• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Tvarohový tunel plněný ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový tunel plněný ovocem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový tunel plněný ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce hořká čokoláda
    • pečící papír
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 200
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      ks kiwi nebo banán či jiné ovoce
    • alobal
  • Poleva
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a hořkou čokoládou. K tomu přimícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech vyložený mastným papírem a ve vyhřáté troubě upečeme (asi 180 °C, 10 min.).
2
Po upečení plát přeložíme na desku a po vychladnutí odstraníme papír. Z plátu po délce odkrojíme pás se šířkou formy na srnčí hřbet. Zbylou, větší částí plátu formu vyložíme a části převyšující boky formy odřízneme. Vyloženu formu naplníme polovinou náplně.
3
Kiwi oloupeme, překrojíme na polovinu, naskládáme na náplň a přikryjeme zbylou naplní. Na ni položíme odřezaný pás plátu, zakryjeme alobalem, zatížíme deskou a moučnik dáme ztuhnout do chladničky. Tunel vyklopíme na desku, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Můžeme posypat kokosem.
4
Náplň: utřeme máslo s práškovým cukrem a přidáme tvaroh.
5
Poleva: necháme ve vodní lázni rozpustit čokoládu s máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný tunel

Ovocný tunel

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MARIE | 24. 9. 2012 19:20

    Tunel je vynikající,dala jsem 400g tvarohu,120g másla a jen 70g cukru a je to sladké až dost.Peču na 180°C tak 7-8 minut.Plát nechám vychladnout na desce,vůbec se netrhá a je krásně ohebný.Určitě vyzkoušejte!!!Sklidila jsem velký úspěch. :-[

  • Ivana Šlapáková | 22. 5. 2010 09:06

    Peču pravidelně , je to jemnější Střecha a BB sušenek v jiném provedení. U obou do tvarohu dávám méně másla /mám domácí tvaroh/ a plesknu tam trochu zakysané smetany a aby to nebylo zas tak moc zdravé, nasypu trošku Tangu - citron, pomeranč nebo broskev. Jinak ověřená 1.

  • tereza | 8. 4. 2007 10:20

    vyborny tunel!!!dvaam do nej kiwi,banan i jahody a kren delam z pul masla a 1 a pul vanicky tvarohu! vyborne!!

  • Di | 8. 1. 2007 18:49

    Bebo, našla jsem Váš příspěvek až teď. Normální klasika 37 x 27 a forma na srnčí hřbet (ne na hranatý chlebíček).

  • beba | 29. 11. 2006 11:44

    Môžete prosím uviesť veľkosť plechu, na akom treba piecť? Ďakujem

  • Di | 27. 11. 2006 18:38

    Vůbec ne, při tomto množství mouky a cukru je naprosto "ohebný" i po vychladnutí. Je to těsto vhodné třeba na rolády.

  • Simona Štanclová | 27. 11. 2006 14:54

    Ráda bych věděla, zda plát krájíte až po vychladnutí. Nezlomí se, když zbytkem plátu vyložím formu na srnčí hřbet?

  • Di | 26. 11. 2006 15:11

    Právě jsme sklidila nadšenou pochvalu syna Ondry, který dostal tento dortík ke svátku, a jeho dívky. Byla jsem překvapená, jak snadné bylo tento efektně vypadající moučník vyrobit (umím prý sice dobře vařit, ale nejsem až zas tak šikovná na ruce). Tunel vypadal naprosto jako na obrázku.Másla jsem určitě dala méně, ale také trochu zbylé dortové náplně z minulého týdne s pudinkem uvařeným z kompotové šťávy. Určitě budu opakovat. Už teď přemýšlím na různých variantách náplně (třeba s želatinou).

  • Mirka.G. | 3. 10. 2005 21:09

    Bolo to veľmi pekné, samozrejme, aj chutné. Guľôčky boli ružovkasté, aj keď som vybrala také červené granátové jablko, dovnútra nevidíme. Teda ked natrafím na také nádherné rubínovo červené, bude to ešte krajšie..:-)

  • Lucia Porošinová | 2. 10. 2005 12:33

    Aj ja som po upeceni dospela k podobnemu rozhodnutiu, nabuduce menej masla a viacej tvarohu. S tym granatovym jablkom to mohlo byt super :-).

  • Mirka. G. | 2. 10. 2005 09:27

    Urobila som ho, bol velmi dobrý, len nám dlho nevydržal. Trošku som ho zmenila, dala som len 125g masla a 300 g tvarohu, plát som potrela jahodovým lekvárom a do tvarohu som zamiešala granátové jablko. Bol aj velmi pekný. Rýchlo je hotový, ale je aj rýchlo preč.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Čokoláda na vaření Hořká čokoláda Kakao Kiwi Máslo Moučkový cukr Pečící papír Polohrubá mouka Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Housky

Housky

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Česneková plec

Česneková plec

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

121
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
58
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
37
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Tvarohový nákyp s jablky II.
Tvarohový nákyp s jablky II.
Tvarohový řez
Tvarohový řez
Tvarohový švestkový koláč
Tvarohový švestkový koláč
Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort
Tvarožník
Tvarožník
  • Recepty.cz
  • Tvarohový tunel plněný ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact