• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Tvarohové šátečky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové šátečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové šátečky
Tvarohové šátečky
Tvarohové šátečky
Tvarohové šátečky
Tvarohové šátečky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • zavařenina
    • moučkový cukr
    • 250
      g tvaroh
    • 250
      g tuk

Postup přípravy receptu

1
Suroviny zpracujeme na vále, radýlkem nakrájíme na čtverečky, plníme zavařeninou, uděláme šáteček, potřeme vajíčkem a upečeme. Teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kutyč | 22. 12. 2012 11:00

    Chce to víc mouky jináč se těsto hrozně lepí a ze čtverečků se to dělalo blbě,ty kolečka jsou lepší.Hezký moc nejsou marmeláda dost tekla ale docela dobrý.

  • Olga . | 13. 11. 2008 17:27

    Tak, tak.Už pouze maličkost: pro větší pevnost spojení obou těst je lepší použít "tupé" vykrajováko-sklenku,hrnek,plastovou formičku...A co jsem udělal s prořezy? Slané tyčky dělám výhradně z tohoto těsta, tak jsem si udělal radost. Tentokrát jsem sypal lněným semínkem. Když se podaří trefit každou tyčku jedním semínkem, určitě si vzpomenete na Pretty Woman, protože když pak v puse naháníte ta semínka jazykem mezi řezáky abyste si křupli, zjistíte, že jsou to svině kluzký :-)))

  • Marie L. | 13. 11. 2008 14:47

    Aby Vám nezbývalo těsto, na rozválený plát se formičkou jen naznačí kolečka vedle sebe, doprostřed každého se umístí nádivka, přikryje se vykrojeným kolečkem nebo klidně celým plátem a formičkou dovykrojí celý koláček. Takhle jsme doma dělali koblihy. Ze zbytků se vázaly uzly.

  • Tereza J. | 12. 11. 2008 18:03

    Gabika neostalo mu cesto s náplňou, pretože na cesto dával hromádky. Prikryl druhým a kolieska sa vykrajujú tak, aby tá hromádka bola vnútri kolieska.

  • Gábina H | 12. 11. 2008 14:58

    To já vím, e normálně se těsto dál vyválí a vykrájí. Jen mi to nebylo jasné v Oldově variantě, kdy dal náplň na rozválené těsto, které pokryl druhou vrstvou těsta a pak z toho vykrajoval ta kolečka. Musely mu přece zbýt kousky těsta s náplní.

  • Tereza J. | 12. 11. 2008 13:00

    Gabika, tie vykrojené zbytky cesta môžete zase spojiť, vyvaľkať a vykrajovať ďalej :)))

  • Gábina H | 12. 11. 2008 09:16

    Oldo a co jste dělal s tím zbytklem těsta po vykrájení koláčků?

  • Olga . | 11. 11. 2008 22:47

    Ano, toto těsto je fantastické! Já mu říkám 1:1:1 a také do něj nedávám vejce. Dnes jsem testoval různé náplně; místo tašek jsem na plát pokladl cik-cak hromádky náplní, překryl druhým plátem a skenicí vypíchal koláčky.Těsta jsem zapomněl potřít ve spoji vejcem, ale náplně kupodivu nevytekly.Proč píši o takové banalitě? Překvapilo mě, že koláčky o průměru 50mm vyběhly na 35mm a vypadaly jako malé koblihy, teplota byla z počátku 200°C, pak 175°C, pekl jsem z jedné dávky ve 12oo a teď (23oo) jsem si posledních 6ks schoval na kredenc k ranní kávě, no bodejť bych nehmotnil decitunu :-((

  • Olga . | 11. 11. 2008 22:47

    Ano, toto těsto je fantastické! Já mu říkám 1:1:1 a také do něj nedávám vejce. Dnes jsem testoval různé náplně; místo tašek jsem na plát pokladl cik-cak hromádky náplní, překryl druhým plátem a skenicí vypíchal koláčky.Těsta jsem zapomněl potřít ve spoji vejcem, ale náplně kupodivu nevytekly.Proč píši o takové banalitě? Překvapilo mě, že koláčky o průměru 50mm vyběhly na 35mm a vypadaly jako malé koblihy, teplota byla z počátku 200°C, pak 175°C, pekl jsem z jedné dávky ve 12oo a teď (23oo) jsem si posledních 6ks schoval na kredenc k ranní kávě, no bodejť bych nehmotnil decitunu :-((

  • Jiřina Dostálová | 24. 10. 2005 10:46

    Je to na jedničku. Zkusila jsem to bez vajec a jenom pocukrovala - skvělé. Dovnitř jsem místo marmelády dala jednu kompotovanou meruňku a šátečky jsem přimáčkla rozinkou. Nemá to chybu. Jo a potírat vajíčkem se to skutečně nemusí. po upečení je to zlaté i bez toho

  • Jana Kozlová | 5. 6. 2005 13:32

    taky děláme bez vajíček a je to vynikjaci jednu dobu jsme je dělali skoro pořád. Ale zase znova udělám je to fakt dobrutka

  • Libuše Romančíková | 10. 5. 2005 17:51

    Tento recept znám,ale nedávám vajíčka.Nejsou porřeba.Těsto se velice dobře zpracovává a nepotírám ani vajíčkem.Po upečení se mohou obalovat v cukru.Já je jen pocukruji a jsou vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Tuk Tvaroh Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Guláš

Guláš

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Bešamel
Bešamel
33
Hamburger podle Pohlreicha
Hamburger podle…
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Tvarohové smaženky
Tvarohové smaženky
Tvarohové smaženky II.
Tvarohové smaženky II.
Tvarohové smaženky jako dezert
Tvarohové smaženky jako dezert
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky na sladko i na slano
Tvarohové šátečky na sladko i na slano
Tvarohové taštičky s povidly a mákem
Tvarohové taštičky s povidly a mákem
  • Recepty.cz
  • Tvarohové šátečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact