Dnes jsem pekla rohlíčky dle tohoto receptu. Musím říci, že chutnají skvěle. Protože miluju skořici, přidala jsem do moučkového cukru skořicový cukr.
Vyzkouseno podle Jany,a jsou opravdu vyborne.Plnila jsem je tvaroh.nadivkou smichanou s uvarenym pudinkem a byly opravdu bozske.Jsou vyborne i druhy den.
Tez jsem vyzkousela,ale me to chutnalo jako vanocni cukrovi.Takove sussi.Moje maminka ma taky tento recept,ale dava tam 250g poloh m.,250g hl mouky,300g masla a 1 smetanu.Tento recept je opravdu lepsi,chutnejsi,uplne se rozplyvaj na jazyku.Zitra je budu delat podle mamci,plnila jsem je i cokoladou,marmeladou a tvarohem.S tvarohem nam vice chutnali.
Tento recept znám také, ale místo tvarohové náplně dáváme ořechovou a jsou ještě lepší. 20 dkg umletých vlašských ořechů , sníh ze 4 bílků a cukr dle chuti.Snad to tak je! A jsou pravdu lehké a rozplívajíse na jyzyku!A dávám místo 300g hl mouky 500g! A z těsta si udělám 8 stejných bochánků!
Tento recept znám také, ale místo tvarohové náplně dáváme ořechovou a jsou ještě lepší. 20 dkg umletých vlašských ořechů , sníh ze 4 bílků a cukr dle chuti.Snad to tak je! A jsou pravdu lehké a rozpívajíse na jyzyku!
O víkendu jsem také zkoušela, mouky jsem dala 400 g. Těsto bylo vynikající, nelepilo se, netrhalo a dalo se do tenka vyválet. Plnila jsem ořechovou nádivkou - nic jiného jsem doma neměla. Příště zkusím s džemem aby byly pikantnější. Byly opravdu dobré. Používám podobný recept na jablkový závin: 400 g hladné mouky, 1 Hera, 1 kelímek bílého jogurtu - udělám z této dávky 4 šišky a těsto je také tenoučké a také se netrhá.
Zkuste na stejné těsto dát jakoukoliv slanou náplň, anebo je rolujte bez náplně a nahoře sypte strouhaným sýrem, kmínem, solí, paprikou. Fantastické k vínu, pivu...taky nezbyde ani jeden.
Dobrý,jednoduchý.Jaký jsou druhý den to Vám nepovím -nezbyl ani jeden.
Tak jsem včera vyzkoušela a musím pochválit. Naplnila jsem rohlíčky pikantním jablkovým džemem a před pečením jsem je ještě potřela rozšlehaným vajíčkem. Z této dávky jsem udělala 32 rohlíčků. Byla to fakt bašta. Dělám podobné rohlíčky z kynutého těsta, tak posílám recept (jsou taky vynikající).
Výborný recept, dělám jej již několik let jenom s tou obměnou, že dávám 40 dkg hladké mouky a těsto vyválím co nejtenší. Rohlíčky jsou potom jemnější, když je tam jenom tenká vrstva těsta. Ještě lepší jsou až druhý den, ale ono jich moc nezbude... Dávám také náplň makovou s perníkem, máslem, ořechy, povidlím a trochou marmelády. Ta nemá chybu!! :o))