Upečte si na víkend fantastický dezert z tvarohu a máku. Tyto jednoduché suroviny k sobě chuťově náramně ladí a řezy z nich připravené jsou opravdovou delikatesou.
Mléko přiveďte k varu, nasypte do něj mák, promíchejte a nechte 30 minut nasáknout. Formu (20 x 20 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
2
Do mísy robotu dejte suroviny na korpus a pomocí protínací metly třete, dokud se suroviny nespojí a nevznikne drobenka. Tu pak už jen rukou rychle spojte v těsto. Dejte ho do formy vyložené papírem a prsty vytvarujte na rovnoměrnou placku vysokou asi 1 cm. Formu s korpusem uložte asi na 20 minut do ledničky. Všechny suroviny na drobenku dejte do misky a zpracujte prsty.
Připravte krém.
Do mísy robotu dejte vejce a cukr, šlehejte asi 5 minut do pěny.
Šlehací metlu vyměňte za protínací. Do mísy přidejte na kousky nalámaný tvaroh, mák namočený v mléce a škrob.
Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily v hladký krém.
Z ledničky vyndejte formu, na korpus nalijte krém, rovnoměrně ho rozetřete a navrch nasypte drobenku. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodinu. Nechte ho zcela vychladnout, poté chytněte za okraje pečicí papír, koláč opatrně vytáhněte z formy a krájejte na čtverce či obdélníky.