Dnes jsem vyzkoušela tento recept i když s malou obměnou, dala jsem třtinový cukr a špaldovou mouku a trochu mléka, chutná výtečně :-)
Tento makovec děláme doma pravidělně, ale přidávám ještě deci mléka a vlhký je krásně..u nás je to moučník č. 1 :)
Jo a horkovzdušnou troubu nemám, mám plyňáka a bylo to tam cca 40min až hodinu. Spíš odhadem :)
Udělal jsem v pátek s menšími úpravami. Nedal jsem kypřící prášek. Oleje bylo jen 1,5dcl (došel) - přidal jsem 50g hery přihodil malou zavařeninu rybízu a angreštu včetně štávy Výsledek byl skvělý :-P
Dobrym
Dobry
Makovec jsem pekla včera večer, potřela jsem ho marmeládou a polila citrónovou polevou. Je velmi dobrý, jen jak psala paní Jana, myslela jsem si taky, že bude vlhčí. Přinesla jsem ochutnat do práce, moc chutnal a byla chvála. Ivana
Tak jsem makovec upekla a je dobrý. Jen jsem ho čekala trochu mokřejší díky tvarohu. Možná jsem si to ale zavinila sama, ubrala jsem trochu oleje (na 150 ml). Použila jsem tučný tvaroh, tak jsem myslela, že to bude stačit. Jo a cukru tradičně méně (200 g) a stačí. Ale jak už jsem řekla, je dobrý.
Těším se, až vyzkouším tento zajímavý recept, už jej mám v oblíbených. Díky.