Z mouky, cukru a másla uděláme žmolenku. Přidáme celá vejce, sodu a mléko vznikne řídké těsto. To rozdělíme na dvě stejné části. Do druhé přidáme kakao. Těsto vlijeme na vyšší plech (nejdříve tmavé) a roztíráme stěrkou. Potom potřeme vrstvou tvarohu (tvaroh rozmícháme s cukrem, vejcem a zředíme mlékem), na tuto vrstvu rozetřeme světlé těsto. Pečeme dorůžova. Ještě za horka polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosovou moučkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
michal jakouš
|7. 7. 2010 11:06
cisterna mléka je málo
Petra Křepelová
|9. 3. 2010 14:43
Mléka na zředění těsta je opravdu potřeba dost a jelikož jsem zrovna neměla k dispozici žádnou čokoládu na vaření, tak jsem jí udělala z hery a kakaa s moučkovým cukrem. Moučník byl opravdu výborný, chutný a měla jsem ho rychle hotový. Všem ho vřele doporučuji.
Zuzana Šindlerová
|18. 2. 2010 08:23
Moc dobrý moučník, jen je pravda, že po 4 lžících mléka není těsto řídké ani náhodou, tak jsem lila a lila a stejně šlo těžko roztírat stěrkou,matlalo se. Ale protože už mám nějaký ten moučník za sebou, tak se nakonec povedlo a je chuťově výborný a vzhledově hezký.
Zina D.
|20. 10. 2008 12:51
Moučník jsem připravila pro návštěvu a jen se po něm zaprášilo, mně osobně také moc chutnal. Dávám za 1.
Vaduna
|26. 3. 2006 20:24
Hledala jsem rychlý a dobrý recept na moučník z tvarohu, ale bohužel ani jedno jsem nějak nevystihla. Mléka jsem dala skoro půl litru a ještě přidala na tvaroh meruňky, aby měla alespoň nějakou chuť. Lépe vypadá, než chutná.
Michaela Smutna
|22. 2. 2006 18:28
Je to výborné, měla jsem s tímto moučníikem dnes velký úspěch! Před politím čokoládou jsem ještě trochu pokropila rumem. Je to lahůdka! Dávám 1 a přidávám do oblíbených!