Já jsem to vyzkoušela takto: vzala jsem 340 g plechovku ananasu, slila šťávu (200 ml), rozmíchala v ní pudinkový prášek, mezitím uvařila dalších 200 ml vody s cukrem (dávkování jako na normální pudink, přiznám se, že dávám sladidlo Huxol - 10 tabletek na jeden sáček pudinku a podle mě to chuti nijak nevadí). Uvařila jsem z toho pudinkovou hmotu (celkem 400 ml tekutin), kterou jsem nechala téměř úplně vychladnout. Poté jsem vzala sáček Želatinového ztužovače na jogurty/smetanu/tvaroh... od dr. Oetkera (50 g), rozmíchala v 80 ml vlažné vody, a postupně přimíchala pudinkovou hmotu, nízkotučný tvaroh z vaničky, plechovku ananasu a jako bonus 50 g strouhané čokolády. Napatlala jsem to do skleněné mělké mísy o objemu 1,5 l, vyšlo to akorát. Navrch jsem nasázela piškoty, na které jsem před chvílí (druhý den) celé dílo vyklopila. Ztuhlo to krásně a chuť je výborná... Dávám 1*
Já tohle dělám jen z tvarohu ve vaničce, ale bez pudinku.Želatinu připravím podle návodu, ale s menším množstvím vody.Pozor .želatina se nesmí vařit.Nechá se ve vodě chvilku bobtnat a potom se ohřeje asi na 60°C.Když trochu vychladne,postupně ji přimíchávám do tvarohu.Dávám ještě trochu citronové šťavy.Potom naliju do formy a dám do lednice.
Taky mně to neztuhlo a to jsem dala na sáček želatiny jen 2,5 dcl vody. Buď nelze použít tvaroh ve vaničce, což jsem udělala nebo je potřeba udělat hustší pudink. Nevím, chuťově je to dobré, ale jedli jsme to z chlebíčkové formy lžící.
Asi jste dala moc tekutin.Já dávám na sáček žalatiny jan 1/4 litru vody.
dnes jsem to zkousela delat a chutove je to velice vyborne,ale vubec to neztuhlo
Arta- Ty 3 dl se týkají želatiny, na každém sáčku je návod, já dávám šťávu z kompotu a dolívám vodou, aby celkem bylo 3 dl.
nerozumím máte půl l hmoty ( což je 5 dcl) a vy píšete -celkem by to mělo být 3 dcl ??? jelikož to neznám je to nějak nesrozumitelné.Koukněte na recept.
U nás také oblíbené.Já dávám na dno piškoty a dělám to v dortové formě.Rychleji to tuhne. Lze také dělat bez pudinku.
Výborné.