• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohové řezy sypané
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové řezy sypané

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové řezy sypané
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Sypká směs
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • 3
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 3
      balíček vanilkový cukr 2-3
    • 1
      kostka máslo 1/2 kostky na povrch

Postup přípravy receptu

1
Smícháme ingredience na sypkou směs a na náplň. Na vysypaný plech dáme polovinu sypké směsi, nalijeme tvarohovou náplň a zase posypeme suchou směsí. Navrch nakrájíme 1/2 másla nebo jiného tuku. Pečeme chvíli na 180 °C a pak zmírníme a dopečeme do mírně růžové barvy.
2
Recept je snadný, příprava rychlá a výsledek překvapivý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Sýrové nočky sypané paprikou

Sýrové nočky sypané paprikou

Preclíčky sypané mákem

Preclíčky sypané mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 24. 11. 2016 20:10

    protože jsi tam dala málo másla lepší je rozehřat na plechu máslo v troube zahýbat a pak tam teprve dát sypkou hmotu

  • pleada | 1. 6. 2015 21:05

    Taky jsem dala 3 tvarohy a mňamka, ale nevíte co s tou moukou naspodku, jak vyřešit, aby se smesi pěkně celé spojily, mám jí tam nějak moc :-\ :-( . Díky za jakýkoliv nápad. :-)

  • Pavla | 14. 5. 2015 13:10

    Nerozpráší, taky jsem se bála, je třeba to pomalu rozlévat naběračkou, krásně se to po povrchu rozleje. Pak se na to stejně opatrně nasype druhá půlka sypké směsi. Máslo na povrch rozložit hustě, jinak tam po upečení zůstane v "mezerách" sypká směs, a pak se musí odstranit. Někdy zbyde i vespod trochu mouky, ale ta mi nevadí, zůstane na plechu. Tyhle řezy jsem prvně dělala v březnu a všem, co je ochutnali, chutnaly :-)

  • petra | 1. 3. 2015 14:22

    smíchala jsem tvaroh, vejce, mléko a cukr a náplň mám tekutou jak polévku, to mám nalít na tu sypkou mouku? vždyť se mi to rozpráší a dostane na dno plechu?

  • :) | 3. 2. 2015 15:31

    proto se recept jmenuje sypané řezy a ne není na tom nic divného :-D 8-)

  • zuzana | 26. 1. 2015 08:51

    skusila ale nic moc..na spodku zostala muka.. :-[

  • Kozelice | 15. 8. 2014 12:45

    a jako ta sypka směs to mám na plech nasypat jen mouku cukr a prdopeč trochu divné ne???? :-S

  • Herman Goering Jr. | 20. 4. 2014 00:03

    Sieg Heil ! =-O =-O Sedíc v uniformě wehrmachtu mohu potvrdit že tato buchta s navrch vysypaným hakenkreuzem působí mocně a stejně tak i chutná !! =-O =-O Vůdce se vratí... <3 <3 :-P =-O =-O

  • le | 2. 11. 2013 08:10

    muzu pridat jabka

  • :-) | 10. 6. 2013 15:55

    Já taky přesně :-)

  • tonka27 | 18. 9. 2012 10:26

    Já znám recept jako Švédský koláč a mamka nám ho pekla už jako dětem. Dávám tvarohy tři a ještě hrnek cukru. Je to sice děsně sladké, :-D :-D ale hrozně dobré.

  • Číslo | 16. 7. 2012 21:22

    Velmi dobré, foto dodám:)

  • Vlasta Novák | 7. 5. 2012 09:42

    Dobrý den, opraveno, díky...

  • Nová | 6. 5. 2012 08:42

    prášek do pečiva. 1 hrnek?

  • morehulka | 5. 5. 2012 17:15

    Jsou výborný a rychlý <:-)

  • evinka.cz
    evinka.cz | 3. 4. 2011 10:19

    Tak damy a panove, dneska jsem to zkusila, neverila jsem tomu...ale je to vyborne....diky za recept..

  • Anonym | 8. 3. 2008 13:33

    Já jsem taky měla problém se sypkým spodkem a je pravda , že jsem plech nevymazávala - pekla jsem to na pečícím papíře - podle jiného receptu . Dělala jsem jen jednou , i když máme tvaroh rádi , tento recept nás nenadchl . Spíš si dám práci s Míša řezy , ale proti gustu . . . :-)))

  • HANA HAVLICKOVA | 8. 3. 2008 13:03

    Při přípravě tohoto koláče je nutné, aby se plech hodně, ale opravdu hodně vymazal máslem. Pak se koláč nesype. Jinak dávám na náplň - 3 tvarohy, 1/2 l mléka, hrnek pískového cukru, 3 celé vejce, citr.kůru a šťávu z jednoho citronu a rozinky. Další postup je stejný. Máslo nahoře dá tu jedinečnou příchuť. Neváhejte a zkuste. Stojí to opravdu zato.

  • Iveta Odvárková | 8. 3. 2008 11:07

    Kdysi jsem podobný sypaný koláč dělala a musím souhlasit s Evou D. - také se místy sypal. Včera jsem zkoušela "Výborný tvarohový koláč" ze zdejších stránek a zdá se mi, že je to lepší. Udělat drobenku místo sypké směsi není zase o tolik pracnější, to by zvládla i ta líná hospodyně. :-)

  • eva d. | 8. 3. 2008 09:20

    Také ho znám jako koláč líné hospodyně :) jediné, co mi na něm vadí je to, že mám většinou místy dole tu směs sypkou jako syrovou a je cítit práškem do pečiva.

  • josef | 8. 3. 2008 07:52

    No vidíte. Já jsem si myslel, že jsem objevil Ameriku když jsem našel tento skvělý recept a Katka mně pěkně setřela :-( Ale je moc dobrý. Pro mně není obyčejný :-)

  • XY | 7. 3. 2008 21:54

    švédský koláč, dělám již léta, je moc dobrý, ale v této kuchařce je již několikrát

  • Jana | 7. 3. 2008 20:26

    Asi proto, že nikomu nijak nevadí a je dobrý.

  • Katka | 7. 3. 2008 19:34

    Děláme to už roky. Docela často. Moc nechápu, proč je tenhle obyčejný recept na prvním místě...

  • marie čechová | 7. 3. 2008 19:19

    Manžel je hodně náročný, ale tyto řezy mu opravdu chutnaly.

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • zdenek lukas | 24. 11. 2007 11:36

    dnes jsem zkusila,vypadá pěkně tak uvidíme až to rozkrojíme

  • Adélka | 16. 5. 2007 16:59

    Je to jednoduchý, výborný, a krásně vypadající řez. Doporučuji!

  • Petra | 16. 3. 2007 10:13

    Je to výborná buchta. Dělám ji dlouho. Do tvarohové náplně přidávám rozinky a trochu rumu.

  • Lenka Zavřelová | 10. 9. 2006 22:47

    Výborný recept který se vždy povede a každý ho miluje. Dělám mnoho let, je zde pod názvem Švédský koláč, já ho mám v receptech také pod názvem Sypaný tvar. koláč. Také dávám jen 2 tvarohy, ale mléka určitě tak 0,5 l i víc. Máslo rozpustím a polévám lžičkou. Už jsem zkusila i poklást ovocem-rybíz z mrazáku. Výborný.

  • Honza L. | 31. 5. 2005 09:06

    Tyto řezy s velkým úspěchem peču již řadu let pod názvem Koláč líné hospodyně. Podávám je lehce vychlazené. Když dozrají švestky, vypeckuji je, dám je rozdělené na půlky do mísy, posypu skořicí a vanilkovým cukrem, promíchám a použiju jako náplň do těchto řezů. Na škodu také není, když se v případě použití švestek do směsi na těsto přimíchá trochu skořice.

  • Marie Svobodová | 20. 4. 2005 11:20

    Moučník je výborný,jen nápl'n dělám místo ze dvou tak ze tří ks. tvarohu a mléka dám 1/2 l

  • M. | 19. 4. 2005 13:58

    Je to úžasně rychlý a velice dobroučký...dělala jsem to poprvé a povedlo se.Místo jednoho tvarohu jsem udělala puding s mlékem a pak dala více mléka do krému.

  • Jana z VM | 24. 11. 2004 08:46

    A nebylo by lepší to máslo nahoru nalít rozpuštěné, aby tam bylo rovnoměrně a dobře se to upeklo? Já jsem to prozatím nezkoušela, ale je to velice lákavý recept !

  • Veronika | 8. 10. 2004 18:59

    Opravdu mňamka. Máslo se musí dobře rozložit, aby se v troubě rozteklo všude a nejlepší je dát ho trochu víc.

  • Klára | 12. 8. 2004 17:47

    Jednoduché,rychlé a výborné. Děkuji paní Melicharové za úžasný recept.

  • Anonym | 4. 6. 2004 17:56

    Je to moc dobré... jen nevím asi jsem špatně rozložila máslo nebo co, protože mi zůstala na okrajích ta sypká směs úplně syrová.-)

  • Michaela | 6. 2. 2004 17:41

    Do náplně můžeme přimixovat kompotované ovoce - např. meruňky, čímž spotřebujeme starší zavařeniny. Výsledek je stejně překvapivý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

39
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
21
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
17
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Tvarohové řezy
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy trojbarevné
Tvarohové řezy trojbarevné
Tvarohové smaženky
Tvarohové smaženky
Tvarohové smaženky II.
Tvarohové smaženky II.
  • Recepty.cz
  • Tvarohové řezy sypané
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact