Veku nakrájíme na tenké plátky. Jeden plátek potřeme tvarohem smíchaný s mletým cukrem a troškou mléka (můžeme přidat i vanilkový cukr) a přiklopíme druhým plátkem veky. Obalíme jako řízky v trojobalu. Z obou stran usmažíme a ještě horké pocukrujeme z obou stran. Smaženky jsou velmi syté. Chutnají dětem i dospělým - horké i studené.
:-)Podával jsem s kopečkem šlehačky a s kapkou čokopolevy-mňam!:-)Na obalení stačí vážně jen smočit v mléce a pak hned ve strouhance obalit.Některé jsem uvnitř posypal špetkou skořice-super!Navíc ani nechápu tu poznámku:mouka na závěrečné.....:-(
maru hlinková
|27. 1. 2009 18:40
Vyzkoušeno, je to vynikající,jsem nadšená. Rychlé,syté,výborrné. Opravdu stačí do mléka a strouhanky, pak jsem posypala cukrem krupicí, aby to víc křupalo :-).
maru hlinková
|25. 1. 2009 19:09
Na tuhle dobrotu jsme chodili kdysi dávno do bufíku, úžasná pochoutka, konečně jsem objevila recept. Musím vyzkoušet.
Iva Šubrtová
|3. 4. 2008 13:32
Není třeba obalovat v trojobalu, já to namáčím pouze v mléce a pak ve strouhance. Místo tvarohu lze použít také marmeládu. Lépe to ale chutná teplé.