lžíce
cukr krupice
dle chuti a sladkosti ovoce, cca 2 -
300
g
jablka
, hrušky, švestky, broskve, meruňky, třešně, borůvky... cca 250 -
Postup přípravy receptu
1
Do remosky nebo koláčové (dortové) formy cca 23 cm, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem si nasypeme asi 65% procent vytvořeného drobenkového těsta, které na dno dlaní umačkáme. Drobenkové těsto si připravíme tak, že všechny sypké ingredience společně se změklým máslem prožmouláme v prstech na drobenku.
Na umačkané drobenkové těsto si nandáme náplň umíchanou z tvarohu, mléka, cukru a pudinku do krémové konzistence a na náplň poskládáme ovoce dle vlastního výběru a sezony. Použít můžeme jak čerstvé, tak i okapané kompotované.
3
Ovoce zasypeme zbylým těstem - drobenkou. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 25 - 30 minut dozlatova. Jinak koláč vkládáme do předehřáté trouby na 170 a pečeme taktéž, dozlatova.