Utřeme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a ochutíme nastrouhanou citronovou kůrou. Oddělíme vejce. Do krému vmícháme žloutky s pudinkem a citronovou šťávou. Přidáme prosátou krupičku a zapracujeme ji do těsta. Našleháme sníh z bílků a lehce jej vmícháme do těsta. Troubu rozpálíme na 175 °C. Koláčovou formu (o průměru 26 cm) vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní tvarohové těsto a povrch uhladíme. Pečeme asi 45 minut.
2
Hotový koláč necháme ve formě vychladnout. Očistíme a rozpůlíme jahody. Vyrovnáme je na koláč a přelijeme želatinou. Nakonec posypeme pistáciemi.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radek
|9. 4. 2012 12:17
Hm ttak jsem si upekl tento koláč, a používám jej jako létající talíř, ke krupice asi opravdu jen 20 dk. je to jinak jako guma, škoda, tak jsem se těšil. :-(
Irena Klasová
|3. 6. 2009 14:40
Nemá být té krupičky 20 gramů? Těch 200 je moc.
Barbara Aran
|19. 6. 2004 18:57
Jste si jista, ze krupicky ma byt 200 gramu? Kolac je tvrdy jako kamen!