• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohový koláč líné ženy
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový koláč líné ženy

autor: WeeBear
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový koláč líné ženy
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Tmavé těsto
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao možno i více dle chuti
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • prášek do pečiva půl balíčku
  • Tvarohová hmota
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 200
      g moučkový cukr podle chuti
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
1. Suroviny na tmavé těsto spojíme dohromady, uděláme tužší těsto. Dáme na chvíli do ledničky.
2
2. Než se těsto vychladí, vytvoříme si tvarohovou hmotu. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky klasicky vyšleháme s cukrem (moučkovým i vanilkovým) do pěny, poté přidáme máslo a dále šleháme. Poté vmícháme tvaroh, pudink (nevařit, nechat v sypkém stavu!). Naposled už ručně vmícháme bílky.
3
3. Teď si připravíme troubu - necháme nahřát na 170-180°C.
4
4. Vyndáme kakaové těsto a natlačíme jej do spodku formy, včetně krajů. Poté vlijeme tvarohovou hmotu. Můžeme použít naspod i jen 2/3 a zbytek nastrouhat na struhadle nahoru (stejně jako u moučníků typu hraběnčiných řezů). Já když mám těsta hodně (např. když peču v dortové formě), tak udělám malé kuličky a pokládám je po dolití tvarohové hmoty rovnoměrně k okrajům. Takto jsem to např. udělala na fotce.
5
5. Vložíme do trouby a pečeme na 180°C cca 45 minut (takto peču v plynové troubě, v elektrické se může mírně lišit).
6
Pár rad na závěr:
7
- když se vám bude při natlačování na spodek formy hnědé těsto lepit na ruce, poprašte si je moučkovým cukrem (mouku nedoporučuji, těsto je pak tužší)
8
- když vám začnou ke konci pečení okraje tvarohové hmoty tmavnout, nic si z toho nedělejte. Je to normální - přecijen je to tvaroh. Řiďte se podle středu formy, zkoušejte párátkem
9
- koláč je nejlepší podávat vychlazený, ze zkušenosti vím, že je nejlepší (a tmavé těsto nejměkčí) třetím dnem. Tvarohová hmota neokorá, i když koláč necháte déle vytažený při pokojové teplotě a není zakrytý
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Syrenky (tutmanik líné Airan)

Syrenky (tutmanik líné Airan)

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč s příchutí meruněk

Tvarohový koláč s příchutí meruněk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • WeeBear
    WeeBear | 7. 7. 2015 09:51

    Určitě je! Tvarohová hmota je výborná i před upečením a co teprve po něm. :-)

  • Nora | 19. 2. 2015 19:11

    Tak peču, trochu méně těsta a je to akorát do formy na biskupský chlebíček, vypadá to jako výborný recept!

  • WeeBear
    WeeBear | 6. 4. 2013 11:04

    Nejsou. Dva bílky a dva žloutky stále považuji za dvě vajíčka a předpokládám, že si každý prvně přečte recept, než je někde "nacpe".

  • ustecanda | 25. 3. 2013 20:21

    v tvarohové hmotě máme oddělit žloutky od bílků u vajíček,které ale nejsou v receptu uvedené.....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Buchty Dezerty Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Makovec

Makovec

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

354
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
32
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Pikantní sladkokyselá…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Tvarohový chlebík
Tvarohový chlebík
Tvarohový koláč - výborný
Tvarohový koláč - výborný
Tvarohový koláč báby Havelkové
Tvarohový koláč báby Havelkové
Tvarohový koláč s bobulovým ovocem - cheesecake
Tvarohový koláč s bobulovým ovocem -…
Tvarohový koláč s borůvkami
Tvarohový koláč s borůvkami
Tvarohový koláč s citronem
Tvarohový koláč s citronem
  • Recepty.cz
  • Tvarohový koláč líné ženy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact