Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce zamícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme asi 30 minut v horkovzdušné troubě.
2
Délku pečení si musí každý přizpůsobit druhu trouby. Makovec se může polít polevou citrónovou, rumovou nebo čokoládovou.
Udělal jsem v pátek s menšími úpravami.
Nedal jsem kypřící prášek.
Oleje bylo jen 1,5dcl (došel) - přidal jsem 50g hery
přihodil malou zavařeninu rybízu a angreštu včetně štávy
Výsledek byl skvělý :-P
Dana143
|28. 8. 2012 18:39
Dobrym
Jurda64
|28. 8. 2012 18:39
Dobry
Ivana Samcová
|14. 5. 2007 13:40
Makovec jsem pekla včera večer, potřela jsem ho marmeládou a polila citrónovou polevou. Je velmi dobrý, jen jak psala paní Jana, myslela jsem si taky, že bude vlhčí. Přinesla jsem ochutnat do práce, moc chutnal a byla chvála. Ivana
Jana Cz.
|13. 5. 2007 20:53
Tak jsem makovec upekla a je dobrý. Jen jsem ho čekala trochu mokřejší díky tvarohu. Možná jsem si to ale zavinila sama, ubrala jsem trochu oleje (na 150 ml). Použila jsem tučný tvaroh, tak jsem myslela, že to bude stačit. Jo a cukru tradičně méně (200 g) a stačí. Ale jak už jsem řekla, je dobrý.
Jana z VM
|9. 5. 2007 10:37
Těším se, až vyzkouším tento zajímavý recept, už jej mám v oblíbených. Díky.