• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Tvarohový koláč báby Havelkové
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový koláč báby Havelkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 79
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový koláč báby Havelkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň (tvaroh)
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks tvaroh
    • 1
      hrnek cukr
    • 0,50
      sklenice olej
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 0,50
      l mléko
    • čokoláda na vaření
    • 1
      balíček vanilkový pudink možno i s jinou příchutí

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na těsto smícháme a vymačkáme na vymazaný plech s vyšším okrajem nebo pekáček. Dále v míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň, po částech rozmixujeme a rovnoměrně rozlijeme na těsto v pekáčku. Upečeme v troubě při teplotě 180 °C, že je hotovo poznáme, když je tvarohová směs na povrchu nazlátlá eventuelně nahnědlá.
2
Čokoládu na vaření nastrouháme na hrubém struhadle nebo na hoblinky a ihned po vyndání koláče z trouby, nasypeme na tvaroh. Vystydlý můžeme dát do lednice (při podávání je chutnější). Při servírování je možno dozdobit šlehačkou, ovocem, ale doporučuji ochutnat nejdříve samotné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí maso s baby mrkvičkami

Kuřecí maso s baby mrkvičkami

Baby karotka s masovými nudličkami - nakládaná minutka

Baby karotka s masovými nudličkami -…

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • radek | 14. 10. 2016 20:42

    dobry den, mensi dotaz, ten spodek ma byt ve finale trochu tuzsi a sypky? zkusil jsem a docela ok a jeste ten spodek mate na fotce tmavy, kakao?? diky moc

  • Jana | 27. 4. 2016 13:18

    Neřekla bych,že je recept přechválený,protože nám tedy chutnal velmi,ale ten obrázek je asi vážně k jiné buchtě :-\ .

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 4. 2016 15:49

    Koláč je dobrý, ale přijde mi přechválený. Standardní tvarohová buchta, která ve verzi dle receptu určitě nevypadá tak, jako na obrázku.

  • Nikishka | 8. 1. 2016 07:57

    Výborný, děkuji za recept <3

  • bajanaba | 28. 5. 2013 15:11

    tenhle koláč vždycky potěší celou rodinu, peču ho ráda

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 27. 2. 2012 17:06

    výborný recept-děkuji autorce,jen tak dál.Do těsta jsem akorát přidala taky kakao,pro efekt hnědo-bílé.Příště možná přidám i to ovoce,ale i tak výborný...doporučuju ;-)

  • mirkasochova | 17. 7. 2011 09:06

    Celkem dobrý,ale místo čokolády bych použila spíš ovoce,např. višně ;-)

  • babča 2. | 29. 3. 2011 15:04

    Souhlas, fotografie je zavádějící :-( . Navíc by chtělo upravit i označení sloupců ingrediencí ;-) .

  • babča | 29. 3. 2011 13:28

    nepochybuji že koláč chutná dobře ,přesto myslím že přepisováním troch změnil poměr ingrediencí.na obrázku vidím kakaovou vrstvua v raceptu na přípravu těsta žádné kakao nevidím.co se týká náplně do tvarohu je potřeba př.trochu citr. kůry jinak je nevýrazný. k té náplni , olej nebo máslo se do tvarohu dává proto aby při pečení nezbrouskovatěl. měla by se receptura dodržeti .

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 29. 3. 2011 12:22

    Výborný koláč, foto přiloženo, do těsta dávám kakao, nahoře posypané margotkou ;-)

  • kettyl | 26. 1. 2011 18:39

    Tenhle koláč už jsem pekla mockrát, je úžasným někdy dávám rozdrcenou čokoládu přímo na těsto a na něj nalejuu náplň . Včera jsem nahradila tvaroh kysanou smetanou a bilym jogurtem a bylo to taky super.

  • Vera Dedkova | 26. 3. 2010 13:05

    je..to je dobrota, mléka jsem dala míň...úžasný..zařadím mezi VIP

  • Zdenka Kocmichová | 10. 3. 2010 12:57

    Dobré. Moc jsme si pochutnali. Pudink jsem dala malinový a myslím, že to udělalo dobrý chuťový i vizuální efekt. Spodní těsto jsem navíc pokladla plátky banánů (maliny by byly lepší). Díky za recept!

  • vilda babič | 6. 2. 2010 09:24

    moc dobré, jen jsem udělala místo tvar. náplně, náplň z bílých jogrurtů , cukru a pudinku a bylo to super,díky Babičová

  • Iva Maturová | 20. 7. 2008 13:54

    Hledala jsem rychlý recept s tvarohem a našla! Do vrstvy na těsto jsem rozkrájela 1 banán. Pekla jsem večer a těsto do rána hezky zvláčnělo. Díky.

  • Iveta Trousilová | 17. 6. 2008 14:37

    Tento koláč doma pečeme již dlouho v trochu jiné podobě. Zkuste drobnou změnu - do tvarohu dejte banánový pudink, na těsto nakrájejte kolečka banánů a na ně pak nalejte tvaroh (dávám menší množství oleje). U nás v rodině je to také velmi oblíbený moučník, kterému říkáme buchta paní mistrové (syn přinesl kdysi recept ze školy).

  • Lída Bláhová | 4. 1. 2008 23:22

    Je to bezva recept, a je tam možno vynechat olej a čokoládu a namíst toho to doplnit ovocem než se to dá do trouby , Takle jsem tam nadala z mlazaáku a lednice zbytky malinm, pomeranče, nebo bananá.

  • pampEliška | 20. 12. 2007 08:59

    Jsem nevařící nepečící (ne, že bych to neuměla, ale přítele to baví:) vysokoškolačka s nedostatkem času, ale tento recept jsem si musela opsat. Vyzkouším co nejdříve a už se těším na dobrůtku.

  • Jana | 14. 12. 2007 13:11

    Kolac je opravdu vyborny. Vynechala jsem olej do naplne a cokoladu. Testo se mi zdalo trochu suche. Priste budu pect kratsi dobu.Jinak hodnotim 1.

  • Markéta Valentíková | 23. 11. 2007 17:31

    Tento koláč jsem pekávala bez čokolády, manžel ho má moc rád. Včera jsem ho udělala podle tohoto receptu (jen jsem si odpustila olej) a je to výborný. Dnes uložený z ledničky to byl vynikající dezert ke kávičce. Hodnotím 1!

  • Marta Bochezová | 1. 11. 2007 06:44

    moc dobré, místo oleje jsem dala 1 vejce a jen 200 g cukru, zato do těsta jsem dala 2 menší vejce a 150 g cukru. koláč hned zmizel - dávám 1* :-)

  • Jana Vencková | 27. 10. 2007 19:19

    Recept mě zaujal, tak jsem koláč upekla na víkend. Mile mě překvapilo, jak je krásně vláčný a dobrý.Oleje jsem dala trochu méně (přišlo mi ho moc) a rozinky namočené v rumu.Určitě zařadím do repertoáru. Děkuju za tip!

  • Petra Plochá | 18. 10. 2007 20:16

    Dobrý večer, tak jem právě dopekla a jsem zvědavá, až to vychladne, zatím to vypadá pěkně. Navrch jsem dala nastrouhanou čokoládu.Ale byl to docela rychlý recept a je velice šikovné to těsto vyválet přimo na pečící papír, který se pak dá na plech a okraje se dají domačkat.

  • barunka | 10. 10. 2007 20:36

    Už sem ho pekla několikrát a recept si ode mě bralo už spoustu kámošek...Mňam mňam

  • Kateřina Candrová | 14. 9. 2007 21:14

    Vynikající. Do těsta jsem dala jen jedno vejce a trochu cukru. Do náplně jsem nedala olej, ale rozinky namočené v rumu. Rodině více vyhovovala alternativa bez čokolády. Děkuji.

  • René Vodičková | 3. 9. 2007 10:05

    Super koláč moc nám chutnal. Vzpoměla jsem si, že kdysi nám dělala babička podobný koláč, ale místo tvarohu tam byla rozvařená jablka. Byl moc dobrý tak to příště zkusím s jablky.

  • Lili | 15. 4. 2007 19:45

    Vyborny kolac!!! Urcite budu delat znova.

  • Jana Czerwenková | 1. 3. 2007 15:39

    Dělám tenhle koláč několik let, ale suroviny jsou trošičku jinak: do těsta jen 1 vejce a navíc 15 dkg cukru, v tvarohu je pak ale také jen 15 dkg cukru a 1 vejce, olej žádný. Těsto nebylo nikdy tuhé -může to být tím cukrem? Také na tento typ těsta by měly být suroviny studené a s těstem pracovat rychle, teplem z těsta vyprýští tuk a ztrácí vlastnosti křehkého těsta. Také vždy dávám nějaké ovoce nebo aspoň rozinky. S tou čokoládou navrch jsem to neznala, to příště zkusím. Už takhle ho máme moc rádi a ještě s čokoládkou...to musí být ještě větší ňamka.

  • Jana z VM | 12. 1. 2007 10:15

    těsto suché rozhodně není, pekla jsem již několikrát, vždycky to bylo vanikající! Nesmíte to dlouho péct, potom se těsto vysuší.

  • Táník | 11. 1. 2007 20:16

    nic moc, nevýrazná chuť, těsto suché

  • Dani | 24. 11. 2006 15:32

    Tak jsem to taky zkusla. Je opravdu skvělý. Dcera si ho vyžádala na narozeniny místo dortu.Doporučuji a zdravím. Daniela

  • Petra Š. | 19. 11. 2006 20:22

    Dnes jsem pekla, už skoro není, je fakt vynikajicí. Není suchý ani příliš sladký a s tou čokoládou nahoře vypadá moc dobře. Dovnitř jsem taky dala rozinky namočené v rumu. Dávám za 1.

  • Jana Tomčíková | 24. 10. 2006 10:52

    Dobrý koláč, do tvarohové náplně jsem přidala jenom v rumu namočené rozinky,určitě jsem ho nepekla naposledy.Dávám za jedna.

  • Martina S. | 22. 10. 2006 12:12

    Výborný koláč, zbyl na mě jen kousek. A nejvíc chutnal tchýni, děti mi říkaly, že při jejich hlídání brala jeden kousek za druhým.

  • Hana Rožníčková | 9. 10. 2006 09:44

    Blanko, já nemám k receptu výhrady, jen jsem se pozastavila nad tím olejem do tvarohu.Mě nejde o kalorie, asi jsme " šťastná " rodina, s váhou problémy nemáme.Peču o víkendu a ještě v týdnu, takže v tom problém není.Jen jsme každá vyjádřila svůj názor..o:)))

  • Blanka | 9. 10. 2006 09:28

    Hanko, dělám velmi podobný recept "Koláč líné hospodyně"a i tam je v tvar.nádivce olej. Je pravda, že jsem ho časem přestala dávat, ale jen z důvodu snížení kalorií a kvalitu koláče to nezhoršilo. Takže pokud máte výhrady, klidně olej vynechte a ještě tolik nepřiberete!

  • Hana Rožníčková | 8. 10. 2006 17:59

    Všichni to tu chválíte, ale nikdy jsem neslyšela dávat do tvarohové náplně olej.Pudinku rozumím, jelikož tvaroh se tím zahustí.Zkusím koláč udělat bez oleje...

  • Alena Böhmová | 8. 10. 2006 15:18

    Od té chvíle, co jsem ho uložila do ledničky, se dveře pořádně nezavřely..je to mňamka a velmi jednoduché na přípravu.Ubrala jsem množství tuku v těstě a přesto je stále na můj vkus dost mastné, tak se vůbec nebojte dát ho méně, co nesmíte příliš tučné...

  • ANNA POLÁKOVÁ | 8. 10. 2006 12:27

    včera jsem upekla, měla jsem strach z moc řídkého tvarohu, ale krásně se to upeklo. s čokoládou jedna báseň, dávám do oblíbených a 1******

  • Jana z VM | 2. 10. 2006 16:25

    Už jsem tuto dobrotu dlouho nedělala... Polepším se, slibuji. Tento koláč stojí za to !!!

  • Jana z Mostu | 29. 9. 2006 19:54

    Říkala jsem si, že čokoláda je zbytečná, ale koláč jsem zkusila podle receptu i s ní.Opravdu výborný, do lednice není co dát.Přidávám tento recept do své kuchařky-do vyzkoušených a výborných.

  • Pavla | 31. 8. 2006 16:07

    No tak musim uznat, ze kolac je dobry:-)

  • Pavla | 28. 8. 2006 12:01

    Tak jsem zvedava, to testo se mi hrube nezdalo, velmi mastne, ani vymackat mi to poradne neslo, prave pecu, tak uvidime...

  • Mefinka Mefinka | 20. 4. 2006 15:27

    Super. Chapu to. Ja jen, ze jsem jeste neslysela vyraz "vymackat", tak jsem se chtela jen ujistit. Zitra napisu, jak se mi to povedlo. Doufam, ze ano.. Moc se na nej tesim - akort po precteni prispevku. Same super ohlasy...

  • Eva | 20. 4. 2006 13:44

    tento typ těsta se bud vyválí podle velikosti plechu, přenese se na něj a zarovná se do okrajů, nebo, v případě že se těsto třeba trhá - prostě špatně vyvaluje, se přímo rukama vytvaruje na vymazaném plechu - "vymačká". je to srozumitelné?

  • Mefinka Mefinka | 20. 4. 2006 13:31

    Ahojky vsem, doufam, ze se tu dneska nekdo objevi, protoze tento kolac chci dneska delat a jaksi nevim, co znamena "vymackat na vymazany plech". To jako, ze to testo bude tuhe a ja to musim vytahat do stran po cele delce do stran pekace?

  • Marcela Šepsová | 7. 3. 2006 09:38

    Mám tento recept strašně ráda. Zkoušela jsem s tvarohu různé koláče, ale tento vede. Nic se nesrazí a variace s ovocem a čokoládou jsou neomezené. Prostě SUPER.

  • beba | 4. 3. 2006 21:04

    A tie marhule sa mixujú s tvarohom?

  • walli | 3. 3. 2006 10:31

    Do náplně přidávám meruňky a je ještě lepší.

  • Magda Formanova | 28. 2. 2006 01:54

    Opravdu vyborny,ani jsme necekali,az vychladne,museli jsme ho hned ochutnat.Jeden z nejlepsich tvarohovych kolacu,co jsme kdy jedli.

  • zlatica | 9. 2. 2006 13:51

    Ďalšia varianta tohto receptu - pridať do plnky postrúhanú citrónovú kôru. Po upečení a vychladnutí zaliať citrónovou Frutinou - výborné.

  • Mirka | 7. 2. 2006 11:47

    Co víc dodat než - VYNIKAJÍCI

  • Marcela Vrabcová | 7. 2. 2006 09:47

    Evko, pockejte jak bude chutnat vecer. Je opravdu lepsi, kdyz se rozlezi a testo zvlacni.

  • Evka | 6. 2. 2006 22:19

    Hm, no uprimne se mi to moc nepovedlo:-). Delala jsem to presne podle navodu, mozna to bylo tim,z e tady ty prisady maji nekdy trochu jinou chut, ale testo bylo takove nijake, tvrde ... pekla jsem to 40 min asi. Ta napln se mi hodne rozlevala a zdalo se mi, ze ji bylo az moc. Na druhou stranu kombinace s broskvemi mi chutnala. No, jeste se musim hodne ucit, dneska jsem dala manzelovi na svacinu do prace, uvidim co ten mi na to rekne. I tak dekuji za recept.

  • Anonym | 6. 2. 2006 09:00

    Tento koláč už dělám pár let a vždycky s ním mám veliký uspěch.Tvaroh někdy sypu čokoládou,někdy jen kokosem,je úžasný.DOPORUČUJI!!!

  • Míla Kořínková | 3. 2. 2006 21:03

    Evko, pudinkový prášek normálně vmíchej do mléka a spoj s ostatními přísadami.Tenhle koláč znám už roky pod jiným názvem, čokoládu nedávám, i tak je super - budeš mít úspěch , uvidíš.

  • Evka | 3. 2. 2006 18:52

    Tak dneska se ho chystam pect, akorat nechapu tu napln, jak tam pisete jeden vanilkovy pudink nevareny, to tam mam ten prasek jen tak nasypat? Neni lepsi pudink nejdriv umichat s mlekem (aspon tak tady dycky delame pudinky - prsek plus mleko a umichat, zijeme v usa) a pak to smichat s tim tvarohem apod.? Moc dlouho nepecu, takze tech zkusenosti moc nemam (snad si to necte tchyne:-)). Dekuji jestli nekdo poradi.

  • jana T. | 2. 2. 2006 12:29

    není to až takový zázrak,zdá se mi mdlý.JanaJ

  • sestřička Jana | 2. 2. 2006 12:26

    mě připadá mdlý,do těsta se nedává cukr?

  • Honza L. | 23. 1. 2006 19:28

    Taky nám moc chutnalo, jen dám příště místo nastrouhané čokolády navrch obyčejnou polevu. Dávám jedničku !!!

  • Petra P | 17. 1. 2006 10:05

    Moc zdraví autorku, takovou mňamku jsme už doma dlouho neměli.Recept si zaslouží jedničku s hvězdičkou!

  • vLADIMÍR | 20. 12. 2005 08:35

    BYLO TO VÝBORNÉ, CHCI POSLAT POZDRAV!!!!!!!

  • Marcela Vrabcová | 21. 11. 2005 17:42

    Delala jsem uz nekolikrat a moc nam chutnal s mandarinkama nebo broskvema. Nakladla jsem je krasne na testo, zalila smesi a divala se, jak mi to ovoce krasne plave. Takze ted uz ani neskladam, jen proste nejak rozprostru. Davam ho odlezet do chodby a druhy den se po nem zaprasi.

  • Jarka | 21. 11. 2005 16:16

    Já to peču cca 40 - 45 minut, až je těsto růžové. Po upečení není tvarohová náplň ztuhlá, až vychladne. Měla jsem ho jedlý hned a do rána se naležel a byl skvělý a to jsem ho ani nedala do lednice.

  • Gabriela | 3. 10. 2005 18:48

    Do náplně stačí 200 g cukru.

  • Anonym | 27. 9. 2005 13:47

    Ráda bych to zkusila, kolik mám dát cukru do náplně?

  • Anonym | 26. 9. 2005 09:17

    Prosím o radu, kolik toho cukru do náplně má být - 250 g? Díky za pomoc, Jana

  • Jana J. | 19. 8. 2005 18:12

    Dovoluji si přispět také se svojí troškou do mlýna. Do těsta jsem přidala pol. lžíci rumu, dávám ho do všech těst, kromě piškotových, zdají se mi kypřejší a vláčná. Pak jsem ho vyválela na pečícím papíru, zbytek dotlačila rukou. Na něm jsem to i pekla. Nechala jsem si malý okraj, měla jsem obavu z řidší náplně.Do tvarohu jsem dala pudink mandlový, příště zkusím karamelový. Nedávala jsem olej, vylepšilla jsem 1/4 l tekuté šlehačky. Mléka už jsem ale pak dala jen také 1/4 l, bylo to dostačující. Děkuji všem za vaše rady a zkušenosti, těch dobrých není nikdy dost :-))

  • Pavlína Duchoňová | 15. 7. 2005 21:32

    Zítra je u nás pouť, jdu to hned vyzkoušet .....

  • Olina | 29. 6. 2005 12:53

    Vzpomněla jsem si jaká jsem nevděčnice. Koláč jsem pekla už čtyřikrát, vždy skvělý. Přidávám do tvarohu nakrájené nakládané brosve, je to moc dobrý a šťavnatější. Doma jsme zjistili, že upeču-li odpoledne, je to okolo půlnoci z lednice fakt BOMBA !!! :-)))

  • Petra H. | 19. 6. 2005 11:05

    Hm.... cekala jsem super buchtu.... Ale zklamal. Moc mi nechutnal. Ale to byl prvni recept z techto stranek a to uz jsem jich odzkousela hodne. Sto lidi sto chuti.....

  • dája | 10. 6. 2005 12:51

    výborné a jednoduché

  • Anonym | 9. 6. 2005 18:26

    Milá Jano, já to četla :-) Jenže večer vražený do lednice a druhý den dopolko i odpolko byl stále suchý.. proto to zklamání, že to tak hvězdné není... Až vlastně po 48 hodkách si dal říct a změkl :-) Proto jsemj psala - vražte ho tam na minim. den a půl spíš dva...Ale možná jsem jen špatně pochopila obrat "druhý den"... :-)

  • Jana z VM | 9. 6. 2005 12:39

    Milá Evo, kdybyste se přečetla všechny komentáře - už rady těch, kteří to zkusili - tak byste věděla, že tento koláč je opravu nejlepší druhý den z lednice!!

  • Evelýna | 9. 6. 2005 08:40

    Bylo to moc dobré,tvaroh vláčný a to hned po upečení i druhý den z lednice. Dělejte ho na velký plech, těsto pak není vysoké a nemusíte ho péct tak dlouho a ke konci pusťte jen horní pečení, těsto se tak nevysuší. Díky za recept je to super výborné, budu ho dělat často

  • Eva - minule Anonym | 8. 6. 2005 18:16

    Tak změna, mám už návod pro ty, kterým se těsto povede vyšší a sušší = vražte to do lednice a min. den a půl spíš dva si toho nevšímejte..:-)Pak to totiž změkne a zvláční a je to dobrota!Takže nyní litujem, že jsme snědli půlku plechu "dobrého" a nyní toho máme tak málo, když je to "výborné".. :-) Příště zkusím jinak a ev. holt zase nechám déle uležet v lednici.. Díky za recept, nyní určo zařadíme do oblíbených :-)

  • Anonym | 8. 6. 2005 09:42

    Nutno přiznat, že se někde asi stala chyba :-)Možná od oka půlka kypřícího prášku způsobila, že těsto bylo moc vysoké + hodina pečení (aby se tvaroh prosušil), byla moc, protože těsto bylo zezdola přesušené. Křehké, ale suché.. nicméně dobré.. Recept zatím hodnotím jako dobrý, ale abych jej ohodnotila výborný, musel by se mi povést výsledek jinak :-)Zkusím jindy ještě jednou, snad dopadne lépe.. :-)

  • Anonym | 24. 5. 2005 13:06

    Opět jsem tento koláč pekla a měla jsem obrovský úspěch. Určitě vyzkoušejte !

  • Alu§ka Alu§ka | 22. 5. 2005 17:24

    Přidávám se k obdivným hodnocením. Je opravdu vynikající!!! (Jen nikdo nesmíte mému synovi říct, že ten vršek je z tvarohu a pudinku, ani jedno totiž nejí, haha, a tenhle koláč mu moc chutná ;))

  • Pilence | 16. 5. 2005 11:36

    Vyborny! Nejvic si pochutnaval tatinek (a ten pecene nerad, to uz musi byt, kdyz si da a jeste prida!). Kolac je opravdu nejlepsi vychlazeny, byt se nekteri clenove rozvetvene rodiny vrhali na jeste horky plech! Posleze vsak litovali, ze ho neni vic, kdyz zjistili jak chutna studeny. Diky za recept. Pile

  • katka čechová | 5. 5. 2005 09:38

    Moc dík za tento recept, měla jsem jen problémy s vymačkáváním těsta na plech, ale podařilo se a koláč je výborný! Měla jsem doma jen čokoládový pudink, snad to není na škodu.

  • Linda | 4. 5. 2005 16:58

    Mě se tedy nezdál vůbec suchý a všichni ho chválili a moc jsme si pochutnali. Dělala jsem ho v sobotu a v neděli se o poslední kousky tahali. Také vyžadují brzké opakování.

  • Jana z VM | 4. 5. 2005 16:14

    No vidíte, Katuš, a já jsem zase vůbec, ale vůbec nebyla nadšená z Míša řezů. Připadají mi dost fádní a suché.... Kolik lidí, tolik chutí... Možná to ale bude ve způsobu pečení, musím ty řezy zase někdy zkusit.

  • Katuš | 4. 5. 2005 15:31

    hmm tak jsem ho udělala, a bohužel nic moc... četla jsem komentáře a jásala jaká to bude mňamka a zklamalo mě to, je takový suchý. Z tvarohů teda radši budu dělat Míša řezy

  • jana | 2. 5. 2005 05:19

    pro Renatu- puding se vysype do smesi.

  • Jana Povolná | 30. 4. 2005 22:19

    Je opravdu výborný,jen příště udělám více těsta - zdálo se mi slabé,a také zkusím přidat nějaké ovoce.Zařazuji do oblíbených - díky.

  • vlasta Zubková | 30. 4. 2005 15:32

    pekla jsem koláč dnes, je fakt jednoduchý a hlavně dobrý i s tou čokoládou na vrchu

  • HANKA | 29. 4. 2005 20:56

    Doporučuji ,je to dobrý moučník.

  • Renata Nováková | 29. 4. 2005 19:03

    tím nevařeným pudinkem je myšleno vysypat do směsi pytlík pudinku,nebo jej podle návodu udělat a pak přidat

  • Marcela Šepsova | 29. 4. 2005 09:16

    Musím poděkovat,je to lahodný moučník, po kterém se kluci mohou utlouct.Čokoláda dělá divy, měla jsem trochu strach z náplně, která se zdála řidká, ale po upečení byla krásně tuhá a vláčná. Ještě jednou děkuju a doporučuju.

  • Lenka | 28. 4. 2005 12:01

    Dle Pavlušky jsem dala také poloviční dávku a taky pekla v dortové formě. Broskve jsem přidala a je to fakt mňamka. Děkuju za super recept autorce!!!! Měl úspěch doma.

  • Pavluška | 25. 4. 2005 09:45

    Recept je vynikající ! Těsto jsem udělala z poloviční dávky a náplň z celé dávky a pekla v dortové formě cca 1 hodinu při 160°C. Příště vyzkouším do náplně přidat třeba na kousky nakrájené broskve. Vřele doporučuji !!!

  • Olina | 21. 4. 2005 14:42

    Děkuju moc za odpověď i za cenné rady. Zkusím to s ručním šlehačem a snad to nezpackám :-) V pondělí dám vědět, jak to dopadlo.

  • jana | 21. 4. 2005 10:14

    jeste jedna odpoved pro pani Janu- poprve jsem pekla kolac z polovicni davky v dortove forme.Tvarohova smes byla nad okrajem testa- vubec to nevadilo, spis naopak. Smes jsem pripravila rucnim slehacem- postupne az na nejvyssi obratky -aby byla hladka.Olej nedavam. Podruhe / jiz na plech/ jsem primichala nakrajeny ananas a taky jsem dala merunkovou marmeladu. Pekla jsem hodinu na 170 st dokud povrch nebyl trosicku sussi a nazloutly. Vynikajici je nasledujici den- ta cokolada vytvori bajecnou slupku na ztuhle tvarohove smesi.Testo se snazim mit co nejtensi.Muz je nadsen a ja taky.

  • Jana z VM | 20. 4. 2005 13:57

    Já taky odpovídám - já jsem směs pouze vyšlehala ručním šlehačem, úplně to stačí. Mléko jsem dala až nakonec a to jenom promíchala, lítalo by na všechny strany, když by se šlehalo. Ještě dodávám, že jsem mléka dala trochu méně, zdálo se mi to dost řídké. Důležité je pečení, já jsem pekla asi na 170 st. 3/4 hodiny, pořád se mi to nezdálo. Ale chce to trpělivost, ono - jak je tvarohová náplň řídká, dlouho to trvá, než se propeče. Měla jsem koláč krásně červenohnědý...Nejdelší je na tom je to pečení, jinak je koláč připravený velice rychle, to je na tom perfektní:))Vyzkoušejte, ochutnejte až vystydlý a vychladlý !!! Má obrovskou výhodu, že když se nesní, vydrží pořád moc dobrý i další dny !!

  • Dahiba | 20. 4. 2005 11:58

    Odpověď pro paní Janu a Olinu. Těsto je na klasický plech s vyšším okrajem, jaký každý najdeme ve své troubě :o))). My pokaždé směs rozmixovali, vznikne jemná tvarohová náplň (obávám se, jestli pouhým vymýcháním nevzniknou hrudky).

  • Olina | 20. 4. 2005 10:35

    Sbíhají se mi sliny jen jsem ten recept dočetla. V pátek jdu do toho, doufám, že se ta dobrota povede. Jen bych se chtěla zeptat, jestli je nezbytné tu tvarohou směs mixovat, nebo jestli stačí dobře promíchat (event. vyšlehat). Díky.

  • Jana | 20. 4. 2005 10:16

    Na jak velký plech je dané množství?Díky za odpověď.

  • Jana z VM | 20. 4. 2005 08:43

    Musím příště zkusit podle pí. Vencové - přidat tu meruňkovou marmeládu, tu milujeme!! Ještě jednou díky za vynikající recept, je opravdu lahoda sama a z té ledničky je úplně super!! Včera jsem tu dobrotu nabídla chlapovi, který si "teda vzal", ale potom hned sahal po dalším kousku!!Já bych té čokolády dala ještě více než teď - dala bych jednu a půl. Teď jsem dala jenom jednu. Ať je to ještě lepší!!

  • Vlasta Vencová | 19. 4. 2005 19:34

    Výborný!!! Pod tvaroh jsem potřela meruňkovou zavařeninou, chutnalo.

  • jana | 19. 4. 2005 15:57

    jeste jednou reaguji- uz jsem kolac pekla podruhe- je vynikajici nasledujici den z lednice. Souhlasim s pani Janou z VM, cokolada je super.Proste delikatesa...

  • Dahiba | 19. 4. 2005 08:58

    Pochvala od paní Jany je dvojnásob příjemná, protože její recepty nemají chybu a jsem ráda, že koláč chutnal. Díky.

  • Jana z VM | 19. 4. 2005 07:16

    Ještě musím dodat, že se těsto dobře vymačkává na plech - rozdělila jsem napůl a vymačkávala na půl plechu, potom druhou půlku. Je to výborný postup, lepší, než těsto vyválet a potom přenášet!

  • Jana z VM | 19. 4. 2005 07:14

    Včera jsem koláč pekla a musím říct, že je lepší, než lehký tvarohový koláč. Rozinky jsem taky přidala - předtím jsem je namočila do těch 2 lžic rumu. Ta čokoláda je výborná, dala jsem koláč ztuhnout a ráno jsem ochutnala. Je výborný, voňavý a ta čokoláda udělá také své. Je opravdu lepší, než lehký tvarohový koláč, hodnotím 1 s *:))

  • Alina | 15. 4. 2005 17:47

    Je to téměř stejné jako lehký tvarohový koláč! Také dobrý, ale již žádná novina

  • jana | 15. 4. 2005 02:14

    kolac se vydaril, udelala jsem ho jako dezert do dortove formy z polovicni davky a bez oleje, je vynikajici. dekuji.

  • jana | 11. 4. 2005 06:30

    mhmh, tak to vypada dobre, urcite vyzkousim. Pridam rozinky- mame radi kombinaci tvaroh a rozinky.

  • Dahiba | 9. 4. 2005 11:30

    asi proto, že se tam nedává

  • Penka | 8. 4. 2005 21:19

    V tom teste chybi cukr!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Mixování Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Olej Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Živánská

Živánská

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

Poslední sledované recepty

114
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
55
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
54
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
53
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Tvarohový cheesecake s borůvkami
Tvarohový cheesecake s borůvkami
Tvarohový chlebík
Tvarohový chlebík
Tvarohový koláč - výborný
Tvarohový koláč - výborný
Tvarohový koláč líné ženy
Tvarohový koláč líné ženy
Tvarohový koláč s bobulovým ovocem - cheesecake
Tvarohový koláč s bobulovým ovocem -…
Tvarohový koláč s borůvkami
Tvarohový koláč s borůvkami
  • Recepty.cz
  • Tvarohový koláč báby Havelkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact