• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tvarohový krémovník
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový krémovník

autor: kovářka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový krémovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 120
      g hera
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva zpracujeme a dáme na 30 minut do lednice
    • 500
      g měkký tvaroh
  • Náplň:
    • 500
      ml mléko
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 1
      balíček vanilkový pudink
  • Sníh:
    • 5
      ks bílek
    • 5
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Plech s vysokým okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vyválíme a přeneseme na plech. Okraje rukou upravíme tak, aby byly 2 cm vysoké.
2
Náplň: všechny suroviny dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou. Hmota je velmi řídká - tak to má být. Nalejeme na těsto a pečeme 40-45 minut při teplotě 180 °C.
3
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky na něm uděláme vlnovky a znovu pečeme asi 10 minut na 160 °C. Upečený a vychladlý moučník zdobíme strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým sirupem

Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým…

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Verča | 30. 3. 2008 11:18

    Malý zlepšovák - do náplně jsem přidala ještě rozinky, citronovou kůru a vanilkový cukr a je to fantastické :)

  • spejsek | 30. 5. 2007 21:42

    stejný recept je tu pod názvem "Tvarohové řezy IV". Ty tři žloutky přijdou do náplně.

  • Anonym | 25. 5. 2007 16:21

    ja mám podobný recept kde tie zvyšné žltky idú do tvarohovej náplne

  • ELA | 25. 5. 2007 11:18

    takový malý návrh - co takhle žloutky přidat do těsta místo toho "jednoho celého vejce"? bude mít krásnou barvu....jinak tedy slintám, upřímmně řečeno...paní Kovářová, to vypadá skvostně...

  • Di | 25. 5. 2007 11:02

    Většinou se stává, že zbývají bílky, například po pečení vánočního cukroví. Bílky se dají dobře uchovat třeba i delší dobu, tak je potom můžete využít ne tento koláč. Já dělám podobný moučník, ale z listového těsta (je to pak dost rychlé). Podle mého receptu ser žloutky využívají do tvarohové hmoty. Na 4 žloutky se dává 750 g tvarohu, 150 g cukru, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 1 dl oleje a 1/2 l mléka. Do 4 bílků pak přijde 6 lžic cikru a 1 vynilkový cukr. Pokud mám ale zbylé bílky, přidám je do sněhu. Čím bohatější je sněhová čepice, tím lepší.

  • Alena Kovářová | 25. 5. 2007 10:48

    Bohužel budete muset použít zbývající žloutky třeba na omeletu :-)

  • Anonym | 25. 5. 2007 10:43

    Nejlépe když vezmete 3 vejce,oodělíte žloutky od bílků.Bílky použijete na krémovník,žloutky uložíte do ledničky a časem je použijete na něco jiného.Nebo pokud máte pejska nebo kočičku,žloutky jim dejte,je to dobré na srst.

  • Iva Štádlerová | 25. 5. 2007 10:35

    A kde vezmu ty 3 bílky navíc oproti žloutkům?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Šumavský králík

Šumavský králík

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Penne con polo

Penne con polo

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

63
Meruňkový kompot
Meruňkový kompot
54
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
51
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
51
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a…
44
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Tvarohový krémovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact