Smícháme ingredience na sypkou směs a na náplň. Na vysypaný plech dáme polovinu sypké směsi, nalijeme tvarohovou náplň a zase posypeme suchou směsí. Navrch nakrájíme 1/2 másla nebo jiného tuku. Pečeme chvíli na 180 °C a pak zmírníme a dopečeme do mírně růžové barvy.
2
Recept je snadný, příprava rychlá a výsledek překvapivý.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jana
|24. 11. 2016 20:10
protože jsi tam dala málo másla lepší je rozehřat na plechu máslo v troube zahýbat a pak tam teprve dát sypkou hmotu
pleada
|1. 6. 2015 21:05
Taky jsem dala 3 tvarohy a mňamka, ale nevíte co s tou moukou naspodku, jak vyřešit, aby se smesi pěkně celé spojily, mám jí tam nějak moc :-\ :-( . Díky za jakýkoliv nápad. :-)
Pavla
|14. 5. 2015 13:10
Nerozpráší, taky jsem se bála, je třeba to pomalu rozlévat naběračkou, krásně se to po povrchu rozleje. Pak se na to stejně opatrně nasype druhá půlka sypké směsi. Máslo na povrch rozložit hustě, jinak tam po upečení zůstane v "mezerách" sypká směs, a pak se musí odstranit. Někdy zbyde i vespod trochu mouky, ale ta mi nevadí, zůstane na plechu. Tyhle řezy jsem prvně dělala v březnu a všem, co je ochutnali, chutnaly :-)
petra
|1. 3. 2015 14:22
smíchala jsem tvaroh, vejce, mléko a cukr a náplň mám tekutou jak polévku, to mám nalít na tu sypkou mouku? vždyť se mi to rozpráší a dostane na dno plechu?
:)
|3. 2. 2015 15:31
proto se recept jmenuje sypané řezy a ne není na tom nic divného :-D 8-)
zuzana
|26. 1. 2015 08:51
skusila ale nic moc..na spodku zostala muka.. :-[
Kozelice
|15. 8. 2014 12:45
a jako ta sypka směs to mám na plech nasypat jen mouku cukr a prdopeč trochu divné ne???? :-S
Herman Goering Jr.
|20. 4. 2014 00:03
Sieg Heil ! =-O =-O
Sedíc v uniformě wehrmachtu mohu potvrdit že tato buchta s navrch vysypaným hakenkreuzem působí mocně a stejně tak i chutná !! =-O =-O Vůdce se vratí... <3 <3 :-P =-O =-O
Já znám recept jako Švédský koláč a mamka nám ho pekla už jako dětem. Dávám tvarohy tři a ještě hrnek cukru. Je to sice děsně sladké, :-D :-D ale hrozně dobré.
Tak damy a panove, dneska jsem to zkusila, neverila jsem tomu...ale je to vyborne....diky za recept..
Anonym
|8. 3. 2008 13:33
Já jsem taky měla problém se sypkým spodkem a je pravda , že jsem plech nevymazávala - pekla jsem to na pečícím papíře - podle jiného receptu . Dělala jsem jen jednou , i když máme tvaroh rádi , tento recept nás nenadchl . Spíš si dám práci s Míša řezy , ale proti gustu . . . :-)))
HANA HAVLICKOVA
|8. 3. 2008 13:03
Při přípravě tohoto koláče je nutné, aby se plech hodně, ale opravdu hodně vymazal máslem. Pak se koláč nesype. Jinak dávám na náplň - 3 tvarohy, 1/2 l mléka, hrnek pískového cukru, 3 celé vejce, citr.kůru a šťávu z jednoho citronu a rozinky. Další postup je stejný. Máslo nahoře dá tu jedinečnou příchuť. Neváhejte a zkuste. Stojí to opravdu zato.
Iveta Odvárková
|8. 3. 2008 11:07
Kdysi jsem podobný sypaný koláč dělala a musím souhlasit s Evou D. - také se místy sypal. Včera jsem zkoušela "Výborný tvarohový koláč" ze zdejších stránek a zdá se mi, že je to lepší. Udělat drobenku místo sypké směsi není zase o tolik pracnější, to by zvládla i ta líná hospodyně. :-)
eva d.
|8. 3. 2008 09:20
Také ho znám jako koláč líné hospodyně :) jediné, co mi na něm vadí je to, že mám většinou místy dole tu směs sypkou jako syrovou a je cítit práškem do pečiva.
josef
|8. 3. 2008 07:52
No vidíte. Já jsem si myslel, že jsem objevil Ameriku když jsem našel tento skvělý recept a Katka mně pěkně setřela :-( Ale je moc dobrý. Pro mně není obyčejný :-)
XY
|7. 3. 2008 21:54
švédský koláč, dělám již léta, je moc dobrý, ale v této kuchařce je již několikrát
Jana
|7. 3. 2008 20:26
Asi proto, že nikomu nijak nevadí a je dobrý.
Katka
|7. 3. 2008 19:34
Děláme to už roky. Docela často. Moc nechápu, proč je tenhle obyčejný recept na prvním místě...
marie čechová
|7. 3. 2008 19:19
Manžel je hodně náročný, ale tyto řezy mu opravdu chutnaly.
Anonym
|24. 11. 2007 18:48
come
zdenek lukas
|24. 11. 2007 11:36
dnes jsem zkusila,vypadá pěkně tak uvidíme až to rozkrojíme
Adélka
|16. 5. 2007 16:59
Je to jednoduchý, výborný, a krásně vypadající řez. Doporučuji!
Petra
|16. 3. 2007 10:13
Je to výborná buchta. Dělám ji dlouho. Do tvarohové náplně přidávám rozinky a trochu rumu.
Lenka Zavřelová
|10. 9. 2006 22:47
Výborný recept který se vždy povede a každý ho miluje. Dělám mnoho let, je zde pod názvem Švédský koláč, já ho mám v receptech také pod názvem Sypaný tvar. koláč. Také dávám jen 2 tvarohy, ale mléka určitě tak 0,5 l i víc. Máslo rozpustím a polévám lžičkou. Už jsem zkusila i poklást ovocem-rybíz z mrazáku. Výborný.
Honza L.
|31. 5. 2005 09:06
Tyto řezy s velkým úspěchem peču již řadu let pod názvem Koláč líné hospodyně. Podávám je lehce vychlazené. Když dozrají švestky, vypeckuji je, dám je rozdělené na půlky do mísy, posypu skořicí a vanilkovým cukrem, promíchám a použiju jako náplň do těchto řezů. Na škodu také není, když se v případě použití švestek do směsi na těsto přimíchá trochu skořice.
Marie Svobodová
|20. 4. 2005 11:20
Moučník je výborný,jen nápl'n dělám místo ze dvou tak ze tří ks. tvarohu a mléka dám 1/2 l
M.
|19. 4. 2005 13:58
Je to úžasně rychlý a velice dobroučký...dělala jsem to poprvé a povedlo se.Místo jednoho tvarohu jsem udělala puding s mlékem a pak dala více mléka do krému.
Jana z VM
|24. 11. 2004 08:46
A nebylo by lepší to máslo nahoru nalít rozpuštěné, aby tam bylo rovnoměrně a dobře se to upeklo? Já jsem to prozatím nezkoušela, ale je to velice lákavý recept !
Veronika
|8. 10. 2004 18:59
Opravdu mňamka. Máslo se musí dobře rozložit, aby se v troubě rozteklo všude a nejlepší je dát ho trochu víc.
Klára
|12. 8. 2004 17:47
Jednoduché,rychlé a výborné. Děkuji paní Melicharové za úžasný recept.
Anonym
|4. 6. 2004 17:56
Je to moc dobré... jen nevím asi jsem špatně rozložila máslo nebo co, protože mi zůstala na okrajích ta sypká směs úplně syrová.-)
Michaela
|6. 2. 2004 17:41
Do náplně můžeme přimixovat kompotované ovoce - např. meruňky, čímž spotřebujeme starší zavařeniny. Výsledek je stejně překvapivý.