Tuk rozpustíme a zchladíme, 250 g lískových oříšků, 40 g cukru, 2 polévkové lžíce capuccina a tekutý tuk důkladně prohněteme.
2
Formu vymažeme tukem. Ořechovou hmotu rozetřeme po dně formy, pořádně ji přimáčkneme ke dnu a k okrajům. Necháme 30 minut odpočívat v chladu.
3
Tvaroh s čerstvým sýrem vymícháme dohladka. Zbývající cukr, pudinkový prášek, vejce a capuccino vmícháme do tvarohu. Hmotu rozetřeme na ořechový korpus.
4
Pečeme v předem vyhřáté troubě po dobu asi 35 - 40 minut. Zbývající ořechy nasypeme na horní koláč a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme a naplníme jí zdobící sáček. Šlehačkou a kávovými zrny dort ozdobíme.