Tato "buchta" mě zaujala, jen nevím, jestli jsem to správně pochopila. Nahoru přijde rozdušená náplň z jablek a na to teprve ušlehaný sníh? Nebo se pyré z jablek a sníh smíchají a pak se dají na horní plát a upeče se to? Než se mi to všechno upeče, nemůžu ten sníh připálit? Ptám se asi hloupě, ale snad všechno, co sem dělala se sněhem a pamatuji si to, bylo tak, že jsem sníh dala až během pečení. Jablek máme teď hodně a tento recept by mne opravdu lákal. Díky za rady. Zdravím Ivana
Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do kastrolku, podlijeme malinkým množstvím vody,přidáme cukr. Potom dáme na plotýnku a dusíme pod pokličkou.Občas promíchat. Jablka pustí dostatek šťávy a rozvaří se. Pokud je šťáva hodně, potom bez pokličky nechám odvařit. Musí to být jako pyré.
mam dotaz ohledně jablkové náplně.Jak se dusí jablka?Díky