Krasne vlacny moucnik, nemela jsem polohrubou mouku a tak jsem smichala hladkou a hrubou. Take jsem pridala velkeho panaka rumu na vuni. Vyborne ! :-*
Průměr,z tvarohu se dají upéct chutnější moučníky.
Vůbec se mi to nepovedlo. Těsto bylo příšerně husté, navíc jsem to dala do moc malého pekáčku... Takže veprostřed vysoké a celkově neforemné. Chuťově to připomínalo tvarohovou bábovku. Kuchařka ze mě bohužel asi nikdy nebude. Ach jo.
není to špatné, je to rychlé, ale moc mne to nenadchlo, jsou lepší recepty
Těch 200 g rozinek, oříšků,...je myšleno dohromady? tedy dohromady jakékoliv směsi co máme rádi? A tvaroh může být i vaničkový nebo jen ten "z papíru" ?
Bezva recept, děkuju! Zkoušela jsem o víkendu, je opravdu vláčný, dobrý - nemáme rádi suché, dusivé buchty, tahle je přesný opak.dala jsem mandle a kandované ovoce, rozinky.. a spotřebovala jsem i zakysanou smetanu - s tvarohem půl napůl. Koukám, že se na tento recept trochu pozapomnělo, to je škoda!
Hospodyňko, to máte pravdu, také mi její výborné jednoduché recepty chybí
Je to fantastická tvarohová dobrota. Vynikající recept, jako ostatně všechny od paní Vencové. Je to velká škoda, že pí. Vencová už sem nechodí, její recepty patří k těm nejlepším tady.
Chutove dobry, ubrala bych cukru.
Není moc sladké, je vláčné, chutnalo nám
Máslo,to je myšlený ten tuk. Aspon sem to tak pochopila.
Nie je mi jasné koľko toho masla. Je to tých uvedených 50g tuku? Díky za radu.
Tak jsem pekla.Dala jsem tam sekané ořechy na hrubo.A bylo to moc dobré.Tvarohovec byl dobrý čerstvý,ale skvělý byl na druhý den za studena.To bylo eńo,něńo.
Tak ,zítra tenhle recept peču a jsem opravdu zvědavá,Peču skoro každý den a někdy už nevím co.Děti mají rozmlsané jazýčky,takže budou ta nejlepší porota.
V sobotu odpoledne jsem ho upekla a večer nebyl ani kousíček. Vřele doporučuji.
Dneska jsem ho upekla rodině a musím říct, že se po něm jen zaprášilo a zařazuji ho do našich oblíbených moučníků na odpoledne k čaji, protože déle bohužel nevydržel :-)
ja jsem to zkusil udelat z tvarohu s vanilkou je to 500g baleni a prmdavaji to v intesparu za 40 min budu vedet vysledek. a jeste jsem zmenil mouku dal jsem tretinu sojove odtucnene tretinu klasicke a celozrne ovesne
Tvarohovec byl dobý protože ho dělala Janča Koudelková. Doporučujeme
Vláčné, dietní, chutné
Moc dobrá buchta, málo tučná, málo sladká fajn
Vypadá to dobře. Není to už spíš takový tvarohový nákyp?
Mě to moooc chutnalo, přidala jsem tam vše co jsem našla, strouhaná čokoláda,ořechy,rozinky,křížaly...moc dobrý!
Jako buchta mi chutná, ale nevíte někdo jestli nejde z těsta udělat velikonoční beránek??
Vyzkoušela jsem. Chutnalo nám. Je to jednoduché a dobré.
velmi dobré, vláčné, nepřeslazené :-)
Já musím napsat, že nic moc. Dělala jsem přesně podle receptu a škoda surovin.
Do těsta jsem přidala z Vánoc zbylé fíky a datle, moc dobré, vláčné, málo sladké, mňam
Výborné podle Nadi, ovoce v čokoládě nasekané na kousky, moc chutné, vláčné
Výborné, není moc sladké, dlouho vydrží vláčné, pokud se nesní samozřejmě
Výborný moučník,jako ostatně vše od pí Vencové!Vylepšila jsem si ho tím,že místo kandovaného ovoce,které jsem doma neměla,jsem přidala pokrájené višně obalené v čokoládě,rozinky v čokoládě a meruňky v jogurtu,které doma mám.Jo a ještě oříšky v čokoládě.Jsou to takové ty dobrůtky,které běžně koupíte v zelenině.A je to výtečné.
Výborný koláč, dá se dělat i s čerstvým ovoce, je vláčný, méně sladký, fajn, díky za takovéhle recepty
SUPER! SUPER!
tvarohovec upečen s cukrem krupice, sněden,jen se po něm zaprášilo. Díky za rady,při vaření jsem odvážnější v experimentování, při pečení si nechám poradit.. Ne vždy se mi zadaří. Už se ale lepším! díky skvělým receptům na stránkách.
výborný koláč :o)
velmi dobré
Pro Vlaďku: Zaměnit pro jde, problém byste měla jen tam, kde by neměly krystalky čas se rozpustit, což není případ tohoto receptu. Opačně by to bylo horší - třeba v piškotu bych si nikdy netroufla dát moučkový cukr místo krupice (někdo dává i krystal).
Pro Vlaďku: cukr do těsta je jedno jaký,do krému raději moučkový.
Kandované ovoce nemáme rádi, tak jsem dala směs sekaných ořechů a mandlí a půlku těsta jsem obarvila kakaem. Žúžo
Fakt vynikající moučník, jednoduchý, vláčný, málo sladký
Moc dobrý koláč, vláčný a není tak sladký, díky za recept, měl úspěch
Klidně dejte krupicový cukr, není to na závadu
Pokud se stane, že nemám moučkový cukr dám obyčejný a většinou se nic hroznýho nestane no a pokud máte el.mlýnek na kávu můžete si udělat z krupice moučku.
Mám otázku pro zkušené hospodyňky. Lze zaměnit v receptech moučkový cukr za krupicový?( někdy mi doma moučkový chybí)Je nějaké obecné pravidlo do kterých moučníků se dává krupice a do kterých moučka? Jaký je ve výsledku rozdál? Díky.
Pardon, ta informace ohledňe tuku byla pro Radku a ne pro Petru, omlouvám se
Pro Petru: Hera nebo máslo to je jedno
Vždycky se najde nějaká slepice dámy :o)
Stalo se Vám něco, Renato?! Koukám, jak blázen na Váš komentář a nechápu... NIKDY jsem nebyla rejpavá. Ten dotaz byl opravdu myšlen jako dotaz a tak je možná lépe nic nekomentovat, když to budou lidi, jako Vy, takhle špatně chápat !
V receptu je napsáno 50g tuku, je tím myšleno máslo? Díky za info..
P.S. - paní Renato, vůbec mi poznámka paní Jany z VM nepřipadá rejpavá, naopak je to docela logický postřeh.
Myslím, že u moučníků, kde jedna z ingrediencí je těžká, např. tvaroh, cuketa, strouhaná jablka a pod., je zbytečné dávat sníh. Vyzkoušela jsem to a je to totéž. Své tam vykoná právě celý kypřicí prášek.
Pani Jano z VM, mate zase rejpavou? vadi vam, kdyz se nekdo navazi do vaseho receptu 'nej..nej...nej' nebo jak se ten recept jmenoval a sama to delate taky:-(
Vyzkoušela jsem na těsto dát třešně jako na bublaninu a také bylo fajn, hlavně že to je vláčné. Pro Janu z VM si myslím, že je jedno jestli se dá sníh nebo utřou vejce celá, je to takové trochu těžší těsto, tak tam to asi nehraje roli jako třeba u těsta piškotového. No je to jen můj názor...
Paní Vlasto, není lepší nejprve ušlehat jenom žloutky s curkem a tukem a z bílků našlehat sníh a ten podat dát do těsta? Nebo je to zbytečně složitější a výsledek by byl stejný?!
Dělali jsme včera.Známe ho pod názvem tvarožník a je opravdu skvělý.Nikdy nezbude ;-))
MŇAM!!! Málo sladké, vynikající
Už jsem dneska vyzkoušela, moc dobrý zákusek. Není moc sladký a je fakt vláčný
Tento recept znám. Děláme ho doma již několik let. Je velmi oblíbený, protože je vláčný a nedrhne v krku. Kdo nezná doporučuji!