• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohový závin
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový závin

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 30
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový závin
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 250
      g hladká mouka
    • jablka
    • rozinky
    • ořechy
    • skořicový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami, sekanými ořechy a skořicovým cukrem.
2
Přehneme, dobře kraje umačkáme, aby jablka nevytékala, potřeme rozšlehaným vejcem, opatrně přeneseme na plech a pečeme v horké troubě. Krájíme až po vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánový závin s rebarborou

Banánový závin s rebarborou

Vánoční hruškový závin

Vánoční hruškový závin

Listový závin pro gurmány

Listový závin pro gurmány

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata | 2. 2. 2014 13:46

    Tak já ho udělala přesně podle receptu a uplně popraskal a byl na vyhození a to peču 2 krát týdně nic podobného se mi ještě nestalo :-X

  • zdena | 28. 9. 2012 16:22

    konečně se mě sešel tvaroh i jablka,tak sem byla ráda,že sem našla recept.dík

  • recepty73
    recepty73 | 19. 11. 2010 17:32

    ...dávám jen rozinky a jablka na kostičky,pak zaroluji a peču.Ani nepomazávám vejcem,protože máme rádi sladké,tak po upečení pořádně pocukruji,jako štolu... .Je to rychlá varianta oblíbených jablečných taštiček(šátečků) :-).

  • Šárka Tkáčová | 1. 9. 2006 09:11

    Znám už z dětství a peču z těsta hlavně marmeládové pirožky.Byly doby,kdy stál tvaroh 1,60Kč a po gulášovce byly pirožky levným jídlem na dojedení.Tvaroh raději opravdu balený,jak píše Lenka,já tvaroh před pečením večer zabalím do novin - samozřejmě v tom papíru,nebo co to je za obal a položím na něho litr mléka v krabici.Noviny jsou ráno plné vody a tvaroh je super.

  • Lenka Zavřelová | 1. 9. 2006 09:01

    Pro Berču-tvaroh dávám jen balený, vaničkový by tu byl moc "mokrý". Těsto se někdy trošku lepí, ale stačí dobře pomoučnit desku, těsto, či váleček a jde to dobře. Recept jsem ještě nedělala, ale ze stejného těsta válím plát na taštičky.

  • Dagmar | 23. 8. 2006 11:14

    Dávám raději polohrubou mouku

  • Berča | 23. 8. 2006 10:28

    Mám prosím dotaz tvaroh se dává balený nebo vaničkový? A není to málo mouky? Jen se bojím, aby se dobře vyválel a nelepil.

  • Ivana | 23. 8. 2006 07:47

    Z tohoto těsta peču povidlové taštičky a po upečení obaluji ve skořicovém cukru.

  • Emka | 22. 8. 2006 21:35

    Do tohoto těsta dávám různé náplně, výborný je závin s tvarohem a jahodami nebo třešněmi - samozřejmě vypeckovanými

  • Lenka Zavřelová | 22. 8. 2006 20:23

    Budu muset vyzkoušet, závin jsem ještě z tohoto těsta nedělala. Jinak ho ale používám na taštičky s marmeládou a to nemá chybu. Také dávám heru, je levnější a při pečení se máslu určitě vyrovná.

  • Míla Kořínková | 22. 8. 2006 11:39

    Tohle těsto používám i na slané chroupání k vínu.Přidám trochu soli, vyválený plát pomocí válečku přenesu na vymazaný plech,rádýlkem pokrájím na požadované tvary, potřu vajíčkem a sypu sezamem, nebo mákem , kmínem, peču dozlatova. Těsto krásně naskočí a v místě nakrojení se samo oddělí, není potřeba se s tím piplat na vále a přenášet jednotlivé kousky k pečení na plech, jak jsem tady v některých receptech četla. Jinak těsto je výborné na všechny způsoby, jak jsem psala na předchozí stránce.

  • Zapletalka | 21. 8. 2006 22:16

    S letními jablky, skořicí a ořechy moc dobrý, lehký moučník

  • Maruš | 20. 8. 2006 16:50

    Toto je jedno z mých oblíbených těst a dost univerzální.Používám taky Heru.Peču i pro diabetika,takže je to senza recept.Někdy z těsta vykrajuji větší kolečka,dám jablka už se vším promíchané,přikryju druhým kolečkem a dobře po obvodu přimáčknu.

  • KV. | 5. 4. 2006 18:58

    MOC DOBRE, RYCHLE A JEDNODUCHE. MUJNEJOBLIBENEJSI RECEPT NA ZAVIN. DIKY MOC.

  • XY | 15. 2. 2006 11:43

    Toto těsto jsem naplnila tvarohovou náplní, do které jsem přidala na kostičky nakrájené hrušky z kompotu (který mám doma a samostatně ho moc nejíme), přidala jsem trochu skořice a lžíci kandované jemně nasekané pomerančové kůry a lžíci rozinek a závin byl snědený během odpoledne. Budu tak zpracovávat, ty hruškové kompoty, které jsem dostala od maminky.

  • Anonym | 8. 11. 2005 11:48

    Moc dobré a rychlé

  • Jana z VM | 28. 6. 2005 06:45

    Díky,Fleur, dělala jsme už záviny s ledačíms, ale třešně jsem nezkoušela. Za chvíli nám dozrají a starší syn Tomáš by jedl buchty jenom s třešněmi, ale kdo to má vypeckovávat?! Děvče doma nemáme, máme samé chlapi, kteří budou raději rubat v lese, než vypeckovávat třešně. Ale to já jen tak, já to ráda udělám... :o))

  • Fleur | 27. 6. 2005 21:32

    Pro Janu z VM - rozválené těsto posypu kokosem nebo otřechy,trošku pokapu máslem, pokladu třešněmi, přidám rozinky, skořici a zabalím, už jsem také zkoušela pod třešně potřít tvarohovou náplní a to třešně, bylo také fajn.

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 09:05

    Fleur, dáváte do toho závinu jenom vypeckované třešně, nebo to ještě něčím vylepšujete (kromě cukru a trochy másla)?

  • Gertruda Šimová | 26. 6. 2005 09:43

    Toto těsto používám na šátečky s marmeládou a upečené ještě horké obaluji v cokru s vanilkou.

  • Fleur | 25. 6. 2005 20:14

    S třešněmi, samozřejmě vypeckovanými, pochoutka!

  • Jana Povolná | 24. 6. 2005 23:19

    Znám,znám - SUPER recept,dělala jsem včera pro děti na školkovou besídku z dvojnásobné dávky.Z půlky jsem udělala slané tyčky - některé posypané sýrem,další mákem nebo kmínem a z druhé půlky jsem dělala šátečky s marmeládou (samozřejmě mi u některých marmeláda vytekla,příště přidám ty piškotky-díky p.Mílo),ale i tak obojí mělo úspěch.Používám také heru a těsto je nádherně vláčné a dobře se s ním pracuje.

  • Zuzka | 24. 6. 2005 16:27

    Alino, prosím, co to je tvarohová náplň ? To asi nebude jen samotný tvaroh? Vypadá to úžasně.

  • Andrea Pastirčáková | 10. 6. 2005 19:54

    Tento recept používám už dlouho, jen také místo másla používám heru. Je z toho výborný závin, ale také různě plněné šátečky apod. Vřele doporučuji.

  • Alis | 8. 6. 2005 22:00

    Alino, to musela být bomba, zítra jdu pro jahody.

  • Simi | 8. 6. 2005 12:28

    Já tenhle recept používám také moc ráda. Místo másla dávám 100% tuk a tvořítkem vykrajuji malé čtverečky, které plním džemem, nebo nastrouhanými ořechy s jablkovými povidly a rumem. Ze čtverečků se balí šátečky a říkáme jim křupinky.

  • Alina | 7. 6. 2005 22:10

    Naplnila jsem jahodami, placky jsem po vyválení posypala drcenými piškoty, potřela tvarohovou náplní, pokladla čerstvými jahodami a zabalila. Bylo to vynikající.

  • Míla Kořínková | 4. 2. 2005 19:30

    Toto tzv.třetinové těsto používám buď na záviny, nebo jablečné řezy ( postup stejný jako u závinu, místo strouhanky dávám mletý kokos a po mašlovaný povrch sypu mandlovými lupínky), a taky jsou výborné taštičky plněné tvarohem, marmeládou - např. z černého rybízu - ňam ! Do marmelády je dobré přidat trochu drcených piškotů, aby nevytékala, jo a místo másla používám Heru - na výsledku to není poznat a ušetřím.

  • Jana H. | 3. 2. 2005 18:53

    Tento závin znám ještě přidáním prášku do pečiva. Dělám z něho tři záviny na plech. Je moc dobrý, dělám ho často.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Máslo Měkký tvaroh Ořechy Rozinky Skořicový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

44
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
32
Smažák bez prskání - sýrové placičky
Smažák bez prskání -…
27
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Miliardář Komárek s manželkou Štěpánkou: Sbohem od mecenášů Varů!

Miliardář Komárek s manželkou Štěpánkou: Sbohem od mecenášů Varů!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Tvarohový řez
Tvarohový řez
Tvarohový švestkový koláč
Tvarohový švestkový koláč
Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník II.
Tvarožník II.
  • Recepty.cz
  • Tvarohový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact