Z ingrediencí vypracujeme těsto, 2/3 z něj vyválíme a uložíme na vymaštěný plech. Potřeme náplní, kterou připravíme zpracováním všech přísad. Ze zbylého těsta uděláme dlouhé válečky s průměrem 1 cm, které klademe příčně na sebe na mřížku. Upečeme, necháme vychladnout.
Skvělý recept, jak od mé babičky. TOP RECEPT!!!
Těsto je krásně vláčné, dobře se s ním pracuje, pomáhal i 8letý syn. DÍKY.
(také jsem jen udělala malé vylepšení - pod tvaroh jsem také přidala lehounkou vrstvu marmelády)
Recept je naprosto nejlepší, ze všech mřížových koláčů co jsou na internetu. Ještě pod tvaroh přidávám malinovou marmeládu a je vynikající. Chce to ale menší plech, je tak vyšší a tvaroh krásně prolne.
Stáňa
|16. 11. 2014 18:08
Báječné těsto, nelepí, je krásně vláčné a výborně se s ním pracuje. Ubrala jsem jen polovinu cukru a nahradila Cukrenem, jinak vše stejné, díky za skvělý recept. :-) ;-)
Koláč je vynikající. Když jsem ho pekla podruhé, přidala jsem do tvarohu trochu rumu. Při dalším pečení jsem rum neměla, tak jsem přidala Jägermeistra a s ním je to snad ještě lepší... alespoň tedy podle mě ;-) .
Tentokrát jsem těsto rozdělila na dvě poloviny. Spodní část jsem lehce zvedla po obvodu stěn pekáče tak, abych jej pak mohla překlopit po krajích přes tvaroh a druhou polovinu těsta jsem místo mřížek též rozválela a položila na tvaroh. Zvednuté okraje spodního těsta pak krásně přikryly místa, kde vrchní těsto zcela nepřekrylo tvarohovou náplň.
... viz foto
Koláč je vynikající. Když jsem ho pekla podruhé, přidala jsem do tvarohu trochu rumu. Při dalším pečení jsem rum neměla, tak jsem přidala Jägermeistra a s ním je to snad ještě lepší... alespoň tedy podle mě ;-) .
Tentokrát jsem těsto rozdělila na dvě poloviny. Spodní část jsem lehce zvedla po obvodu stěn pekáče tak, abych jej pak mohla překlopit po krajích přes tvaroh a druhou polovinu těsta jsem místo mřížek též rozválela a položila na tvaroh. Zvednuté okraje spodního těsta pak krásně přikryly místa, kde vrchní těsto zcela nepřekrylo tvarohovou náplň.
... viz foto
Koláč je výborný, akorát namísto 500g tvarohu používám 750g a dávám méně těsta na plech. Pekla jsem zpočátku na 200st. 10 minut a pak při 170st 20 minut.
Koláč je výborný, akorát namísto 500g tvarohu používám 750g a dávám méně těsta na plech. Pekla jsem zpočátku na 200st. 10 minut a pak při 170st 20 minut.
Luca
|22. 8. 2012 16:17
a že byste třeba dámy napsaly na kolik stupňů a jak dlouho se peče???? někteří z nás se to učíííí :-D :-D
Radka
|1. 4. 2011 13:23
Tak už je studený....Ježíííš,to je ale fakt dobrota! :-P :-)
Radka
|1. 4. 2011 11:49
Tak jsem koláč právě vyzkoušela.Vypadá moc dobře.Jen jsem si nebyla jista,jak dlouho péct.Nechala jsem v horkovzdušné 25-30min,tak snad bude OK.Ještě za horka jsem trochu ochutnala.Zdá se mi dost sladký.Příště nebudu náplň vůbec dosklazovat,jen vanilkový cukr a dost.. :-)
Skutecne vynikajici, cela rodina se jen oblizovala
Marie Šindelová
|23. 3. 2009 07:45
Moc dobrý koláč.Do těsta ani nedávám vejce(jednou mi omylem zůstalo na stole a nic se nestalo...).Ty válečky dělám slabší a občas na tvaroh ještě udělám,,puntíky,, z marmelády-je to pikantnější.Dík za připomenutí receptu.1*