• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarované motané perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarované motané perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarované motané perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • amonium
    • perníkové koření
    • badyán
    • fenykl
    • anýz
    • muškátový oříšek
    • 2
      ks nové koření
    • 2
      ks pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné pracovat jako s plastelínou dle vlastní fantazie. Tzn. vykrájíme různé tvary vykrajovátky (rybička, prasátko, zvoneček atd.). Potom vyválíme z těsta tenoučké válečky jako šňůrku a ozdobíme perníček tímto válečkem, který stočíme do vlnovek kolem dokola. Můžeme tvořit různé detaily na perníčcích. Tím odpadá bílé zdobení a perníček je i tak hezký. Hotové perníčky upečeme při 150 °C (musí se péct pomalu, aby těsto příliš nenaskočilo a tvary se nezdeformovaly). Až figurky částečně zchládnou potřeme rozšlehaným vejcem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Perníčky - čerti

Perníčky - čerti

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruš | 14. 12. 2006 18:35

    Motané perníčky jsem nedělala,ale ráno jsem připravovala těsto na - Štramberské uši.Recept je podobný,není tam tuk,ani mléko a těsto šlo zpracovat dobře..Tak jen pro zajímavost mrkněte :-)) Zítra budu uši péct.

  • Simča Sládková | 14. 12. 2006 15:45

    Jasně, Jaroslavo, také nemám představu kolik váží 2 lžíce medu - to mi připadá málo. Já mám v receptu údaj 130 g medu a to na 300 g mouky, takže tady bych na 500 g mouky čekala tak 220 g medu + tak 3 lžíce mléka na jeho rozpuštění. Já jen psala, že v perníku prostě nemusí být přímo TUK. A ať se nám perníky daří!!!!!

  • Jaroslava Oumarová | 14. 12. 2006 14:05

    Omlouvám se, chtěla jsem napsat Simčo...

  • Jaroslava Oumarová | 14. 12. 2006 12:13

    Tak v tom případě, Šárko, chybí v receptu mléko...Prostě cokoliv zvláčňujícího...Takhle, jak je ten recept napsaný, vznikne perníková suchá žmolenka, která zaboha nejde dát dokupy:-))))) Ještě mě napadlo pštrosí vejce:-))))))))))

  • Simča Sládková | 13. 12. 2006 23:13

    Milé kolegyně kuchařinky - dovolila bych se autorky zastat. Dělám už leta letoucí perníky podle receptu, který mne naučila prateta (letos má tato dáma 97 let a stále je každoročně peče!!!) a v receptu také není žádný tuk!!! Mám recept, který je na 300 g mouky a na toto množství je jako pojivo 1 vejce, 130 g medu a 2 lžíce mléka. A ŽÁDNÝ TUK!!!!Pokud by vás recept zajímal, mám ho tady: http://rodina.cz/scripts/journal/article.ASP?id=33178&from_fid=282&from_kid=6119

  • Jaroslava Oumarová | 13. 12. 2006 12:09

    :-))))))))) Neboj, jsem si jistá, že u Tebe bych ke "kárným opatřením" sahat nemusela:-))))))))

  • Šárka Tkáčová | 13. 12. 2006 11:53

    Jarko,před nedávnem jsem to psala,že počkám,až vyzkoušíš,přežiješ a povede se.....Byť je mi Tebe a zklamaných dětí líto, dlouho jsem se nad žádným komentářem tak nanařehtala,jak nad tím Tvým.Tak příště ať se povede něco lépe.Moje cukroví raději nezkoušej,nevydržím dlouho sedět.Tak pa:-))))))))))))

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 19:41

    Tak jsme upekli...Nakonec díky tomu, že jsem přidala ten tuk, se těsto dalo tvarovat celkem dobře. V troubě tvar nezměnilo ( pekli jsme opravdu zvolna ), po upečení jsou perníčky tvrdé. Děti mají dobré zuby, tak jsme ani toto příliš neřešili. Ty nejhezčí jsme nechali na výstavku a na pověšení na stromeček. Za tu mystifikaci s tukem a za zlost, jakou jsem měla včera, byste zasloužila... čtyřku, ale já tady nedávám horší známku než dvojku, takže tentokrát je to beze známky...A sednout a do konce hodiny se styďte! :-))))))))))

  • Alena Tarabová | 12. 12. 2006 10:11

    Těsto bylo tuhé, po odležení uvedeném v receptu se nedalo pořádně rozválet a vůbec perníčky nezměkly ani po 14 dnech. Cyběl mi tam tuk.Děti byly zklamané.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 07:18

    Nedalo mi to a zalovila jsem na netu. Manžel mi totiž připomněl, že podobné perníčky dělala nějaká paní v Receptáři P. Podlahy. Ta paní měla tento recept: 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 2 vejce, lžička sody, lžička perníkového koření, 2 lžíce medu a 50 g másla!! Zpracovávat alespoň půl hodiny, aby z něho šlo modelovat. Podotýkám, že jsem už včera neměla sílu toto těsto vyzkoušet, ale rozhodně vypadá zpracovatelněji už od pohledu ;o)

  • Jaroslava Oumarová | 11. 12. 2006 19:03

    Haňule, nevím jak Vám, ale já jsem to těsto absolutně nedala do kupy. Mohu Vás ujistit, že to rozhodně není moje první těsto. Jestli tohle dokážete dát dohromady, chtěla bych to vidět...Až po přidání cca 100 g rozehřátého tuku se těsto dalo zpracovat. Zítra z něho budeme s dětmi péct, tak mi držte pěsti, ať nepřijdou školní suroviny nazmar. Ještě dám vědět.

  • Ivana Hronková | 16. 11. 2006 18:50

    hned zítra ¨to zkusím vypadá to zajímavě a velmi jednoduše tak snad se to povede.

  • Daniela Hřebíčková | 9. 11. 2006 14:41

    Děkuju, sice peču klasické perníčky a zdobím bílou polevou, ale tento vyzkouším, aspoň si budou mít děti s čím hrát.

  • Haňule | 9. 11. 2006 13:48

    Paní Danielo,v receptu opravdu tuk nechybí.Je to pouze jiný recept než na klasické perníčky.

  • Daniela Hřebíčková | 9. 11. 2006 13:39

    Nechybí v receptu tuk?

  • Alena Tarabová | 6. 11. 2006 10:54

    Haňulko, už se na ně moc těším, budeme tvořit s děrmi v dětském domově.Dík za recept.

  • Haňule | 6. 11. 2006 10:11

    Perníčky se nechávají uležet alespoň 14 dnů, ale většinou bývají měkké hned po upečení (teda pokud je neuděláme moc tenké nebo je nepřepečeme)Jsou velice hezké na stromečku.

  • Jana | 5. 11. 2006 16:50

    Připojuji se k dotazu paní Aleny - ja kdlouho se nechávají rozležet? Nebo jsou určené spíše než na jídlo jen na dekoraci? Určitě by šly vázat na stromečeknebo přivazovat stužkou k dárečkům. Jinak se mi nápad moc a moc líbí, určitě vyzkouším.

  • Tereza Martínková | 5. 11. 2006 14:22

    Vypadají opravdu velmi lákavě, ukládám a určitě taky vyzkouším.

  • Alena Tarabová | 3. 11. 2006 19:37

    Tak to vypadá lákavě, určite zkusím, jak dlouho se nechávají rozležet?

  • Haňule | 3. 11. 2006 13:22

    Paní Simono,nemusíte se bát,že by se krucánky nepřilepily.Stačí potřít až hotový perníček.Moje maminka je dělává už několik let. :)

  • Simča Sládková | 3. 11. 2006 10:43

    Asi bych potřela vejcem nejprve vykrojený perníček a pak na tuto potřenou plochu dávala "krucánky", aby je vejce "přilepilo" :o))). a nakonec potřela ty krucánky, aby se také leskly...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Velikonoce Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Anýz Badyán Fenykl Hladká mouka Med Moučkový cukr Muškátový oříšek Nové koření Pepř mletý Perníkové koření Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Domáci hamburger

Domáci hamburger

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

105
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
67
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
61
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
58
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
52
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Tvarované motané perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact