• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohový závin
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový závin

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 30
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový závin
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 250
      g hladká mouka
    • jablka
    • rozinky
    • ořechy
    • skořicový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami, sekanými ořechy a skořicovým cukrem.
2
Přehneme, dobře kraje umačkáme, aby jablka nevytékala, potřeme rozšlehaným vejcem, opatrně přeneseme na plech a pečeme v horké troubě. Krájíme až po vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční hruškový závin

Vánoční hruškový závin

Listový závin pro gurmány

Listový závin pro gurmány

Bramborový závin s kysaným zelím

Bramborový závin s kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata | 2. 2. 2014 13:46

    Tak já ho udělala přesně podle receptu a uplně popraskal a byl na vyhození a to peču 2 krát týdně nic podobného se mi ještě nestalo :-X

  • zdena | 28. 9. 2012 16:22

    konečně se mě sešel tvaroh i jablka,tak sem byla ráda,že sem našla recept.dík

  • recepty73
    recepty73 | 19. 11. 2010 17:32

    ...dávám jen rozinky a jablka na kostičky,pak zaroluji a peču.Ani nepomazávám vejcem,protože máme rádi sladké,tak po upečení pořádně pocukruji,jako štolu... .Je to rychlá varianta oblíbených jablečných taštiček(šátečků) :-).

  • Šárka Tkáčová | 1. 9. 2006 09:11

    Znám už z dětství a peču z těsta hlavně marmeládové pirožky.Byly doby,kdy stál tvaroh 1,60Kč a po gulášovce byly pirožky levným jídlem na dojedení.Tvaroh raději opravdu balený,jak píše Lenka,já tvaroh před pečením večer zabalím do novin - samozřejmě v tom papíru,nebo co to je za obal a položím na něho litr mléka v krabici.Noviny jsou ráno plné vody a tvaroh je super.

  • Lenka Zavřelová | 1. 9. 2006 09:01

    Pro Berču-tvaroh dávám jen balený, vaničkový by tu byl moc "mokrý". Těsto se někdy trošku lepí, ale stačí dobře pomoučnit desku, těsto, či váleček a jde to dobře. Recept jsem ještě nedělala, ale ze stejného těsta válím plát na taštičky.

  • Dagmar | 23. 8. 2006 11:14

    Dávám raději polohrubou mouku

  • Berča | 23. 8. 2006 10:28

    Mám prosím dotaz tvaroh se dává balený nebo vaničkový? A není to málo mouky? Jen se bojím, aby se dobře vyválel a nelepil.

  • Ivana | 23. 8. 2006 07:47

    Z tohoto těsta peču povidlové taštičky a po upečení obaluji ve skořicovém cukru.

  • Emka | 22. 8. 2006 21:35

    Do tohoto těsta dávám různé náplně, výborný je závin s tvarohem a jahodami nebo třešněmi - samozřejmě vypeckovanými

  • Lenka Zavřelová | 22. 8. 2006 20:23

    Budu muset vyzkoušet, závin jsem ještě z tohoto těsta nedělala. Jinak ho ale používám na taštičky s marmeládou a to nemá chybu. Také dávám heru, je levnější a při pečení se máslu určitě vyrovná.

  • Míla Kořínková | 22. 8. 2006 11:39

    Tohle těsto používám i na slané chroupání k vínu.Přidám trochu soli, vyválený plát pomocí válečku přenesu na vymazaný plech,rádýlkem pokrájím na požadované tvary, potřu vajíčkem a sypu sezamem, nebo mákem , kmínem, peču dozlatova. Těsto krásně naskočí a v místě nakrojení se samo oddělí, není potřeba se s tím piplat na vále a přenášet jednotlivé kousky k pečení na plech, jak jsem tady v některých receptech četla. Jinak těsto je výborné na všechny způsoby, jak jsem psala na předchozí stránce.

  • Zapletalka | 21. 8. 2006 22:16

    S letními jablky, skořicí a ořechy moc dobrý, lehký moučník

  • Maruš | 20. 8. 2006 16:50

    Toto je jedno z mých oblíbených těst a dost univerzální.Používám taky Heru.Peču i pro diabetika,takže je to senza recept.Někdy z těsta vykrajuji větší kolečka,dám jablka už se vším promíchané,přikryju druhým kolečkem a dobře po obvodu přimáčknu.

  • KV. | 5. 4. 2006 18:58

    MOC DOBRE, RYCHLE A JEDNODUCHE. MUJNEJOBLIBENEJSI RECEPT NA ZAVIN. DIKY MOC.

  • XY | 15. 2. 2006 11:43

    Toto těsto jsem naplnila tvarohovou náplní, do které jsem přidala na kostičky nakrájené hrušky z kompotu (který mám doma a samostatně ho moc nejíme), přidala jsem trochu skořice a lžíci kandované jemně nasekané pomerančové kůry a lžíci rozinek a závin byl snědený během odpoledne. Budu tak zpracovávat, ty hruškové kompoty, které jsem dostala od maminky.

  • Anonym | 8. 11. 2005 11:48

    Moc dobré a rychlé

  • Jana z VM | 28. 6. 2005 06:45

    Díky,Fleur, dělala jsme už záviny s ledačíms, ale třešně jsem nezkoušela. Za chvíli nám dozrají a starší syn Tomáš by jedl buchty jenom s třešněmi, ale kdo to má vypeckovávat?! Děvče doma nemáme, máme samé chlapi, kteří budou raději rubat v lese, než vypeckovávat třešně. Ale to já jen tak, já to ráda udělám... :o))

  • Fleur | 27. 6. 2005 21:32

    Pro Janu z VM - rozválené těsto posypu kokosem nebo otřechy,trošku pokapu máslem, pokladu třešněmi, přidám rozinky, skořici a zabalím, už jsem také zkoušela pod třešně potřít tvarohovou náplní a to třešně, bylo také fajn.

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 09:05

    Fleur, dáváte do toho závinu jenom vypeckované třešně, nebo to ještě něčím vylepšujete (kromě cukru a trochy másla)?

  • Gertruda Šimová | 26. 6. 2005 09:43

    Toto těsto používám na šátečky s marmeládou a upečené ještě horké obaluji v cokru s vanilkou.

  • Fleur | 25. 6. 2005 20:14

    S třešněmi, samozřejmě vypeckovanými, pochoutka!

  • Jana Povolná | 24. 6. 2005 23:19

    Znám,znám - SUPER recept,dělala jsem včera pro děti na školkovou besídku z dvojnásobné dávky.Z půlky jsem udělala slané tyčky - některé posypané sýrem,další mákem nebo kmínem a z druhé půlky jsem dělala šátečky s marmeládou (samozřejmě mi u některých marmeláda vytekla,příště přidám ty piškotky-díky p.Mílo),ale i tak obojí mělo úspěch.Používám také heru a těsto je nádherně vláčné a dobře se s ním pracuje.

  • Zuzka | 24. 6. 2005 16:27

    Alino, prosím, co to je tvarohová náplň ? To asi nebude jen samotný tvaroh? Vypadá to úžasně.

  • Andrea Pastirčáková | 10. 6. 2005 19:54

    Tento recept používám už dlouho, jen také místo másla používám heru. Je z toho výborný závin, ale také různě plněné šátečky apod. Vřele doporučuji.

  • Alis | 8. 6. 2005 22:00

    Alino, to musela být bomba, zítra jdu pro jahody.

  • Simi | 8. 6. 2005 12:28

    Já tenhle recept používám také moc ráda. Místo másla dávám 100% tuk a tvořítkem vykrajuji malé čtverečky, které plním džemem, nebo nastrouhanými ořechy s jablkovými povidly a rumem. Ze čtverečků se balí šátečky a říkáme jim křupinky.

  • Alina | 7. 6. 2005 22:10

    Naplnila jsem jahodami, placky jsem po vyválení posypala drcenými piškoty, potřela tvarohovou náplní, pokladla čerstvými jahodami a zabalila. Bylo to vynikající.

  • Míla Kořínková | 4. 2. 2005 19:30

    Toto tzv.třetinové těsto používám buď na záviny, nebo jablečné řezy ( postup stejný jako u závinu, místo strouhanky dávám mletý kokos a po mašlovaný povrch sypu mandlovými lupínky), a taky jsou výborné taštičky plněné tvarohem, marmeládou - např. z černého rybízu - ňam ! Do marmelády je dobré přidat trochu drcených piškotů, aby nevytékala, jo a místo másla používám Heru - na výsledku to není poznat a ušetřím.

  • Jana H. | 3. 2. 2005 18:53

    Tento závin znám ještě přidáním prášku do pečiva. Dělám z něho tři záviny na plech. Je moc dobrý, dělám ho často.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Máslo Měkký tvaroh Ořechy Rozinky Skořicový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Paprikový salát

Paprikový salát

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Hummus II.

Hummus II.

Kávová poleva

Kávová poleva

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Dobré špízy

Dobré špízy

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

204
Elixír mládí
Elixír mládí
109
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
109
Filé v alobalu II.
Filé v alobalu II.
103
Skořicový elixír
Skořicový elixír
86
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Veronika Kopřivová po boku bývalého: Její partner přihlížel!

Veronika Kopřivová po boku bývalého: Její partner přihlížel!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Tvarohový řez
Tvarohový řez
Tvarohový švestkový koláč
Tvarohový švestkový koláč
Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník II.
Tvarožník II.
  • Recepty.cz
  • Tvarohový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact