je nepřepečeme)Jsou velice hezké na stromečku.

  • Jana | 5. 11. 2006 16:50

    Připojuji se k dotazu paní Aleny - ja kdlouho se nechávají rozležet? Nebo jsou určené spíše než na jídlo jen na dekoraci? Určitě by šly vázat na stromečeknebo přivazovat stužkou k dárečkům. Jinak se mi nápad moc a moc líbí, určitě vyzkouším.

  • Tereza Martínková | 5. 11. 2006 14:22

    Vypadají opravdu velmi lákavě, ukládám a určitě taky vyzkouším.

  • Alena Tarabová | 3. 11. 2006 19:37

    Tak to vypadá lákavě, určite zkusím, jak dlouho se nechávají rozležet?

  • Haňule | 3. 11. 2006 13:22

    Paní Simono,nemusíte se bát,že by se krucánky nepřilepily.Stačí potřít až hotový perníček.Moje maminka je dělává už několik let. :)

  • Simča Sládková | 3. 11. 2006 10:43

    Asi bych potřela vejcem nejprve vykrojený perníček a pak na tuto potřenou plochu dávala "krucánky", aby je vejce "přilepilo" :o))). a nakonec potřela ty krucánky, aby se také leskly...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Velikonoce Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Anýz Badyán Fenykl Hladká mouka Med Moučkový cukr Muškátový oříšek Nové koření Pepř mletý Perníkové koření Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Cuba libre

Cuba libre

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Perníčky V.

Perníčky V.

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

52
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
46
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
39
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Anna Kadeřávková přiznala mentální blok: Má potíže s novým domem!

Anna Kadeřávková přiznala mentální blok: Má potíže s novým domem!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Tvarované motané perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact