Vymačkáme šťávu z pomeranče, smíchame s tvarohem a vymixujeme do hladka s cukrem a žloutky. Potom přidáme ušlehaný tuhý sníh a zapracujeme. Krém vložíme do ozdobných pohárů, zalijeme čokoládovou polevou (rozpuštěná čokoláda s kouskem másla, nebo hotová čokoládová poleva) a ozdobíme kousky pomeranče. Necháme v lednici přibližně hodinu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Táňa K.
|26. 5. 2009 19:12
Recept vyzkoušen. Vajíčka jsem vynechala a ušlehala jsem jen tvaroh, pomeranče a cukr. Bílý cukr jsem nahradila hnědým. Bez vajec to bylo sice trochu řidší, takový trochu koktejl, ale jinak moc dobré. Místo čokoládové polevy jsem přidala banány upravené podle receptu Rumové banány se skořicí. Opět jasná 1.
Marie Svobodová
|30. 3. 2009 23:19
Přesně tak paní Věro, někdy jsme ušlehali jen žloutky s cukrem a mlsali.
Věra Štroblová
|30. 3. 2009 08:53
Když mě bylo tak 14-15 let tak jsem si dělala často pohár tak, že jsem ušlehala žloutky s cukrem do pěny, na to dala ušlehaný bílek s cukrem proložila piškoty a posypala čokoládou..byla to dobrota, no a ještě jsem tady :-)))
Jana H.
|29. 3. 2009 17:11
Když jsem dočítala tento recept, tak jsem si říkala: Vsadím se, že první komentář bude o salmonele...
Frantiska :)
|29. 3. 2009 16:56
priznam se ze uz mi taky prijde unavne, jak se porad pise, ze syrova vejce jsou spatna ... vzdyt nikdo nikoho nenuti je pouzivat. Si ve sve kuchyni delejte co chcete
Monika T
|29. 3. 2009 15:01
myslím, že surové vajcia sú na tejto stránke asi nikdy nekončiaca téma, takže sa vyjadrím len toľko, že Vás tento recept nikto skúšať nenúti a je na každom zvlášť aby si bol vedomý či hrozí z vajec, ktoré máte doma nejaké riziko alebo nie...
Marie Fatrlová
|29. 3. 2009 14:49
Syrová vejce do krému ????? Je to samozřejmě věc názoru, ale já bych Salmonelu neriskovala,snažím se vyhýbat všem pokrmům ze syrových vajec.