Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i polovina másla a polovina tuku).
2
Když je těsto dobře vypracované a nelepí se trochu poprášíme vál hladkou moukou, aby se nám snáze udělal bochník. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme alespoň na 1-2 hodiny do chladničky.
3
Ztuhlé těsto rozválíme asi na 1 cm, nakrájíme z něj malé buchtičky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Rozárka Pardubická
|21. 4. 2007 20:11
Objevila jsem tyto buchtičky v meníčku, mám obměnu - vykrájet rozválenou placku skleničkou, pomazat rozšlehaným vajíčkem. Navrch dám lžičku marmelády a posypu strouhaným perníkem. Upečené zdobím zakysanou smetanou, nemá to chybu!