• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohový dort s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový dort s jablky

autor: frankovka
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový dort s jablky
Tvarohový dort s jablky
Tvarohový dort s jablky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 0,50
      hrnek vlašské ořechy
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 0,50
      hrnek voda
    • 4
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň jablečná
    • 500
      g jablka
    • skořice
    • 1
      balíček puding jablečno-skořicový
  • Náplň tvarohová
    • 500
      g tvaroh
    • 2
      balíček želatina plátková
    • 2
      kelímek šlehačka
    • cukr dle chuti
  • Ozdoba
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme těsto na korpus (bílky se zvlášť ušlehají na sníh) Upečeme v dortové formě vyložené pečícím papírem při 170 °C, rozřízneme na dvě placky a necháme vychladnout. Jablka krom asi dvou (na ozdobu) oloupeme a vše nakrájíme na plátky. Všechna jablka dáme do hrnce, podlijeme trochu vodou a dusíme doměka. Jablka na ozdobu vyndáme dřív, než se zbytek rozdusí na kaši. Do kaše přimícháme pudinkový prášek, skořici a cukr a dále dusíme do zhoustnutí. Mírně necháme zchladnout a zatepla natřeme polovinu jablek na spodní díl korpusu, přiklopíme druhou polovinu a navrch natřeme zbylý díl jablek a necháme vychladnout a ztuhnout.
2
Tvaroh umícháme s cukrem, ušleháme 2 šlehačky a přimícháme je do tvarohu. Plátkovou želatinu namočíme do vody (dle návodu na obalu), po nabobtnání vymačkáme a rozpustíme v hrnci při teplotě do 60 °C. Necháme zchladnout a po lžičkách do želatiny vmícháme tvaroh. Natřeme na korpus s jablky a v lednici necháme do druhého dne uležet. Zdobíme šlehačkou a jablky. Nenechte se odradit délkou návodu, není to až tak složité a výsledek stojí za to.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový nákyp s jablky

Tvarohový nákyp s jablky

Tvarohový nákyp s jablky II.

Tvarohový nákyp s jablky II.

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marmili | 9. 9. 2019 21:49

    Dort je velmi chutný a jablečné pyré s pudinkem mu dodává na zajímavosti. Všichni nám jej velmi chválili. Dělala jsem dle receptu, jen ořechů jsem dala trochu víc a jelikož jsem neměla jablečno-skořicový puding použila jsem vanilkový. U tvarohové náplně jsem pak použila jen jednu vaničku tvarohu tj. 250 g, dvě se mi zdály moc a vyšlo to bezvadně. Ale je to o chuti. Doporučuji vyzkoušet, je opravdu skvělý a na výrobu celkem jednoduchý. Moc chválím a ukládám si do oblíbených. Jen pro inspiraci si dovoluji přiložit i fotku :o). Děkuji autorce, dávám za 1. :)

  • Míša | 10. 10. 2015 10:32

    Dělala jsem trochu jinak, do korpusu trochu celozrnný mouky a míň cukru a oleje, a protože jsem neměla vlašské ořechy, tak lískové... Ale vlašský by tam seděly rozhodně líp. A na tvarohovou náplň jsem sešlehala uvařený pudink s tvarohem a přidala želatinu.

  • Anka | 27. 10. 2007 09:55

    Tvarohový dort s jablky je vynikající a doporučuji všem, kdo mají rádi lehké moučníky. Korpus se dělal bez vážení, rychle. Přidané ořechy ho pasují na delikatesu. Jablečná náplň byla také brzo hotová (použila jsem mačkadla na bramb. kaši). Tvarohová náplň je osvěžující, lehká a vše k sobě krásně pasuje. Jen malé upozornění: je zapotřebí mít formu o průměru 26 nebo ještě lépe 28 cm. Já mám pouze 23 a tak jsem po proříznutí korpusu udělala doty dva. Chutnají! Dávám 1*

  • Anka | 27. 10. 2007 09:53

    Tvarohový dort s jablky je vynikající a doporučuji všem, kdo mají rádi lehké moučníky. Korpus se dělal bez vážení, rychle. Přidané ořechy ho pasují na delikatesu. Jablečná náplň byla také brzo hotová (použila jsem mačkadla na bramb. kaši). Tvarohová náplň je osvěžující, lehká a vše k sobě krásně pasuje. Jen malé upozornění: je zapotřebí mít formu o průměru 26 nebo ještě lépe 28 cm. Já mám pouze 23 a tak jsem po proříznutí korpusu udělala doty dva. Chutnají! Dávám 1*

  • Gábina H | 22. 10. 2007 14:05

    Hmm, vypadá to moc dobře. Co nejdřív vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Puding Rostlinný olej Skořice Šlehačka Tvaroh Vejce Vlašské ořechy Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Okurkový salát alá tzatziky

Okurkový salát alá tzatziky

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

56
Máslové řízky
Máslové řízky
56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
54
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Tvarohový biskupský chlebíček
Tvarohový biskupský chlebíček
Tvarohový dezert s čokoládou
Tvarohový dezert s čokoládou
Tvarohový dort s banány
Tvarohový dort s banány
Tvarohový dort s mákem a bílou čokoládou
Tvarohový dort s mákem a bílou čokoládou
Tvarohový dort s malinami II.
Tvarohový dort s malinami II.
Tvarohový dort s meruňkovým želé
Tvarohový dort s meruňkovým želé
  • Recepty.cz
  • Tvarohový dort s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact