• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-jablkový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohovo-jablkový zákusek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohovo-jablkový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g tuk
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 0,20
      l mléko
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • džem pikantní
  • Tvarohová náplň
    • 300
      g tvaroh
    • 2
      žloutek
    • rozinky
    • citronová kůra
    • 150
      g moučkový cukr dle chuti
  • Jablková náplň
    • 500
      g jablka
    • 100
      g cukr
  • Sníh
    • 2
      ks bílek
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Z části mléka, lžičky cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí smícháme s ostatními surovinami (kromě džemu) a vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby přidáme mléko) a necháme asi půl hodiny kynout.
2
Připravíme si náplně. Těsto rozdělíme na dvě části. Vyválíme plát, přeneseme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pikantním džemem, na něj navrstvíme tvarohovou náplň, přikryjeme druhým plátem těsta, pokryjeme jablkovou náplní a tuhým sněhem. Vložíme do předehřáté trouby.
3
Tvarohová náplň: tvaroh, žloutky, cukr a citr. kůru vymícháme, přidáme rozinky. Jablková náplň: jablka nakrájíme na tenké plátky, zasypeme cukrem a podusíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-bylinková pomazánka

Tvarohovo-bylinková pomazánka

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami

Tvarohovo-nektarinkový koláč

Tvarohovo-nektarinkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 15. 8. 2009 17:55

    Tato "buchta" mě zaujala, jen nevím, jestli jsem to správně pochopila. Nahoru přijde rozdušená náplň z jablek a na to teprve ušlehaný sníh? Nebo se pyré z jablek a sníh smíchají a pak se dají na horní plát a upeče se to? Než se mi to všechno upeče, nemůžu ten sníh připálit? Ptám se asi hloupě, ale snad všechno, co sem dělala se sněhem a pamatuji si to, bylo tak, že jsem sníh dala až během pečení. Jablek máme teď hodně a tento recept by mne opravdu lákal. Díky za rady. Zdravím Ivana

  • Marta | 12. 8. 2005 06:55

    Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do kastrolku, podlijeme malinkým množstvím vody,přidáme cukr. Potom dáme na plotýnku a dusíme pod pokličkou.Občas promíchat. Jablka pustí dostatek šťávy a rozvaří se. Pokud je šťáva hodně, potom bez pokličky nechám odvařit. Musí to být jako pyré.

  • Hanka | 10. 8. 2005 22:22

    mam dotaz ohledně jablkové náplně.Jak se dusí jablka?Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr Droždí Džem Jablka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Sůl Tuk Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

56
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
31
Máslové řízky
Máslové řízky
14
Kuře hanácké selky
Kuře hanácké selky
14
Bramboráky
Bramboráky

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-jablkový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact