• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-jablkový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohovo-jablkový zákusek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohovo-jablkový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g tuk
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 0,20
      l mléko
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • džem pikantní
  • Tvarohová náplň
    • 300
      g tvaroh
    • 2
      žloutek
    • rozinky
    • citronová kůra
    • 150
      g moučkový cukr dle chuti
  • Jablková náplň
    • 500
      g jablka
    • 100
      g cukr
  • Sníh
    • 2
      ks bílek
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Z části mléka, lžičky cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí smícháme s ostatními surovinami (kromě džemu) a vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby přidáme mléko) a necháme asi půl hodiny kynout.
2
Připravíme si náplně. Těsto rozdělíme na dvě části. Vyválíme plát, přeneseme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pikantním džemem, na něj navrstvíme tvarohovou náplň, přikryjeme druhým plátem těsta, pokryjeme jablkovou náplní a tuhým sněhem. Vložíme do předehřáté trouby.
3
Tvarohová náplň: tvaroh, žloutky, cukr a citr. kůru vymícháme, přidáme rozinky. Jablková náplň: jablka nakrájíme na tenké plátky, zasypeme cukrem a podusíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-bylinková pomazánka

Tvarohovo-bylinková pomazánka

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami

Tvarohovo-nektarinkový koláč

Tvarohovo-nektarinkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 15. 8. 2009 17:55

    Tato "buchta" mě zaujala, jen nevím, jestli jsem to správně pochopila. Nahoru přijde rozdušená náplň z jablek a na to teprve ušlehaný sníh? Nebo se pyré z jablek a sníh smíchají a pak se dají na horní plát a upeče se to? Než se mi to všechno upeče, nemůžu ten sníh připálit? Ptám se asi hloupě, ale snad všechno, co sem dělala se sněhem a pamatuji si to, bylo tak, že jsem sníh dala až během pečení. Jablek máme teď hodně a tento recept by mne opravdu lákal. Díky za rady. Zdravím Ivana

  • Marta | 12. 8. 2005 06:55

    Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do kastrolku, podlijeme malinkým množstvím vody,přidáme cukr. Potom dáme na plotýnku a dusíme pod pokličkou.Občas promíchat. Jablka pustí dostatek šťávy a rozvaří se. Pokud je šťáva hodně, potom bez pokličky nechám odvařit. Musí to být jako pyré.

  • Hanka | 10. 8. 2005 22:22

    mam dotaz ohledně jablkové náplně.Jak se dusí jablka?Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr Droždí Džem Jablka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Sůl Tuk Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

40
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Šokující odhalení: Freddie Mercury roky skrýval existenci dcery!

Šokující odhalení: Freddie Mercury roky skrýval existenci dcery!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-jablkový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact