• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tvarohové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g hera
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
  • Náplň
    • 50
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks tvaroh
    • 0,50
      l mléko 1/2 l
    • 1
      ks vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme nádivku: máslo, cukr, 2 vejce utřeme do pěny. V trošce mléka rozmícháme pudink a vanilkový cukr, ve zbytku mléka rozmícháme tvaroh, přilijeme pudink a vmícháme utřenou hmotu.
2
Pak zpracujeme těsto, vyválíme a na plechu zvedneme kraje asi na 2 cm. Sem tam poklademe libovolné ovoce i kompotované a nalijeme připravenou nádivku. Pečeme asi 3/4 hodiny v mírné troubě. Je to sice složitější, ale je to pochoutka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KV
    KV | 23. 6. 2018 12:09

    Na přípravu úplně jednoduchý, chuťově božský. Pokud stačí pořádně vychladnout, skvělá chuť se ještě znásobí. Peču opakovaně.

  • zdenka | 21. 2. 2016 18:36

    Tak jsem včera vyzkoušela - dávám za 1. Nepeču moc často, ale toto se povedlo. Chuťově výborné. Dala jsem jeden tvaroh klasický a jeden odtučněný ,řidší. Dala jsem podle zdejších rad trochu méně mléka, i tak byla nádivka dost řídká - ale opravdu krásně ztuhne. Rovněž doporučuji menší plech, dala jsem 2 vanilkové cukry , kompotované broskve. Pekla jsem na 170 asi hodinu , měla jsem řez trošku vyšší než na obrázku (menší plech) ale tak jsem to chtěla. Příště dělám s kiwi. Pokud se vše povede, po vychladnutí a pár hodin odležení nemá chybu.

  • Béťa | 25. 2. 2014 20:31

    Bože to byla ale dobrota,před malou chvílí sem to dopekla :-)

  • klára pešinová | 2. 11. 2013 17:17

    na to že mi je 12 let a peču vše co se dá tento nám moc chutnal....doporučuji všem vyzkoušet a moc prosím od autora tohoto receptu ještě něco přidat za recept děkuji

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 16. 3. 2012 23:51

    Taky jsme vyzkoušely, s čerstvými mandarinkami, chuťově moc dobré. Dělala jsem přesně podle návodu, těsto se nedrobilo, ale dalo trochu práce ho zpracovat a rozválet na plechu. Jinak plech jsem měla malý a myslím, že to bylo optimální. Pekla jsem na 170 a bylo hotovo za 35 minut. Všem chutnalo ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 1. 2012 19:17

    ...obrázek nevidím, ale přidám ho ;-)

  • Jana Popelová | 28. 10. 2008 18:22

    Zaujal mě obrázek u tohoto receptu, měla jsem doma nadbytek odtučněného tvarohu, tak jsem se do toho pustila. Opravdu moc dobré. Doporučuji všem vyzkoušet.

  • Slávka Loderová | 17. 9. 2008 15:11

    Vynikajúci. Dakujem za recept. Dávam 1.

  • Radka Křížová | 14. 8. 2008 09:58

    na jakém plechu pečete? já jsem pekla na velkém a řezy byly hodně nízké a tím pádem i dost vysušené. Jinak jsou chuťově moc dobré,ale pro příště asi na menším plechu...

  • Lol@ | 29. 9. 2007 17:23

    Pekla sem na 140 asi hodinu a čtvrt.Kraje přepečené (ale ne spálené) a uprostřed takové nedopečené.Chuťově je výborný,ale na kousky se mi nepodařilo jej nakrájet.Prostě buchta na lžičku,kterou už asi péct nebudu:((((

  • Baruška Bartošová | 14. 7. 2007 07:12

    Včera jsem vyzkoušela a všem moc chutnala, náplň byla zprvu moc řídká a bála jsem se, že už taková zůstane, ale nakonec krásně ztuhla, všichni si moc pochutnali, dávám za 1

  • Danila | 27. 10. 2006 10:53

    Dnes jsem dělala řezy.Těsto bylo moc drobivé,přidala jsem tam vejce.Zatím je to v troubě,tak uvidím.

  • Zdena z JM | 14. 8. 2006 06:34

    Celkem dobrý,ale těsto se dost drobilo.Pekla jej dcera,tak nevím,možná udělala někde chybu.Příště bych tvaroh trochu víc osladila.

  • Markéta | 9. 4. 2006 14:51

    Aleno, ten pudink se přidává nevařený. Mám také vyzkoušeno, že postup při přípravě náplně je možno zjednodušit - máslo rozpustit, výkonným mixérem rozmixovat s tvarohy,pudinkovým práškem, cukrem, vejci a trochou mléka. Když je hmota krémová, přilít zbylé mléko a domixovat dohladka. Je to otázka chviličky.

  • Alena Slámová | 24. 3. 2006 11:11

    Prosím Vá, můžete mi napsat, jestli se do těch řezů dává pudink vařený a nebo,jak jsem pochopila já, se rozmíchaný pudink v mléce bez bez uvaření nalije do rozmíchaného tvarohu? Předem díky za odpověď.

  • eva | 4. 1. 2006 09:19

    Super recept! Báječné na tomto receptu je, že se dá pokaždé udělat jinak...jiné ovoce a podle mě i jiný puding - mám v plánu vyzkoušet různé kombinace. Ale taky to nemůžu dělat moc často, jinak bych už byla jako koule:-)) Všíchni, co ochutnali, byli taky nadšení...

  • Lenik D. | 21. 11. 2005 11:29

    Opravdu se po těchto řezech zaprášilo.Udělala jsem ji pro kamarády na kolaudační oslavu a během 15 minut byl plech pryč.Dávám taky jedničku.

  • Anonym | 17. 11. 2005 18:36

    Obměna tohoto koláče je již na těchto stránkách několikrát

  • Janinka | 17. 11. 2005 10:45

    Výborné, rychlé, přidala jsem pár mražených jahod a je to jedna velká lahoda! Do vaničkového tvarohu toho mléka stačí asi opravdu méně (Markétko díky za radu!). Dávám jedničku!

  • Lenka S | 28. 8. 2005 13:44

    Tak tohle asi už nemůžu dělat, protože bych se brzy neunesla. To je totiž tak dobré, že ho nemůžu nejíst, pokud je v dohledu. Naštěstí chutná i ostatním, takže ho na mě zas tak moc nezbude. Vřele doporučuju všem! Je dobrý i bez ovoce, výborné to bylo s nastrouhanými jablky.

  • Markéta | 2. 7. 2005 16:43

    Také bych ráda poděkovala za recept. Zákusek je výborný! Neměla jsem kostkový tvaroh, tak jsem použila vaničkový a ubrala 100 ml mléka.Trochu jsem se obávala, že náplň neztuhne, ale zbytečně. Náplň má krásně jemnou konzistenci a výtečnou chuť - v kombinaci s třešněmi balada! Děti se po zákusku mohou "utlouct" :-))

  • Jana Tichá | 11. 6. 2005 21:41

    Díky za tenhle recept! Hledala jsem řezy s tvarohem, do kterého bych mohla dát kompotované ovoce - a to je přesně ono. Jen jsem neměla heru a vanilkový puding. Dala jsem máslo a jahodový puding a jahody ze 2 kompotů. Nakonec jsem vychladlý pocukrovala. Nádherně sladěná barva, vynikající chuť - za 1!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ananasová čína

Ananasová čína

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Kapustová polévka s vločkami a klobáskou

Kapustová polévka s vločkami a…

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
48
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Máslové řízky
Máslové řízky
35
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem
34
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Tvarohové placky
Tvarohové placky
Tvarohové ravioli se strouhankou
Tvarohové ravioli se strouhankou
Tvarohové rohlíčky II.
Tvarohové rohlíčky II.
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy sypané
Tvarohové řezy sypané
  • Recepty.cz
  • Tvarohové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact