• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-povidlové smaženky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohovo-povidlové smaženky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks bílá veka nebo toustový chléb
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • cukr krupice dle chuti
    • švestková povidla nebo marmeláda, pokud ji máte radši
    • rozšlehané vejce se špetkou soli, dle potřeby
    • sůl špetka
    • vanilkový cukr
    • mléko
    • máslo s olejem, na smažení

Postup přípravy receptu

1
Veku (toustový chléb) pokrájíme na plátky, pokud ji nemáme již předkrájenou. Tvaroh si dle chuti osladíme, záleží i na sladkosti povidel. Povidla si můžeme dochutit například skořicí, dle potřeby naředit rumem nebo naopak zahustit strouhaným perníkem. Vše dle vlastní chuti.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Polovinu plátků veky (tousťáku) potřeme tvarohem a polovinu povidly. Množství dle chuti, někdo radši náplně více, někdo méně. Potřené plátky k sobě "přilepíme"a suché strany plátků namočíme do vyšlehaných vajec se špetkou soli, vanilkovým cukrem a mlékem. Na jedno vejce přidáváme cca 1,5 lžíce mléka nebo smetany na vaření.
3
Takto připravené naplněné a ve vejcích smočené plátky veky (tousťáku)klademe do pánve s roztopeným máslem smíchaném s olejem a smažíme z obou stran dozlatova.
4
Podáváme k čaji, bílé kávě, kakau. Před podáváním můžeme posypat moučkovým nebo skořicovým cukrem. Lze jíst i vychladlé.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí granolu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Smaženky s calvadosem

Smaženky s calvadosem

Smažené jahody v těstíčku

Smažené jahody v těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá veka Cukr krupice Máslo Měkký tvaroh Mléko Rozšlehané vejce Sůl Švestková povidla Vanilkový cukr

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lepenice

Lepenice

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Dietní buchta

Dietní buchta

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Poslední sledované recepty

166
Dýňová tortila
Dýňová tortila
109
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
70
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
44
Máslové řízky
Máslové řízky
29
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Tvarohovo-nektarinkový koláč
Tvarohovo-nektarinkový koláč
Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy
Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy
Tvarohovo-ovocný koláč (nejen) z remosky
Tvarohovo-ovocný koláč (nejen) z remosky
Tvarohovo-povidlový koláč
Tvarohovo-povidlový koláč
Tvarohovo-smetanový koláč de luxe
Tvarohovo-smetanový koláč de luxe
Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)
Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)
  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-povidlové smaženky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact