• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-povidlové smaženky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohovo-povidlové smaženky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks bílá veka nebo toustový chléb
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • cukr krupice dle chuti
    • švestková povidla nebo marmeláda, pokud ji máte radši
    • rozšlehané vejce se špetkou soli, dle potřeby
    • sůl špetka
    • vanilkový cukr
    • mléko
    • máslo s olejem, na smažení

Postup přípravy receptu

1
Veku (toustový chléb) pokrájíme na plátky, pokud ji nemáme již předkrájenou. Tvaroh si dle chuti osladíme, záleží i na sladkosti povidel. Povidla si můžeme dochutit například skořicí, dle potřeby naředit rumem nebo naopak zahustit strouhaným perníkem. Vše dle vlastní chuti.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Polovinu plátků veky (tousťáku) potřeme tvarohem a polovinu povidly. Množství dle chuti, někdo radši náplně více, někdo méně. Potřené plátky k sobě "přilepíme"a suché strany plátků namočíme do vyšlehaných vajec se špetkou soli, vanilkovým cukrem a mlékem. Na jedno vejce přidáváme cca 1,5 lžíce mléka nebo smetany na vaření.
3
Takto připravené naplněné a ve vejcích smočené plátky veky (tousťáku)klademe do pánve s roztopeným máslem smíchaném s olejem a smažíme z obou stran dozlatova.
4
Podáváme k čaji, bílé kávě, kakau. Před podáváním můžeme posypat moučkovým nebo skořicovým cukrem. Lze jíst i vychladlé.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí granolu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Smaženky s calvadosem

Smaženky s calvadosem

Smažené jahody v těstíčku

Smažené jahody v těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá veka Cukr krupice Máslo Měkký tvaroh Mléko Rozšlehané vejce Sůl Švestková povidla Vanilkový cukr

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Hummus II.

Hummus II.

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Poslední sledované recepty

17
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
16
Cizrnový guláš se zeleninou
Cizrnový guláš se…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná

Zajímavé články

Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Tomáš Klus o otci, který ho opustil: Tátovi jsem odpustil!

Tomáš Klus o otci, který ho opustil: Tátovi jsem odpustil!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Další doporučené recepty:

Tvarohovo-nektarinkový koláč
Tvarohovo-nektarinkový koláč
Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy
Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy
Tvarohovo-ovocný koláč (nejen) z remosky
Tvarohovo-ovocný koláč (nejen) z remosky
Tvarohovo-povidlový koláč
Tvarohovo-povidlový koláč
Tvarohovo-smetanový koláč de luxe
Tvarohovo-smetanový koláč de luxe
Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)
Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)
  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-povidlové smaženky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact