protože jsi tam dala málo másla lepší je rozehřat na plechu máslo v troube zahýbat a pak tam teprve dát sypkou hmotu
Taky jsem dala 3 tvarohy a mňamka, ale nevíte co s tou moukou naspodku, jak vyřešit, aby se smesi pěkně celé spojily, mám jí tam nějak moc :-\ :-( . Díky za jakýkoliv nápad. :-)
Nerozpráší, taky jsem se bála, je třeba to pomalu rozlévat naběračkou, krásně se to po povrchu rozleje. Pak se na to stejně opatrně nasype druhá půlka sypké směsi. Máslo na povrch rozložit hustě, jinak tam po upečení zůstane v "mezerách" sypká směs, a pak se musí odstranit. Někdy zbyde i vespod trochu mouky, ale ta mi nevadí, zůstane na plechu. Tyhle řezy jsem prvně dělala v březnu a všem, co je ochutnali, chutnaly :-)
smíchala jsem tvaroh, vejce, mléko a cukr a náplň mám tekutou jak polévku, to mám nalít na tu sypkou mouku? vždyť se mi to rozpráší a dostane na dno plechu?
proto se recept jmenuje sypané řezy a ne není na tom nic divného :-D 8-)
skusila ale nic moc..na spodku zostala muka.. :-[
a jako ta sypka směs to mám na plech nasypat jen mouku cukr a prdopeč trochu divné ne???? :-S
Sieg Heil ! =-O =-O Sedíc v uniformě wehrmachtu mohu potvrdit že tato buchta s navrch vysypaným hakenkreuzem působí mocně a stejně tak i chutná !! =-O =-O Vůdce se vratí... <3 <3 :-P =-O =-O
muzu pridat jabka
Já taky přesně :-)
Já znám recept jako Švédský koláč a mamka nám ho pekla už jako dětem. Dávám tvarohy tři a ještě hrnek cukru. Je to sice děsně sladké, :-D :-D ale hrozně dobré.
prášek do pečiva. 1 hrnek?
Tak damy a panove, dneska jsem to zkusila, neverila jsem tomu...ale je to vyborne....diky za recept..
Já jsem taky měla problém se sypkým spodkem a je pravda , že jsem plech nevymazávala - pekla jsem to na pečícím papíře - podle jiného receptu . Dělala jsem jen jednou , i když máme tvaroh rádi , tento recept nás nenadchl . Spíš si dám práci s Míša řezy , ale proti gustu . . . :-)))
Při přípravě tohoto koláče je nutné, aby se plech hodně, ale opravdu hodně vymazal máslem. Pak se koláč nesype. Jinak dávám na náplň - 3 tvarohy, 1/2 l mléka, hrnek pískového cukru, 3 celé vejce, citr.kůru a šťávu z jednoho citronu a rozinky. Další postup je stejný. Máslo nahoře dá tu jedinečnou příchuť. Neváhejte a zkuste. Stojí to opravdu zato.
Kdysi jsem podobný sypaný koláč dělala a musím souhlasit s Evou D. - také se místy sypal. Včera jsem zkoušela "Výborný tvarohový koláč" ze zdejších stránek a zdá se mi, že je to lepší. Udělat drobenku místo sypké směsi není zase o tolik pracnější, to by zvládla i ta líná hospodyně. :-)
Také ho znám jako koláč líné hospodyně jediné, co mi na něm vadí je to, že mám většinou místy dole tu směs sypkou jako syrovou a je cítit práškem do pečiva.
No vidíte. Já jsem si myslel, že jsem objevil Ameriku když jsem našel tento skvělý recept a Katka mně pěkně setřela :-( Ale je moc dobrý. Pro mně není obyčejný :-)
švédský koláč, dělám již léta, je moc dobrý, ale v této kuchařce je již několikrát
Asi proto, že nikomu nijak nevadí a je dobrý.
Děláme to už roky. Docela často. Moc nechápu, proč je tenhle obyčejný recept na prvním místě...
Manžel je hodně náročný, ale tyto řezy mu opravdu chutnaly.
come
dnes jsem zkusila,vypadá pěkně tak uvidíme až to rozkrojíme
Je to jednoduchý, výborný, a krásně vypadající řez. Doporučuji!
Je to výborná buchta. Dělám ji dlouho. Do tvarohové náplně přidávám rozinky a trochu rumu.
Výborný recept který se vždy povede a každý ho miluje. Dělám mnoho let, je zde pod názvem Švédský koláč, já ho mám v receptech také pod názvem Sypaný tvar. koláč. Také dávám jen 2 tvarohy, ale mléka určitě tak 0,5 l i víc. Máslo rozpustím a polévám lžičkou. Už jsem zkusila i poklást ovocem-rybíz z mrazáku. Výborný.
Tyto řezy s velkým úspěchem peču již řadu let pod názvem Koláč líné hospodyně. Podávám je lehce vychlazené. Když dozrají švestky, vypeckuji je, dám je rozdělené na půlky do mísy, posypu skořicí a vanilkovým cukrem, promíchám a použiju jako náplň do těchto řezů. Na škodu také není, když se v případě použití švestek do směsi na těsto přimíchá trochu skořice.
Moučník je výborný,jen nápl'n dělám místo ze dvou tak ze tří ks. tvarohu a mléka dám 1/2 l
Je to úžasně rychlý a velice dobroučký...dělala jsem to poprvé a povedlo se.Místo jednoho tvarohu jsem udělala puding s mlékem a pak dala více mléka do krému.
A nebylo by lepší to máslo nahoru nalít rozpuštěné, aby tam bylo rovnoměrně a dobře se to upeklo? Já jsem to prozatím nezkoušela, ale je to velice lákavý recept !
Opravdu mňamka. Máslo se musí dobře rozložit, aby se v troubě rozteklo všude a nejlepší je dát ho trochu víc.
Jednoduché,rychlé a výborné. Děkuji paní Melicharové za úžasný recept.
Je to moc dobré... jen nevím asi jsem špatně rozložila máslo nebo co, protože mi zůstala na okrajích ta sypká směs úplně syrová.-)
Do náplně můžeme přimixovat kompotované ovoce - např. meruňky, čímž spotřebujeme starší zavařeniny. Výsledek je stejně překvapivý.