ovoce
dle chuti: lesní plody (maliny,ostružiny, borůvky, jahody...)
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme dřeň z vanilkového lusku nebo vanilkové aroma, tvaroh (pokojová teplota, ne z ledničky!), rozpuštěné máslo a mouku smíchanou s kypřidlem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Na rozetřené těsto poklademe omyté a osušené ovoce, které zasypeme drobenkou užmoulanou z daných ingrediencí. Takto připravený koláč dáme péct do předehřáté trouby na cca 40 minut - dorůžova (vyzkoušíme špejlí). Po vychladnutí můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem, záleží na kyselosti(sladkosti) použitého ovoce.
2
*Ingredience jsou na klasický koláčový plech, koláč není příliš vysoký.
3
*Někdy dělám do muffinových formiček a cca čtvrtinu dávky odebírám.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Sobotková
|22. 10. 2013 14:46
Je to výborný koláč.Dala jsem na něj naše nejvíc oblíbené meruňky a jak nás znám,do večera je pryč.
Věrka
|6. 12. 2011 07:18
Nádherně voní a je výborný. Dávala jsem kompotované třešně. Výška koláče mi vyhovuje, není nízký ani vysoký, je brzy pečený a nemám strach z připálení. Trouba mi totiž od spodu hodně pálí :-( .
Palánová
|23. 7. 2011 21:16
Tolik chvály se nad ním sneslo, zasloužil si to!
name
|26. 6. 2011 08:40
luxusbuchta :-P :-P :-P
Andrejka
|27. 5. 2011 10:53
Dělala jsem s prvníma jahůdkama a koláč je fantastický <3 <3 , krásně voněl už za syrova a při pečení ještě víc. Chuťově byl bombastický a jen se po něm zaprášilo. U nás má velkou jedničku!