Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a hořkou čokoládou. K tomu přimícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech vyložený mastným papírem a ve vyhřáté troubě upečeme (asi 180 °C, 10 min.).
2
Po upečení plát přeložíme na desku a po vychladnutí odstraníme papír. Z plátu po délce odkrojíme pás se šířkou formy na srnčí hřbet. Zbylou, větší částí plátu formu vyložíme a části převyšující boky formy odřízneme. Vyloženu formu naplníme polovinou náplně.
3
Kiwi oloupeme, překrojíme na polovinu, naskládáme na náplň a přikryjeme zbylou naplní. Na ni položíme odřezaný pás plátu, zakryjeme alobalem, zatížíme deskou a moučnik dáme ztuhnout do chladničky. Tunel vyklopíme na desku, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Můžeme posypat kokosem.
4
Náplň: utřeme máslo s práškovým cukrem a přidáme tvaroh.
5
Poleva: necháme ve vodní lázni rozpustit čokoládu s máslem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MARIE
|24. 9. 2012 19:20
Tunel je vynikající,dala jsem 400g tvarohu,120g másla a jen 70g cukru a je to sladké až dost.Peču na 180°C tak 7-8 minut.Plát nechám vychladnout na desce,vůbec se netrhá a je krásně ohebný.Určitě vyzkoušejte!!!Sklidila jsem velký úspěch. :-[
Ivana Šlapáková
|22. 5. 2010 09:06
Peču pravidelně , je to jemnější Střecha a BB sušenek v jiném provedení. U obou do tvarohu dávám méně másla /mám domácí tvaroh/ a plesknu tam trochu zakysané smetany a aby to nebylo zas tak moc zdravé, nasypu trošku Tangu - citron, pomeranč nebo broskev. Jinak ověřená 1.
tereza
|8. 4. 2007 10:20
vyborny tunel!!!dvaam do nej kiwi,banan i jahody a kren delam z pul masla a 1 a pul vanicky tvarohu! vyborne!!
Di
|8. 1. 2007 18:49
Bebo, našla jsem Váš příspěvek až teď. Normální klasika 37 x 27 a forma na srnčí hřbet (ne na hranatý chlebíček).
beba
|29. 11. 2006 11:44
Môžete prosím uviesť veľkosť plechu, na akom treba piecť? Ďakujem
Di
|27. 11. 2006 18:38
Vůbec ne, při tomto množství mouky a cukru je naprosto "ohebný" i po vychladnutí. Je to těsto vhodné třeba na rolády.
Simona Štanclová
|27. 11. 2006 14:54
Ráda bych věděla, zda plát krájíte až po vychladnutí. Nezlomí se, když zbytkem plátu vyložím formu na srnčí hřbet?
Di
|26. 11. 2006 15:11
Právě jsme sklidila nadšenou pochvalu syna Ondry, který dostal tento dortík ke svátku, a jeho dívky. Byla jsem překvapená, jak snadné bylo tento efektně vypadající moučník vyrobit (umím prý sice dobře vařit, ale nejsem až zas tak šikovná na ruce). Tunel vypadal naprosto jako na obrázku.Másla jsem určitě dala méně, ale také trochu zbylé dortové náplně z minulého týdne s pudinkem uvařeným z kompotové šťávy. Určitě budu opakovat. Už teď přemýšlím na různých variantách náplně (třeba s želatinou).
Mirka.G.
|3. 10. 2005 21:09
Bolo to veľmi pekné, samozrejme, aj chutné. Guľôčky boli ružovkasté, aj keď som vybrala také červené granátové jablko, dovnútra nevidíme. Teda ked natrafím na také nádherné rubínovo červené, bude to ešte krajšie..:-)
Lucia Porošinová
|2. 10. 2005 12:33
Aj ja som po upeceni dospela k podobnemu rozhodnutiu, nabuduce menej masla a viacej tvarohu. S tym granatovym jablkom to mohlo byt super :-).
Mirka. G.
|2. 10. 2005 09:27
Urobila som ho, bol velmi dobrý, len nám dlho nevydržal. Trošku som ho zmenila, dala som len 125g masla a 300 g tvarohu, plát som potrela jahodovým lekvárom a do tvarohu som zamiešala granátové jablko. Bol aj velmi pekný. Rýchlo je hotový, ale je aj rýchlo preč.