Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru. Višně scedíme a vypeckujeme. Těsto rozdělíme na polovinu, budeme mít 2 záviny. Každou vyválíme na tenko. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a na ni klademe višně. Záviny stočíme a dáme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Ještě horké záviny hustě posypeme práškovým cukrem.
V postupu je psáno "přidáme posutpně za šlehání vejce", ale v ingrediencích je pouze vejce na potření...???????????????
Di
|23. 1. 2007 20:22
Neměla jsem listové těsto, ale štrůdlové z piva. Místo višňového kompotu zmražené třešně a jahody. Na citronovou kůru jsem zapomněla. Inspiraci dodala Terezka. Višně jsou určitě supr, ale i tato obměněná stála za hřích.
Eva
|22. 6. 2006 11:55
Výborné s kompotovaným angreštem - s čerstvým jsem nezkoušela.
Tereza Jarčušková
|15. 6. 2006 09:49
Lidko, s čerešňami som robila tiež len raz, tiež sa mi to nezdalo výrazné. Višne sú výraznejšie, máte pravdu, je to rozdiel.
Lidka Kábrtová
|15. 6. 2006 08:56
Terezko, zkusila jsem s čerstvými třešněmi, ale přijde mi to nevýrazné...nicméně nápad je dobrý, počkám, až mi zas někdo věnuje rybíz, to by mohlo být dobré.
Marie Svobodová
|13. 6. 2006 23:30
Dělala jsem s višněmi - velmi dobrý
Helena Kučerová
|12. 6. 2006 11:06
Vyzkoušela jsem s kompotovanými třešněmi, úspěch byl veliký. Výborné.
Jitka Palusková
|3. 6. 2006 09:36
Mňaaam, to rozhodně vyzkouším :o) višně a tvaroh, přesně podle mojí chuti, děkuji