• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-jablkový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohovo-jablkový zákusek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohovo-jablkový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g tuk
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 0,20
      l mléko
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • džem pikantní
  • Tvarohová náplň
    • 300
      g tvaroh
    • 2
      žloutek
    • rozinky
    • citronová kůra
    • 150
      g moučkový cukr dle chuti
  • Jablková náplň
    • 500
      g jablka
    • 100
      g cukr
  • Sníh
    • 2
      ks bílek
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Z části mléka, lžičky cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí smícháme s ostatními surovinami (kromě džemu) a vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby přidáme mléko) a necháme asi půl hodiny kynout.
2
Připravíme si náplně. Těsto rozdělíme na dvě části. Vyválíme plát, přeneseme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pikantním džemem, na něj navrstvíme tvarohovou náplň, přikryjeme druhým plátem těsta, pokryjeme jablkovou náplní a tuhým sněhem. Vložíme do předehřáté trouby.
3
Tvarohová náplň: tvaroh, žloutky, cukr a citr. kůru vymícháme, přidáme rozinky. Jablková náplň: jablka nakrájíme na tenké plátky, zasypeme cukrem a podusíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-bylinková pomazánka

Tvarohovo-bylinková pomazánka

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami

Tvarohovo-nektarinkový koláč

Tvarohovo-nektarinkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 15. 8. 2009 17:55

    Tato "buchta" mě zaujala, jen nevím, jestli jsem to správně pochopila. Nahoru přijde rozdušená náplň z jablek a na to teprve ušlehaný sníh? Nebo se pyré z jablek a sníh smíchají a pak se dají na horní plát a upeče se to? Než se mi to všechno upeče, nemůžu ten sníh připálit? Ptám se asi hloupě, ale snad všechno, co sem dělala se sněhem a pamatuji si to, bylo tak, že jsem sníh dala až během pečení. Jablek máme teď hodně a tento recept by mne opravdu lákal. Díky za rady. Zdravím Ivana

  • Marta | 12. 8. 2005 06:55

    Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do kastrolku, podlijeme malinkým množstvím vody,přidáme cukr. Potom dáme na plotýnku a dusíme pod pokličkou.Občas promíchat. Jablka pustí dostatek šťávy a rozvaří se. Pokud je šťáva hodně, potom bez pokličky nechám odvařit. Musí to být jako pyré.

  • Hanka | 10. 8. 2005 22:22

    mam dotaz ohledně jablkové náplně.Jak se dusí jablka?Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr Droždí Džem Jablka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Sůl Tuk Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

849
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
404
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
80
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
70
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
35
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zamilovaný Jiří Ployhar (49): Ukázal novou přítelkyni! Mladší kráska mu svědčí

Zamilovaný Jiří Ployhar (49): Ukázal novou přítelkyni! Mladší kráska mu svědčí

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-jablkový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact