Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 min. Do vlažné hmoty vešleháme tvaroh a želatinu, kterou si připravíme dle návodu, celkem by to mělo být asi 3 dl. Přidáme krájené ovoce a vlijeme do chlebíčkové formy. Necháme do druhého dne ztuhnout. Tento dezert má vysoký obsah bílkovin, je téměř bez tuku a je lehce stravitelný jak pro děti, tak i pro nemocné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|8. 4. 2008 13:04
Já jsem to vyzkoušela takto: vzala jsem 340 g plechovku ananasu, slila šťávu (200 ml), rozmíchala v ní pudinkový prášek, mezitím uvařila dalších 200 ml vody s cukrem (dávkování jako na normální pudink, přiznám se, že dávám sladidlo Huxol - 10 tabletek na jeden sáček pudinku a podle mě to chuti nijak nevadí). Uvařila jsem z toho pudinkovou hmotu (celkem 400 ml tekutin), kterou jsem nechala téměř úplně vychladnout. Poté jsem vzala sáček Želatinového ztužovače na jogurty/smetanu/tvaroh... od dr. Oetkera (50 g), rozmíchala v 80 ml vlažné vody, a postupně přimíchala pudinkovou hmotu, nízkotučný tvaroh z vaničky, plechovku ananasu a jako bonus 50 g strouhané čokolády. Napatlala jsem to do skleněné mělké mísy o objemu 1,5 l, vyšlo to akorát. Navrch jsem nasázela piškoty, na které jsem před chvílí (druhý den) celé dílo vyklopila. Ztuhlo to krásně a chuť je výborná... Dávám 1*
Kateřina
|20. 3. 2006 09:43
Já tohle dělám jen z tvarohu ve vaničce, ale bez pudinku.Želatinu připravím podle návodu, ale s menším množstvím vody.Pozor .želatina se nesmí vařit.Nechá se ve vodě chvilku bobtnat a potom se ohřeje asi na 60°C.Když trochu vychladne,postupně ji přimíchávám do tvarohu.Dávám ještě trochu citronové šťavy.Potom naliju do formy a dám do lednice.
Ivana K.
|8. 3. 2006 09:54
Taky mně to neztuhlo a to jsem dala na sáček želatiny jen 2,5 dcl vody. Buď nelze použít tvaroh ve vaničce, což jsem udělala nebo je potřeba udělat hustší pudink. Nevím, chuťově je to dobré, ale jedli jsme to z chlebíčkové formy lžící.
Kateřina
|6. 3. 2006 11:30
Asi jste dala moc tekutin.Já dávám na sáček žalatiny jan 1/4 litru vody.
hana b,
|4. 3. 2006 22:25
dnes jsem to zkousela delat a chutove je to velice vyborne,ale vubec to neztuhlo
jitka Mal.
|27. 1. 2006 14:04
Arta- Ty 3 dl se týkají želatiny, na každém sáčku je návod, já dávám šťávu z kompotu a dolívám vodou, aby celkem bylo 3 dl.
Arta
|27. 1. 2006 13:30
nerozumím máte půl l hmoty ( což je 5 dcl) a vy píšete -celkem by to mělo být 3 dcl ??? jelikož to neznám je to nějak nesrozumitelné.Koukněte na recept.
Kateřina
|25. 1. 2006 17:04
U nás také oblíbené.Já dávám na dno piškoty a dělám to v dortové formě.Rychleji to tuhne. Lze také dělat bez pudinku.