lžíce
škrob
vrchovatá, (Maizena) nebo 1/2 pudinkového prášku (vanilkový, smetanový, nebo mandlový)
pomerančová kůra
nastrouhaná
mléko
trochu, na naředění
cukr
dle chuti
Medový přeliv
5
lžíce
med
rozředíme rumem, tak, aby se štrůdl dal polít (množství přizpůsobíme hustotě medu)
Postup přípravy receptu
1
Připravíme náplň: tvaroh smícháme s vejcem, cukrem, škrobem či pudinkovým práškem, přidáme nasekané ořechy, strouhneme citronovou a pomerančovou kůru, příp. naředíme mlékem na požadovanou hustotu. Náplní potřeme listové těsto, zavineme a pečeme (el. trouba 220°C). Zatímco se peče, připravíme si medový přeliv. Ještě teplý štrůdl nakrájíme a polijeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
anicka
|12. 1. 2014 14:39
Vyborny napad s tim medovym prelivem :-)
Olinka
|20. 7. 2012 10:11
Štrúdl byl výborný, jen jsem přidala rozinky, protože je v tvarohových buchtách máme rádi. Doporučuji nakrájet a polévat přelivem až při servírování na talířky.