Bílky ušlehejte se špetkou soli dotuha, jogurt, zakysanou a sladkou smetanu utřete dohladka. Opatrně zatřete sníh z bílků, 1 lžíci cukru a trochu šťávy a kůru z limetky. Síto nebo cedník s jemnými oky vyložte čtvercem namočené vymačkané gázy nebo tenkou čistou utěrkou, přesuňte do ní tvarohovou směs, zakryjte přečnívající látkou, cedník postavte do patřičně velké nádoby a dejte do chladu. Nechte přes noc vykapat.
2
Mango oloupejte, vypeckujte a dužninu nakrájejte na kostky. Dvě třetiny manga svařte se zbylou limetkovou kůrou a 1 lžící cukru v 200 ml vody, asi 10 minut. Rozmixujte, vložte zbylé kostky manga a ještě prohřejte. Zbývající 3 lžíce cukru svařte se 2 lžícemi vody a rumem na karamel, vmíchejte pistácie a karamel vlijte na plech vyložený alobalem, potřeným trochou oleje. Až karamel ztuhne, nahrubo ho nasekejte. Odkapaný tvaroh vyklopte na podávací talíř, ozdobte pistáciovým karamelem a podávejte s mangovým kompotem.