• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohové řezy sypané
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové řezy sypané

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové řezy sypané
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Sypká směs
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • 3
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 3
      balíček vanilkový cukr 2-3
    • 1
      kostka máslo 1/2 kostky na povrch

Postup přípravy receptu

1
Smícháme ingredience na sypkou směs a na náplň. Na vysypaný plech dáme polovinu sypké směsi, nalijeme tvarohovou náplň a zase posypeme suchou směsí. Navrch nakrájíme 1/2 másla nebo jiného tuku. Pečeme chvíli na 180 °C a pak zmírníme a dopečeme do mírně růžové barvy.
2
Recept je snadný, příprava rychlá a výsledek překvapivý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Sýrové nočky sypané paprikou

Sýrové nočky sypané paprikou

Preclíčky sypané mákem

Preclíčky sypané mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 24. 11. 2016 20:10

    protože jsi tam dala málo másla lepší je rozehřat na plechu máslo v troube zahýbat a pak tam teprve dát sypkou hmotu

  • pleada | 1. 6. 2015 21:05

    Taky jsem dala 3 tvarohy a mňamka, ale nevíte co s tou moukou naspodku, jak vyřešit, aby se smesi pěkně celé spojily, mám jí tam nějak moc :-\ :-( . Díky za jakýkoliv nápad. :-)

  • Pavla | 14. 5. 2015 13:10

    Nerozpráší, taky jsem se bála, je třeba to pomalu rozlévat naběračkou, krásně se to po povrchu rozleje. Pak se na to stejně opatrně nasype druhá půlka sypké směsi. Máslo na povrch rozložit hustě, jinak tam po upečení zůstane v "mezerách" sypká směs, a pak se musí odstranit. Někdy zbyde i vespod trochu mouky, ale ta mi nevadí, zůstane na plechu. Tyhle řezy jsem prvně dělala v březnu a všem, co je ochutnali, chutnaly :-)

  • petra | 1. 3. 2015 14:22

    smíchala jsem tvaroh, vejce, mléko a cukr a náplň mám tekutou jak polévku, to mám nalít na tu sypkou mouku? vždyť se mi to rozpráší a dostane na dno plechu?

  • :) | 3. 2. 2015 15:31

    proto se recept jmenuje sypané řezy a ne není na tom nic divného :-D 8-)

  • zuzana | 26. 1. 2015 08:51

    skusila ale nic moc..na spodku zostala muka.. :-[

  • Kozelice | 15. 8. 2014 12:45

    a jako ta sypka směs to mám na plech nasypat jen mouku cukr a prdopeč trochu divné ne???? :-S

  • Herman Goering Jr. | 20. 4. 2014 00:03

    Sieg Heil ! =-O =-O Sedíc v uniformě wehrmachtu mohu potvrdit že tato buchta s navrch vysypaným hakenkreuzem působí mocně a stejně tak i chutná !! =-O =-O Vůdce se vratí... <3 <3 :-P =-O =-O

  • le | 2. 11. 2013 08:10

    muzu pridat jabka

  • :-) | 10. 6. 2013 15:55

    Já taky přesně :-)

  • tonka27 | 18. 9. 2012 10:26

    Já znám recept jako Švédský koláč a mamka nám ho pekla už jako dětem. Dávám tvarohy tři a ještě hrnek cukru. Je to sice děsně sladké, :-D :-D ale hrozně dobré.

  • Číslo | 16. 7. 2012 21:22

    Velmi dobré, foto dodám:)

  • Vlasta Novák | 7. 5. 2012 09:42

    Dobrý den, opraveno, díky...

  • Nová | 6. 5. 2012 08:42

    prášek do pečiva. 1 hrnek?

  • morehulka | 5. 5. 2012 17:15

    Jsou výborný a rychlý <:-)

  • evinka.cz
    evinka.cz | 3. 4. 2011 10:19

    Tak damy a panove, dneska jsem to zkusila, neverila jsem tomu...ale je to vyborne....diky za recept..

  • Anonym | 8. 3. 2008 13:33

    Já jsem taky měla problém se sypkým spodkem a je pravda , že jsem plech nevymazávala - pekla jsem to na pečícím papíře - podle jiného receptu . Dělala jsem jen jednou , i když máme tvaroh rádi , tento recept nás nenadchl . Spíš si dám práci s Míša řezy , ale proti gustu . . . :-)))

  • HANA HAVLICKOVA | 8. 3. 2008 13:03

    Při přípravě tohoto koláče je nutné, aby se plech hodně, ale opravdu hodně vymazal máslem. Pak se koláč nesype. Jinak dávám na náplň - 3 tvarohy, 1/2 l mléka, hrnek pískového cukru, 3 celé vejce, citr.kůru a šťávu z jednoho citronu a rozinky. Další postup je stejný. Máslo nahoře dá tu jedinečnou příchuť. Neváhejte a zkuste. Stojí to opravdu zato.

  • Iveta Odvárková | 8. 3. 2008 11:07

    Kdysi jsem podobný sypaný koláč dělala a musím souhlasit s Evou D. - také se místy sypal. Včera jsem zkoušela "Výborný tvarohový koláč" ze zdejších stránek a zdá se mi, že je to lepší. Udělat drobenku místo sypké směsi není zase o tolik pracnější, to by zvládla i ta líná hospodyně. :-)

  • eva d. | 8. 3. 2008 09:20

    Také ho znám jako koláč líné hospodyně :) jediné, co mi na něm vadí je to, že mám většinou místy dole tu směs sypkou jako syrovou a je cítit práškem do pečiva.

  • josef | 8. 3. 2008 07:52

    No vidíte. Já jsem si myslel, že jsem objevil Ameriku když jsem našel tento skvělý recept a Katka mně pěkně setřela :-( Ale je moc dobrý. Pro mně není obyčejný :-)

  • XY | 7. 3. 2008 21:54

    švédský koláč, dělám již léta, je moc dobrý, ale v této kuchařce je již několikrát

  • Jana | 7. 3. 2008 20:26

    Asi proto, že nikomu nijak nevadí a je dobrý.

  • Katka | 7. 3. 2008 19:34

    Děláme to už roky. Docela často. Moc nechápu, proč je tenhle obyčejný recept na prvním místě...

  • marie čechová | 7. 3. 2008 19:19

    Manžel je hodně náročný, ale tyto řezy mu opravdu chutnaly.

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • zdenek lukas | 24. 11. 2007 11:36

    dnes jsem zkusila,vypadá pěkně tak uvidíme až to rozkrojíme

  • Adélka | 16. 5. 2007 16:59

    Je to jednoduchý, výborný, a krásně vypadající řez. Doporučuji!

  • Petra | 16. 3. 2007 10:13

    Je to výborná buchta. Dělám ji dlouho. Do tvarohové náplně přidávám rozinky a trochu rumu.

  • Lenka Zavřelová | 10. 9. 2006 22:47

    Výborný recept který se vždy povede a každý ho miluje. Dělám mnoho let, je zde pod názvem Švédský koláč, já ho mám v receptech také pod názvem Sypaný tvar. koláč. Také dávám jen 2 tvarohy, ale mléka určitě tak 0,5 l i víc. Máslo rozpustím a polévám lžičkou. Už jsem zkusila i poklást ovocem-rybíz z mrazáku. Výborný.

  • Honza L. | 31. 5. 2005 09:06

    Tyto řezy s velkým úspěchem peču již řadu let pod názvem Koláč líné hospodyně. Podávám je lehce vychlazené. Když dozrají švestky, vypeckuji je, dám je rozdělené na půlky do mísy, posypu skořicí a vanilkovým cukrem, promíchám a použiju jako náplň do těchto řezů. Na škodu také není, když se v případě použití švestek do směsi na těsto přimíchá trochu skořice.

  • Marie Svobodová | 20. 4. 2005 11:20

    Moučník je výborný,jen nápl'n dělám místo ze dvou tak ze tří ks. tvarohu a mléka dám 1/2 l

  • M. | 19. 4. 2005 13:58

    Je to úžasně rychlý a velice dobroučký...dělala jsem to poprvé a povedlo se.Místo jednoho tvarohu jsem udělala puding s mlékem a pak dala více mléka do krému.

  • Jana z VM | 24. 11. 2004 08:46

    A nebylo by lepší to máslo nahoru nalít rozpuštěné, aby tam bylo rovnoměrně a dobře se to upeklo? Já jsem to prozatím nezkoušela, ale je to velice lákavý recept !

  • Veronika | 8. 10. 2004 18:59

    Opravdu mňamka. Máslo se musí dobře rozložit, aby se v troubě rozteklo všude a nejlepší je dát ho trochu víc.

  • Klára | 12. 8. 2004 17:47

    Jednoduché,rychlé a výborné. Děkuji paní Melicharové za úžasný recept.

  • Anonym | 4. 6. 2004 17:56

    Je to moc dobré... jen nevím asi jsem špatně rozložila máslo nebo co, protože mi zůstala na okrajích ta sypká směs úplně syrová.-)

  • Michaela | 6. 2. 2004 17:41

    Do náplně můžeme přimixovat kompotované ovoce - např. meruňky, čímž spotřebujeme starší zavařeniny. Výsledek je stejně překvapivý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Steak Diane

Steak Diane

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

87
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
80
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
55
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Tvarohové řezy
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy trojbarevné
Tvarohové řezy trojbarevné
Tvarohové smaženky
Tvarohové smaženky
Tvarohové smaženky II.
Tvarohové smaženky II.
  • Recepty.cz
  • Tvarohové řezy sypané
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact