• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-jablkový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohovo-jablkový zákusek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohovo-jablkový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g tuk
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 0,20
      l mléko
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • džem pikantní
  • Tvarohová náplň
    • 300
      g tvaroh
    • 2
      žloutek
    • rozinky
    • citronová kůra
    • 150
      g moučkový cukr dle chuti
  • Jablková náplň
    • 500
      g jablka
    • 100
      g cukr
  • Sníh
    • 2
      ks bílek
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Z části mléka, lžičky cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí smícháme s ostatními surovinami (kromě džemu) a vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby přidáme mléko) a necháme asi půl hodiny kynout.
2
Připravíme si náplně. Těsto rozdělíme na dvě části. Vyválíme plát, přeneseme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pikantním džemem, na něj navrstvíme tvarohovou náplň, přikryjeme druhým plátem těsta, pokryjeme jablkovou náplní a tuhým sněhem. Vložíme do předehřáté trouby.
3
Tvarohová náplň: tvaroh, žloutky, cukr a citr. kůru vymícháme, přidáme rozinky. Jablková náplň: jablka nakrájíme na tenké plátky, zasypeme cukrem a podusíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-bylinková pomazánka

Tvarohovo-bylinková pomazánka

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami

Tvarohovo-nektarinkový koláč

Tvarohovo-nektarinkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 15. 8. 2009 17:55

    Tato "buchta" mě zaujala, jen nevím, jestli jsem to správně pochopila. Nahoru přijde rozdušená náplň z jablek a na to teprve ušlehaný sníh? Nebo se pyré z jablek a sníh smíchají a pak se dají na horní plát a upeče se to? Než se mi to všechno upeče, nemůžu ten sníh připálit? Ptám se asi hloupě, ale snad všechno, co sem dělala se sněhem a pamatuji si to, bylo tak, že jsem sníh dala až během pečení. Jablek máme teď hodně a tento recept by mne opravdu lákal. Díky za rady. Zdravím Ivana

  • Marta | 12. 8. 2005 06:55

    Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do kastrolku, podlijeme malinkým množstvím vody,přidáme cukr. Potom dáme na plotýnku a dusíme pod pokličkou.Občas promíchat. Jablka pustí dostatek šťávy a rozvaří se. Pokud je šťáva hodně, potom bez pokličky nechám odvařit. Musí to být jako pyré.

  • Hanka | 10. 8. 2005 22:22

    mam dotaz ohledně jablkové náplně.Jak se dusí jablka?Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr Droždí Džem Jablka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Sůl Tuk Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Pečené fazole

Pečené fazole

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

157
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
113
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
105
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
76
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
74
Rychlá kuřecí roláda z řízků
Rychlá kuřecí roláda z…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-jablkový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact