• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarované motané perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarované motané perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarované motané perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • amonium
    • perníkové koření
    • badyán
    • fenykl
    • anýz
    • muškátový oříšek
    • 2
      ks nové koření
    • 2
      ks pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné pracovat jako s plastelínou dle vlastní fantazie. Tzn. vykrájíme různé tvary vykrajovátky (rybička, prasátko, zvoneček atd.). Potom vyválíme z těsta tenoučké válečky jako šňůrku a ozdobíme perníček tímto válečkem, který stočíme do vlnovek kolem dokola. Můžeme tvořit různé detaily na perníčcích. Tím odpadá bílé zdobení a perníček je i tak hezký. Hotové perníčky upečeme při 150 °C (musí se péct pomalu, aby těsto příliš nenaskočilo a tvary se nezdeformovaly). Až figurky částečně zchládnou potřeme rozšlehaným vejcem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníčky - čerti

Perníčky - čerti

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruš | 14. 12. 2006 18:35

    Motané perníčky jsem nedělala,ale ráno jsem připravovala těsto na - Štramberské uši.Recept je podobný,není tam tuk,ani mléko a těsto šlo zpracovat dobře..Tak jen pro zajímavost mrkněte :-)) Zítra budu uši péct.

  • Simča Sládková | 14. 12. 2006 15:45

    Jasně, Jaroslavo, také nemám představu kolik váží 2 lžíce medu - to mi připadá málo. Já mám v receptu údaj 130 g medu a to na 300 g mouky, takže tady bych na 500 g mouky čekala tak 220 g medu + tak 3 lžíce mléka na jeho rozpuštění. Já jen psala, že v perníku prostě nemusí být přímo TUK. A ať se nám perníky daří!!!!!

  • Jaroslava Oumarová | 14. 12. 2006 14:05

    Omlouvám se, chtěla jsem napsat Simčo...

  • Jaroslava Oumarová | 14. 12. 2006 12:13

    Tak v tom případě, Šárko, chybí v receptu mléko...Prostě cokoliv zvláčňujícího...Takhle, jak je ten recept napsaný, vznikne perníková suchá žmolenka, která zaboha nejde dát dokupy:-))))) Ještě mě napadlo pštrosí vejce:-))))))))))

  • Simča Sládková | 13. 12. 2006 23:13

    Milé kolegyně kuchařinky - dovolila bych se autorky zastat. Dělám už leta letoucí perníky podle receptu, který mne naučila prateta (letos má tato dáma 97 let a stále je každoročně peče!!!) a v receptu také není žádný tuk!!! Mám recept, který je na 300 g mouky a na toto množství je jako pojivo 1 vejce, 130 g medu a 2 lžíce mléka. A ŽÁDNÝ TUK!!!!Pokud by vás recept zajímal, mám ho tady: http://rodina.cz/scripts/journal/article.ASP?id=33178&from_fid=282&from_kid=6119

  • Jaroslava Oumarová | 13. 12. 2006 12:09

    :-))))))))) Neboj, jsem si jistá, že u Tebe bych ke "kárným opatřením" sahat nemusela:-))))))))

  • Šárka Tkáčová | 13. 12. 2006 11:53

    Jarko,před nedávnem jsem to psala,že počkám,až vyzkoušíš,přežiješ a povede se.....Byť je mi Tebe a zklamaných dětí líto, dlouho jsem se nad žádným komentářem tak nanařehtala,jak nad tím Tvým.Tak příště ať se povede něco lépe.Moje cukroví raději nezkoušej,nevydržím dlouho sedět.Tak pa:-))))))))))))

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 19:41

    Tak jsme upekli...Nakonec díky tomu, že jsem přidala ten tuk, se těsto dalo tvarovat celkem dobře. V troubě tvar nezměnilo ( pekli jsme opravdu zvolna ), po upečení jsou perníčky tvrdé. Děti mají dobré zuby, tak jsme ani toto příliš neřešili. Ty nejhezčí jsme nechali na výstavku a na pověšení na stromeček. Za tu mystifikaci s tukem a za zlost, jakou jsem měla včera, byste zasloužila... čtyřku, ale já tady nedávám horší známku než dvojku, takže tentokrát je to beze známky...A sednout a do konce hodiny se styďte! :-))))))))))

  • Alena Tarabová | 12. 12. 2006 10:11

    Těsto bylo tuhé, po odležení uvedeném v receptu se nedalo pořádně rozválet a vůbec perníčky nezměkly ani po 14 dnech. Cyběl mi tam tuk.Děti byly zklamané.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 07:18

    Nedalo mi to a zalovila jsem na netu. Manžel mi totiž připomněl, že podobné perníčky dělala nějaká paní v Receptáři P. Podlahy. Ta paní měla tento recept: 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 2 vejce, lžička sody, lžička perníkového koření, 2 lžíce medu a 50 g másla!! Zpracovávat alespoň půl hodiny, aby z něho šlo modelovat. Podotýkám, že jsem už včera neměla sílu toto těsto vyzkoušet, ale rozhodně vypadá zpracovatelněji už od pohledu ;o)

  • Jaroslava Oumarová | 11. 12. 2006 19:03

    Haňule, nevím jak Vám, ale já jsem to těsto absolutně nedala do kupy. Mohu Vás ujistit, že to rozhodně není moje první těsto. Jestli tohle dokážete dát dohromady, chtěla bych to vidět...Až po přidání cca 100 g rozehřátého tuku se těsto dalo zpracovat. Zítra z něho budeme s dětmi péct, tak mi držte pěsti, ať nepřijdou školní suroviny nazmar. Ještě dám vědět.

  • Ivana Hronková | 16. 11. 2006 18:50

    hned zítra ¨to zkusím vypadá to zajímavě a velmi jednoduše tak snad se to povede.

  • Daniela Hřebíčková | 9. 11. 2006 14:41

    Děkuju, sice peču klasické perníčky a zdobím bílou polevou, ale tento vyzkouším, aspoň si budou mít děti s čím hrát.

  • Haňule | 9. 11. 2006 13:48

    Paní Danielo,v receptu opravdu tuk nechybí.Je to pouze jiný recept než na klasické perníčky.

  • Daniela Hřebíčková | 9. 11. 2006 13:39

    Nechybí v receptu tuk?

  • Alena Tarabová | 6. 11. 2006 10:54

    Haňulko, už se na ně moc těším, budeme tvořit s děrmi v dětském domově.Dík za recept.

  • Haňule | 6. 11. 2006 10:11

    Perníčky se nechávají uležet alespoň 14 dnů, ale většinou bývají měkké hned po upečení (teda pokud je neuděláme moc tenké nebo je nepřepečeme)Jsou velice hezké na stromečku.

  • Jana | 5. 11. 2006 16:50

    Připojuji se k dotazu paní Aleny - ja kdlouho se nechávají rozležet? Nebo jsou určené spíše než na jídlo jen na dekoraci? Určitě by šly vázat na stromečeknebo přivazovat stužkou k dárečkům. Jinak se mi nápad moc a moc líbí, určitě vyzkouším.

  • Tereza Martínková | 5. 11. 2006 14:22

    Vypadají opravdu velmi lákavě, ukládám a určitě taky vyzkouším.

  • Alena Tarabová | 3. 11. 2006 19:37

    Tak to vypadá lákavě, určite zkusím, jak dlouho se nechávají rozležet?

  • Haňule | 3. 11. 2006 13:22

    Paní Simono,nemusíte se bát,že by se krucánky nepřilepily.Stačí potřít až hotový perníček.Moje maminka je dělává už několik let. :)

  • Simča Sládková | 3. 11. 2006 10:43

    Asi bych potřela vejcem nejprve vykrojený perníček a pak na tuto potřenou plochu dávala "krucánky", aby je vejce "přilepilo" :o))). a nakonec potřela ty krucánky, aby se také leskly...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Velikonoce Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Anýz Badyán Fenykl Hladká mouka Med Moučkový cukr Muškátový oříšek Nové koření Pepř mletý Perníkové koření Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče
Kuře po provensálsku z…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Tvarované motané perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact