• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Tvarohovec
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohovec

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 380
      g měkký tvaroh
    • 0,25
      l moučkový cukr
    • 50
      g tuk + na vymazání formy
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,25
      l polohrubá mouka + na vysypání formy
    • 200
      g kandované ovoce Sekané (sušené)
    • rozinky
    • nasekané ořechy Nebo mandle

Postup přípravy receptu

1
Vejce, tvaroh, cukr a máslo utřeme v míse nebo v elektrickém robotu. Přidáme ovoce, rozinky, oříšky apod. podle chuti a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Menší pekáček nebo dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, nalijeme do formy těsto a pečeme zvolna cca při 160 °C asi 3/4 hodiny.
2
Po upečení necháme vychladnout a potom teprve krájíme na řezy a cukrujeme. Moučník je vláčný a trvanilvý. Před podáváním můžeme zdobit šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 17. 5. 2011 14:18

    Krasne vlacny moucnik, nemela jsem polohrubou mouku a tak jsem smichala hladkou a hrubou. Take jsem pridala velkeho panaka rumu na vuni. Vyborne ! :-*

  • Mirka Sochova | 3. 10. 2008 08:02

    Průměr,z tvarohu se dají upéct chutnější moučníky.

  • Lenka Statková | 2. 10. 2008 12:41

    Vůbec se mi to nepovedlo. Těsto bylo příšerně husté, navíc jsem to dala do moc malého pekáčku... Takže veprostřed vysoké a celkově neforemné. Chuťově to připomínalo tvarohovou bábovku. Kuchařka ze mě bohužel asi nikdy nebude. Ach jo.

  • Dana Minaříková | 21. 9. 2008 15:54

    není to špatné, je to rychlé, ale moc mne to nenadchlo, jsou lepší recepty

  • Daizy * | 22. 7. 2008 11:38

    Těch 200 g rozinek, oříšků,...je myšleno dohromady? tedy dohromady jakékoliv směsi co máme rádi? A tvaroh může být i vaničkový nebo jen ten "z papíru" ?

  • Jana Vencková | 4. 7. 2008 16:15

    Bezva recept, děkuju! Zkoušela jsem o víkendu, je opravdu vláčný, dobrý - nemáme rádi suché, dusivé buchty, tahle je přesný opak.dala jsem mandle a kandované ovoce, rozinky.. a spotřebovala jsem i zakysanou smetanu - s tvarohem půl napůl. Koukám, že se na tento recept trochu pozapomnělo, to je škoda!

  • Zapletalka | 11. 10. 2006 18:16

    Hospodyňko, to máte pravdu, také mi její výborné jednoduché recepty chybí

  • Hospodyňka | 9. 10. 2006 08:41

    Je to fantastická tvarohová dobrota. Vynikající recept, jako ostatně všechny od paní Vencové. Je to velká škoda, že pí. Vencová už sem nechodí, její recepty patří k těm nejlepším tady.

  • Jana | 11. 7. 2006 21:16

    Chutove dobry, ubrala bych cukru.

  • Luba | 1. 7. 2006 19:35

    Není moc sladké, je vláčné, chutnalo nám

  • Anina | 18. 6. 2006 20:18

    Máslo,to je myšlený ten tuk. Aspon sem to tak pochopila.

  • Dušan Pikora | 16. 6. 2006 10:18

    Nie je mi jasné koľko toho masla. Je to tých uvedených 50g tuku? Díky za radu.

  • Lenča | 8. 6. 2006 20:01

    Tak jsem pekla.Dala jsem tam sekané ořechy na hrubo.A bylo to moc dobré.Tvarohovec byl dobrý čerstvý,ale skvělý byl na druhý den za studena.To bylo eńo,něńo.

  • Lenča | 7. 6. 2006 21:08

    Tak ,zítra tenhle recept peču a jsem opravdu zvědavá,Peču skoro každý den a někdy už nevím co.Děti mají rozmlsané jazýčky,takže budou ta nejlepší porota.

  • Anzuli | 5. 6. 2006 10:49

    V sobotu odpoledne jsem ho upekla a večer nebyl ani kousíček. Vřele doporučuji.

  • kata kubinkova | 3. 6. 2006 21:02

    Dneska jsem ho upekla rodině a musím říct, že se po něm jen zaprášilo a zařazuji ho do našich oblíbených moučníků na odpoledne k čaji, protože déle bohužel nevydržel :-)

  • IVO HAVIR | 1. 6. 2006 12:49

    ja jsem to zkusil udelat z tvarohu s vanilkou je to 500g baleni a prmdavaji to v intesparu za 40 min budu vedet vysledek. a jeste jsem zmenil mouku dal jsem tretinu sojove odtucnene tretinu klasicke a celozrne ovesne

  • jirka Dolec | 31. 5. 2006 13:26

    Tvarohovec byl dobý protože ho dělala Janča Koudelková. Doporučujeme

  • Anonym | 27. 5. 2006 10:57

    Vláčné, dietní, chutné

  • Anonym | 7. 5. 2006 10:02

    Moc dobrá buchta, málo tučná, málo sladká fajn

  • Hydr0gen | 24. 4. 2006 15:52

    Vypadá to dobře. Není to už spíš takový tvarohový nákyp?

  • Terka | 14. 4. 2006 10:17

    Mě to moooc chutnalo, přidala jsem tam vše co jsem našla, strouhaná čokoláda,ořechy,rozinky,křížaly...moc dobrý!

  • Luba | 14. 3. 2006 13:10

    Jako buchta mi chutná, ale nevíte někdo jestli nejde z těsta udělat velikonoční beránek??

  • aluša | 14. 3. 2006 07:30

    Vyzkoušela jsem. Chutnalo nám. Je to jednoduché a dobré.

  • XY | 3. 3. 2006 21:27

    velmi dobré, vláčné, nepřeslazené :-)

  • Anonym | 3. 3. 2006 19:32

    Já musím napsat, že nic moc. Dělala jsem přesně podle receptu a škoda surovin.

  • Alina | 2. 3. 2006 15:10

    Do těsta jsem přidala z Vánoc zbylé fíky a datle, moc dobré, vláčné, málo sladké, mňam

  • Karolina Líbalová | 10. 2. 2006 13:59

    Výborné podle Nadi, ovoce v čokoládě nasekané na kousky, moc chutné, vláčné

  • Stanislava Novotná | 8. 10. 2005 20:36

    Výborné, není moc sladké, dlouho vydrží vláčné, pokud se nesní samozřejmě

  • Naďa | 20. 8. 2005 10:10

    Výborný moučník,jako ostatně vše od pí Vencové!Vylepšila jsem si ho tím,že místo kandovaného ovoce,které jsem doma neměla,jsem přidala pokrájené višně obalené v čokoládě,rozinky v čokoládě a meruňky v jogurtu,které doma mám.Jo a ještě oříšky v čokoládě.Jsou to takové ty dobrůtky,které běžně koupíte v zelenině.A je to výtečné.

  • Aja | 20. 8. 2005 08:46

    Výborný koláč, dá se dělat i s čerstvým ovoce, je vláčný, méně sladký, fajn, díky za takovéhle recepty

  • Alis | 18. 8. 2005 17:03

    SUPER! SUPER!

  • Vlaďka | 10. 7. 2005 17:22

    tvarohovec upečen s cukrem krupice, sněden,jen se po něm zaprášilo. Díky za rady,při vaření jsem odvážnější v experimentování, při pečení si nechám poradit.. Ne vždy se mi zadaří. Už se ale lepším! díky skvělým receptům na stránkách.

  • Lada Kratochvílová | 6. 7. 2005 20:53

    výborný koláč :o)

  • tru jhgf | 4. 7. 2005 21:38

    velmi dobré

  • Anonym | 4. 7. 2005 14:12

    Pro Vlaďku: Zaměnit pro jde, problém byste měla jen tam, kde by neměly krystalky čas se rozpustit, což není případ tohoto receptu. Opačně by to bylo horší - třeba v piškotu bych si nikdy netroufla dát moučkový cukr místo krupice (někdo dává i krystal).

  • Hanka | 3. 7. 2005 01:16

    Pro Vlaďku: cukr do těsta je jedno jaký,do krému raději moučkový.

  • Anonym | 29. 6. 2005 19:35

    Kandované ovoce nemáme rádi, tak jsem dala směs sekaných ořechů a mandlí a půlku těsta jsem obarvila kakaem. Žúžo

  • Ajka | 26. 6. 2005 10:26

    Fakt vynikající moučník, jednoduchý, vláčný, málo sladký

  • Fleur | 25. 6. 2005 20:12

    Moc dobrý koláč, vláčný a není tak sladký, díky za recept, měl úspěch

  • Anonym | 25. 6. 2005 20:12

    Klidně dejte krupicový cukr, není to na závadu

  • Alena | 21. 6. 2005 06:50

    Pokud se stane, že nemám moučkový cukr dám obyčejný a většinou se nic hroznýho nestane no a pokud máte el.mlýnek na kávu můžete si udělat z krupice moučku.

  • vlaďka | 20. 6. 2005 19:41

    Mám otázku pro zkušené hospodyňky. Lze zaměnit v receptech moučkový cukr za krupicový?( někdy mi doma moučkový chybí)Je nějaké obecné pravidlo do kterých moučníků se dává krupice a do kterých moučka? Jaký je ve výsledku rozdál? Díky.

  • Vlasta | 20. 6. 2005 17:53

    Pardon, ta informace ohledňe tuku byla pro Radku a ne pro Petru, omlouvám se

  • Vlasta | 20. 6. 2005 17:51

    Pro Petru: Hera nebo máslo to je jedno

  • Petra | 20. 6. 2005 15:35

    Vždycky se najde nějaká slepice dámy :o)

  • Jana z VM | 20. 6. 2005 13:20

    Stalo se Vám něco, Renato?! Koukám, jak blázen na Váš komentář a nechápu... NIKDY jsem nebyla rejpavá. Ten dotaz byl opravdu myšlen jako dotaz a tak je možná lépe nic nekomentovat, když to budou lidi, jako Vy, takhle špatně chápat !

  • Radka | 20. 6. 2005 08:39

    V receptu je napsáno 50g tuku, je tím myšleno máslo? Díky za info..

  • Jana Tichá | 19. 6. 2005 19:24

    P.S. - paní Renato, vůbec mi poznámka paní Jany z VM nepřipadá rejpavá, naopak je to docela logický postřeh.

  • Jana Tichá | 19. 6. 2005 19:21

    Myslím, že u moučníků, kde jedna z ingrediencí je těžká, např. tvaroh, cuketa, strouhaná jablka a pod., je zbytečné dávat sníh. Vyzkoušela jsem to a je to totéž. Své tam vykoná právě celý kypřicí prášek.

  • renata | 18. 6. 2005 22:52

    Pani Jano z VM, mate zase rejpavou? vadi vam, kdyz se nekdo navazi do vaseho receptu 'nej..nej...nej' nebo jak se ten recept jmenoval a sama to delate taky:-(

  • Alina | 18. 6. 2005 11:15

    Vyzkoušela jsem na těsto dát třešně jako na bublaninu a také bylo fajn, hlavně že to je vláčné. Pro Janu z VM si myslím, že je jedno jestli se dá sníh nebo utřou vejce celá, je to takové trochu těžší těsto, tak tam to asi nehraje roli jako třeba u těsta piškotového. No je to jen můj názor...

  • Jana z VM | 17. 6. 2005 09:51

    Paní Vlasto, není lepší nejprve ušlehat jenom žloutky s curkem a tukem a z bílků našlehat sníh a ten podat dát do těsta? Nebo je to zbytečně složitější a výsledek by byl stejný?!

  • Evík z O | 17. 6. 2005 06:55

    Dělali jsme včera.Známe ho pod názvem tvarožník a je opravdu skvělý.Nikdy nezbude ;-))

  • Alina | 26. 5. 2005 16:45

    MŇAM!!! Málo sladké, vynikající

  • Luba | 24. 5. 2005 22:10

    Už jsem dneska vyzkoušela, moc dobrý zákusek. Není moc sladký a je fakt vláčný

  • Janina | 24. 5. 2005 10:59

    Tento recept znám. Děláme ho doma již několik let. Je velmi oblíbený, protože je vláčný a nedrhne v krku. Kdo nezná doporučuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kandované ovoce Měkký tvaroh Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Plněné langoše

Plněné langoše

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

74
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
70
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
50
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
43
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Tvarohové šátečky na sladko i na slano
Tvarohové šátečky na sladko i na slano
Tvarohové taštičky s povidly a mákem
Tvarohové taštičky s povidly a mákem
Tvarohové těsto na slano i sladko
Tvarohové těsto na slano i sladko
Tvarohovo jahodové knedlíky
Tvarohovo jahodové knedlíky
Tvarohovo šlehačkový dort
Tvarohovo šlehačkový dort
Tvarohovo-ananasové řezy
Tvarohovo-ananasové řezy
  • Recepty.cz
  • Tvarohovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact