Promíchejte spolu 200 g tvarohu, sůl, 2 lžíce cukru, mouku a 50 ml studené vody na hladké těsto. Vyložte jím tukem vymazanou koláčovou formu o průměru 28 cm a vytvořte 2 cm okraj. Dejte na 1 hodinu do chladu.
Troubu předehřejte na 180 °C. Vložte formu s těstem a asi 10 minut předpečte. Zbylý tvaroh promíchejte s třetinou smetany, vejcem, škrobem a zbylým cukrem. Na dno koláče dejte opláchnuté vypeckované třešně, přelijte rozmíchaným tvarohem a dejte péct ještě na asi 35 minut. Zbylou smetanu ušlehejte se skořicí a medem a podávejte ke koláči.
Koláč absolutně nedoporučuji. Těsto je jak podrážka, vůbec to nešlo krájet a kousat. Ani náplň, ačkoliv je to jen tvaroh a třešně, není vůbec dobrá. Celkově nemám ráda časopis FOOD, recepty z něho se nikdy nepovedou. Kdybych si toho všimla včas, mohla jsem si ušetřit mísu krásných čerstvých třešní.